Folytatás szerdán, a Budaörs ellen!

2020-08-24 15:56
2020. augusztus 26-án, szerdán 17:30-tól - a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában - a tabella 11. helyén álló Budaörsi SC lesz az ellenfelünk.

Ellenfelünk 1924 óta van jelen hivatalosan Budaörsön, bár mérkőzéseinek helyszíne - a 2016 óta tartó stadionrekonstrukció miatt - átmenetileg Tatabánya. Négy éve Bognár György szakmai igazgató munkáját ifj. Bognár György és Márkus Tibor edzők segítik.

A BSC a 2014/2015-ös szezonban az első helyen végzett a NB III Nyugati csoportban, a teljesítménnyel pedig feljutott a másodosztályba. Azóta öt szezont töltött el a klub az NB II-ben, ahol sorrendben a 8., a 15., a 4., valamint az 5. helyen fejezték be az aktuális évadot. A budaörsiek a 2019/20-as, koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezont a 11. helyen zárták, mérlegük 10 győzelem, 4 döntetlen, 12 vereség és 34 pont. 2019 decemberében, a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában - Balajti, Köböl és Birtalan találataival - 3-0-ra vertük meg a zöldeket az Illovszky-stadionban. Bár akkor mindkét csapat a támadójátékot szerette volna előnyben részesíti, mi mégis jobban sáfárkodtunk a helyzeteinkkel. 

2020 májusában a Budaörs megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetségtől azt a licencet, mellyel megkezdhették a 2020/2021-es szezont az NB II-es sorozatban.  Nyáron távozott a klubtól Ódé Norbert, Forgács András, Bakos Szabolcs, Medgyes Sinan és Stieber András. Kölcsönszerződéssel Érden folytatja pályafutását Molnár Bence, Fehér-Kaplár Zsombor Biatorbágyra tette át székhelyét, míg Tóth Keve a BVSC-nél futballozik az idei szezonban. A budaörsiek friss igazolásai közé tartozik a Sárvárról érkező Petró Balázs, Czár Richárd Mosonmagyaróvárról, a rutinos Petneházi Márk a III.KER. együttesétől és gólerős támadóként Horváth Roland Budafokról. A saját nevelésű - tavasszal még csak Mezőkövesdről kölcsönben szereplő - Sajbán Miklós végleg a BSC labdarúgója lett, illetve a tavaszt debreceni kölcsönjátékosként Budaörsön töltötte Kovács Péter, aki a két klub megállapodása alapján maradt a zöldeknél. Szintén kölcsönbe érkezett, de már a MOL Fehérvár FC-től a korábban Vasas-utánpótlásban is futballozó Halmai Ádám, illetve ugyancsak Székesfehérvárról csatlakozott a Budaörshöz Tamás Olivér. A Vidivel való kooperációs szerződés értelmében további labdarúgók érkeztek a BSC keretébe, Zeke Márió és Nyári Patrik is Budaörsön folytatják pályafutásukat, illetve utolsóként a Lendváról visszatért Végh Gábor csatlakozott a gárdához.

A nyári felkészülési mérkőzéseken ellenfelünk a következő eredményekkel zárta a találkozókat:

BVSC - Budaörsi SC 1:3
Dabas-Gyón FC – Budaörsi SC 2:5
Gázgyár - Budaörsi SC 0:7
Eger SE - Budaörsi SC 2:5
Vác FC - Budaörsi SC 0:2
III. KER.TVE - Budaörsi SC 1:3
Taksony SE - Budaörsi SC 1:4
Paksi FC - Budaörsi SC 5:0

A 2020/21-es bajnoki évadot Debrecenben kezdte a Budaörsi SC, a szezon nyitó mérkőzésén vereséget szenvedtek a zöldek, idegenben kaptak ki 1:0-ra. A 2. fordulóban már sikerült pontokat gyűjteni, hiszen hazai pályán 3:2-re győzték le a BFC Siófok együttesét. Szolnokon újra kikaptak, majd hazai pályán a Gyirmóttól is vereséget szenvedtek, Szegeden viszont ismét nyerni tudtak.

Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Budaörsi SC 0:2 (0:1)

Játékvezetők: Veizer Roland, Medovarszki János, Szilágyi Norbert

Összeállítások:

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Ódor, Pejovics, Germán (Varga Sz., 42'), Moga, Takács T. (Hudák, 71'), Oláh, Dobos, Mohl, Simon (Gajdos, 58'), Jovanovic

Budaörsi SC: Kovács P. – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes (Gyurácz, 72'), Zeke, Tamás O – Nyári P. (Horváth E., 62'), Molnár Cs., Sajbán, Petneházi (Horváth R.46') – Halmai

Gólszerzők: Nyári P. (10'), Molnár (87')

Márkus Tibor értékelése:
- Jól kezdtük a mérkőzést, hamar vezetést szereztünk. Az első félidő első felében voltak még helyzeteink, ezeket azonban nem sikerült kihasználni. Ezt követően folyamatosan esett vissza a teljesítményünk. Az elmúlt három meccset tekintve most volt a leggyengébb a teljesítményünk, ennek ellenére ezúttal győztesen hagytuk el a pályát. Gratulálok a csapatnak.