Farkas Balázs: Törekszem a változatosságra

2024-01-11 18:41
Kapusedzőnk betekintést engedett abba, hogyan zajlik a hálóőrök egy napja a törökországi edzőtáborban.

"Bravó srácok, nagyon extra!" – legtöbbször ehhez hasonló dicséreteket hallunk kapusedzőnktől, Farkas Balázstól, aki már két és fél éve áll klubunk szolgálatában. Munkája során mindig arra törekszik, hogy kapusaink minél jobb formában legyenek. Szakemberünk az évek során már kialakított egy jól bevált edzésmódszert, amelyet a törökországi edzőtáborban is előszeretettel alkalmaz.

– Minden esetben heti tervet készítek, amit a stábbal közösen egyeztetünk. Ebben a terhelés, a taktikai és a technikai fejlesztés is szerepel. Előző nap mindig előre felkészülök a másnapi edzésre, majd még egyszer egyeztetünk – kezdte Farkas Balázs, aki természetesen az edzőtáborban is nagy hangsúlyt fektet a legapróbb részletekre.

– A feladatokat tudatosan építem fel és törekszem a változatosságra. A kapusok korábban elkezdenek készülődni prevenciós gyakorlatokkal, utána a pálya felé vesszük az irányt, ahol mindig videóra veszem a tréningeket. Miután végeztünk, megosztjuk a tapasztalatokat a stábbal, ebéd után nyugodt körülmények között kielemzem a látottakat és készülök a második edzésre, ahol már passz koordináció, labdatartás és játék a program.

Farkas Balázs úgy gondolja, tanítványai nyitottak az új dolgokra.

– A futball folyamatosan változó közeg, ha nem tudsz vele együtt fejlődni, akkor előbb-utóbb elveszel. Mindhárom kapus folyamatosan fejleszti a képességeit, ehhez pedig minden segítséget próbálok megadni. A legfontosabb, hogy mindannyian együttműködők az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.

Kapusedzőnk mellett Uram János is megosztotta gondolatait a törökországi edzőtáborral kapcsolatban.

– Minden körülmény adott ahhoz, hogy sikeresen felkészüljünk a tavaszi szezon kezdetére. Napról napra kifogástalan minőségű pályákon készülünk, eddig két edzés volt a programban, innentől kezdve már az edzőmérkőzések lesznek főszerepben.