Gátat átszakító győzelem (videóval)

2013-09-14 00:00
Megérdemelt diadalt arattunk a feljutásra pályázó Zalaegerszeg ellen

Végre! Győztünk! A szerdai Ligakupa-siker után ismét, immár bajnoki találkozón nyertünk. Milyen régóta vártunk erre a pillanatra, mennyi szenvedéssel járt, míg sikerült áttörni azt a gátat, mely a győzelemig vezetett. Hiába éreztük mi, hogy alakul, formálódik csapatunk, valahogy semmi nem akart sikerülni. Sérülések, kiállítások, hosszabbításban kapott gólok nehezítették dolgunkat.

De ma végre sikerre vezetett küzdeniakarásunk. Szemmel láthatóan a Zalaegerszeg és mi is a biztonságos védekezést szem előtt tartva kezdtük a találkozót. Egyik csapat sem akart túlságosan kinyílni, így a támadók igencsak kilátástalan küzdelmet vívtak a védőkkel. Pontosabban azzal, hogy Remili Mohamed rendre visszalépett, és mélységből indulva érkezett a vendégek kapuja elé, többször is sikerült zavart kelteni a Zete tizenhatosának környékén. Mikor aztán újdonsült csapatkapitányunk, Gál Mátyás megszerezte a vezetést, már tudtuk, a folytatásban kockáztatniuk kell a kék-fehéreknek, s ha nem ijedünk meg a győzelem lehetőségétől, itthon tartjuk a három pontot.

Ahogy telt az idő, úgy lettek egyre veszélyesebbek támadásaink. Miközben Tom Schulz vezérletével védelmünk magabiztosan állt a lábán, gyors kontráinkkal nem tudtak mit kezdeni a zalai védők. Különösen Boka becserélése után volt okuk idegeskedni a vendégeknek, amennyiben brazil támadónk kicsit higgadtabb, hamarabb bebiztosíthattuk volna győzelmünket. Aztán a hajrában egy szépségdíjas kényszerítő után előretörő szélsőhátvédünk, Horváth Levente lövésével szemben már tehetetlen volt Jahics kapus. Ettől kezdve már a győzelem nem, csak a különbség volt a kérdéses. Hogy a ZTE megúszta a nagy 'zakót', csak rajtunk múlott, de most az legyen a legnagyobb problémánk, hogy 'csak' 2-0-ra nyertünk!

A győzelem a csapat sikere, valamennyi játékosunk a szívét tette ki a pályán a diadal érdekében. Ma örüljünk a sikernek, holnaptól pedig már csak az lebeghet a szemünk előtt, hogy egy hét múlva, Cegléden miként gyűjthetjük be az újabb három pontot.