Győzelem a Csákvár ellen!

2020-08-09 20:00
Szatmári és Balajti góljaival megszereztük idei első győzelmünket.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában - közel 2100 szurkoló előtt - az Aqvital FC Csákvár csapatát fogadtuk az Illovszky Rudolf Stadionban. A 19 órától kiírt találkozó közel 30 °C-os, párás és fülledt időben kezdődött el. Csapatunkban a hétközi - Békéscsabán pályára lépő - kezdő tizenegyhez viszonyítva egy helyen változtatott Bene Ferenc vezetőedző: ma este Viczián helyett Birtalan volt a kezdőben. Feczesin - korábbi térdproblémája okán - továbbra sincs keretben, s bár csapatedzéseket végez, elővigyázatosságból kihagyta a Csákvár elleni mérkőzést. A vendégegyüttesben ezúttal nem szerepel a kezdőcsapatban Baracskai és Kocsis, helyettük Nándori és László futott ki kezdéskor a pályára.

Összeállítások:

Vasas FC: Jova –Terbe, Litauszki, Tóth, Silye – Hidi M, Szatmári, Pekár – Birtalan, Balajti, Radó
Aqvital FC Csákvár: Markek – Mészáros, Albert, Koch, László – Nándori, Vukaszovics – Mim, Madarász, Sejben – Daru

A korábbi évek hagyományait követve idén is folytatódik a sorozat, mely szurkolóink körében nagy népszerűségnek örvend: a Merkantil Bank Liga 3. fordulójának Vasas FC - Aqvital FC Csákvár bajnoki mérkőzésén Zsákai Levente végezte el a kezdőrúgást, aki huszadik születésnapjára kapta családjától az ajándékot. Levente harmadik generációs Vasas-szurkoló, barátaival - a mintegy 110 km-re található Jászszentandrásról - rendszeresen látogatja a hazai mérkőzéseket, de ha tehetik, akkor az idegenbeli összecsapásokra is elutaznak kedvenc csapatuknak, a Vasasnak szurkolni. A Vasas-család nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk, Isten éltesse Zsákai Leventét!

A kezdő sípszó után szinte azonnal veszélyben forogtak a kapuk, de elsőként Markek, majd Jova is magabiztosan hárítottak. A tizedik perctől masszívan kerestük a rést a Csákvár védelmén, illetve több alkalommal lesen állították meg játékosainkat, majd Birtalan lőtt 24 méterről középről, de labdája 2 méterrel a bal kapufa mellé szállt. A 21. minutumban a kaputól 30 méterre, a jobb oldalról végeztünk el szabadrúgást, de Pekár ívelése szintén lesen találta középen érkező játékosainkat. 5 perccel később újra Pekár következett, 22 méterről a léc fölé bombázott. 2 percre rá egy csákvári támadás során Sejben vezette be a labdát a bal szélről, majd 18 méterről a léc fölé lőtt. Balajti előtt is adódott lehetőség: átvette a labdát a jobbösszekötő helyén, ám kisodródott, így az alapvonalról csak az oldalhálóba tudott lőni. A 34. percben megszereztük a vezetést, Szatmári tört be három jó csel után a 16-oson belülre, majd 9 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá (1:0)!

A 35. percben Silye adott be balról élesen, de félmagasan Markek lábbal hárított, az asszisztens lest mutatott. A szünet előtt növelhettük volna előnyünket, Radó ment el jobb szélen, majd beadását Pekár 10 méterről lőtte el, de Markek védett. Bár mi irányítottuk a játékot, ennek ellenére Daru fejjel egyenlített (1:1).

Az augusztusi hónap folyamán Müller Sándor megsegítésére indított árverést a Vasas SC, amely során az egykori közönség kedvenc támadónk által 1977-ben elnyert Népsport kupára lehetett licitálni. Az árverés nyertese a Vasas Szurkolói Klub lett, amely végül 880 000 forintos licitet tett, köszönhetően saját forrásainak és további magánszemélyek adakozásának. Külön köszönet illeti Szabó Róbertet, Kovács-Csincsák Lászlót és Lukovics Tibort. Nyugodtan mondhatjuk, hogy így a trófea a legjobb helyre kerül, hiszen a VSZK arról tájékoztatta a Vasas SC-t, hogy szeretnék, ha az ereklye továbbra is az Illovszky-stadionban maradna. Az Év Játékosa trófeát a mai meccs félidejében Müller Sándor adta át ünnepélyesen a VSZK képviselőjének, Lukovics Tibornak. Köszönjük mindenkinek a felajánlásokat, a Vasas család ismét tanúságot tett összetartó erejéről!

A második félidő elején újabb születésnapos drukkert köszönthettünk az Illovszky Rudolf Stadionban! A Merkantil Bank Liga 3. fordulójának Vasas FC - Aqvital FC Csákvár bajnoki mérkőzésén Delea István, becenevén Henti végezte el a második félidei kezdőrúgást. Az ünnepeltet családja (felesége: Eszter, fiai: Edvárd és István, unokái: Fanni, Milla, Gréti és Hunor) lepte meg az ajándékkal, nem is akármilyen alkalomból, hiszen régi-régi Vasas-szurkolóként Delea István a napokban ünnepelte kereken 70. születésnapját. Henti még az általános iskolában, tanítója révén ismerte meg az angyalföldi klubot, 14 esztendősen járt először futball-mérkőzésen, az örök szerelem pedig azóta is tart. A Vasas-család nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk, Isten éltesse Delea Istvánt!

A második félidőben egyértelműen csapatunk uralta a pályát, a játék többnyire a csákvári térfélen zajlott. Először Terbe jobb oldali lapos beadására Birtalan érkezett a rövid saroknál, ám perdítése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd Pekár bal oldali szöglete Silye lábáról perdült a kapu mellé. Az 53. percben Pekár beívelése Litauszki lábáról ment 1 méterrel a bal kapufa mellé, 2 percre rá pedig Birtalan éppen csak a cipő orrával ért el egy középre adást, de a labda centikkel mellé csurgott. Az 57. minutumban Pekár jobb oldali beadását Birtalan fejelte a földre, majd a labda centikkel pattant a jobb felső sarok mellé, viszont a 60. percben már gólra váltottuk a helyzetünket: Balajti érkezett jól a rövid saroknál (2:1).

Ellenfelünk bátran felvállalta a játékot, csapatunk számára viszont nem létezett más opció, csak a győzelem és itthon tartani a 3 pontot, mely ezúttal sikerült is.

Vasas FC - Aqvital FC Csákvár: 2-1 (1-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2047 néző
Játékvezetők:
 Zám Zsolt, Szalai Balázs, Szalai Dániel

Vasas FC: Jova – Terbe, Litauszki, Tóth, Silye – Hidi M, Szatmári (Hinora, 79'), Pekár – Birtalan (Vernes, 75'), Balajti, Radó (Szedlár, 87')
Aqvital FC Csákvár: Markek – Mészáros, Albert, Koch, László (Baracskai, 67') – Nándor (Kocsis, 64'), Vukaszovics – Mim, Madarász, Sejben – Daru (Ganbayar, 73')

Gólszerzők: Szatmári (33'), Daru (44'), Balajti (60')

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójának végeredményei:

Csapatunk a mai győzelemmel és a megszerzett 3 ponttal a 8. helyről várja a jövő heti, Szentlőrinc elleni találkozót. Íme, a tabella jelenlegi állása:

Szurkolóinknak köszönjük, hogy ma este is csapatunkkal tartottak és az Illovszky-stadionban fantasztikus hangulatot varázsoltak! Jövő héten találkozunk Kozármislenyben!

A mérkőzést követően Bene Ferenc vezetőedző értékelte a találkozót:

- A legfontosabbal kezdeném: a szurkolóinkkal. Nagyon kellettek a győzelemhez, a mérkőzés teljes egésze alatt a csapat mögött voltak, nagyon köszönöm a támogatást! A meccshez visszatérve: egy nagyon jól felkészített ellenfél ellen tudtunk győzni és itthon tartani a három pontot. A Csákvár a mérkőzés végéig jó tempóban játszotta a futballt. A játékosaim 99 százaléka hatalmas energiákat mozgosított egészen a lefújásig, ilyen győzelmek fogják összekovácsolni a csapatot. Ugyanakakkor az első félidőben csak labdabirtoklásban, a második félidő első felében viszont egyértelműen helyzetekben is megmutatkozott a fölényünk, ekkor többgólos vezetést is összehozhattunk volna. Ami hiányérzet van bennem, az az, amikor a Csákvár mindent egy lapra feltéve támadott, s az ellentámadásainkba rendre hiba csúszott, ezért nem tudtunk többgólos győzelmet aratni. Az utolsó tíz percben az akaraterőnknek köszönhetően megtartottuk az egygólós győzelmet. Továbbra is azt tudom mondani, hogy a közönségünk nagyon sokat segített, az ilyen győzelmek fogják mentálisan összetartani a csapatot. Gratulálok a játékosoknak, hogy kitették a szívüket, lelküket a pályára!

A mai gólszerzők közül Balajti Ádám foglalta össze tapasztalatait:

- Egyértelműen boldog vagyok, amiért nyertünk, nagyon fontos volt ez a győzelem. Rendkívül jó iramú mérkőzést játszottunk a Csákvár ellen, de erre is készültünk. Szerettük volna az akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre, ez sikerült is, bár ezt a találkozót nagyobb fölénnyel is megnyerhettük volna, azonban nem így történt. A jövőben ezen változtatnunk kell, sokkal jobban koncentrálnunk a kapu előtti szituációknál. Szeretném külön megköszönni a szurkolótáborunknak és a kilátogató nézőinknek, hogy végig támogattak minket, ez nagyon sokat jelent nekünk!