Győzelem Budafokon is!

2018-08-05 20:32
Újabb győzelemmel folytatta szereplését csapatunk a Merkantil Bank Ligában. Birtalan és Ádám is gólt szerzett Budafokon, Bese Balázs pedig védett 11-essel járult hozzá a 2-1-es sikerhez.

Ennél jobban nem is indulhatott volna a számunkra a vasárnapi mérkőzés Budafokon, hiszen nem elég, hogy klubunk legendája, a 91 éves Raduly József végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást a megtelt vendészektor nagy örömére, de egyik nyári igazolásunk, Birtalan Botond már az 2. percben vezetést szerzett csapatunknak! Szatmári Lóránd szabadrúgását Szokol továbbította Birtalanhoz, aki az ötösön belül, a kifutó kapus fölött a hálóba fejelte a labdát. 

A 12. percben Bévárdi távoli lövése kerülte el kevéssel a kaput. A 17. percben Bese bravúrral védte Ihrig-Farkas 16-oson belülről leadott lövését. A 18. percben sajnos egyenlített a Budafok, Pölöskey használta ki a ziccerét, a jobb alsó sarokba gurítva. A budafokiak csatára a következő percekben is veszélyeztetni tudott, de eközben volt hálóőrünknek, Pósernek is volt védenivalója, előbb Birtalan elől mentett, majd Vaskó fejesét védte. A 45. percben a játékvezető 11-est ítélt a hazaiaknak, de Bese bravúrral védeni tudta a büntetőt! 

A 61. percben aztán ismét előnyhöz jutottunk: Ádám Martin 20 méteres szabadrúgása vágódott a jobb felső sarokba! A 71. percben Murka lőtt éles szögből az oldalhálóba, négy perccel később, a másik oldalon már Bese bokszolta ki Vankó lövését. 

A hajrában csereként beállt csapatkapitány-helyettesünk, Egerszegi alakított ki két veszélyes lehetőséget is, előbb Murka, majd Birtalan lövésést védte Póser. Végül maradt a 2-1, így második meccsünkön a második győzelmet arattuk a bajnokságban! Hajrá, Vasas! 

Budafoki MTE - Vasas FC 1-2 (Pölöskey P. 18., ill. Birtalan 2., Ádám M. 61.)

A mérkőzés részletes tudósítása és az összeállítások – itt!

Kövesd kedvenc csapatodat instagramon és nézd meg a meccs utáni közös ünneplést! - https://www.instagram.com/vasasfc/