Döntetlen a nyitányon

2020-08-02 22:00

A 2020/21-es Merkantil Bank Liga első fordulójában csapatunk a Kolorcity Kazincbarcika SC együttesét fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban. A C-szektor piros-kék koreográfiája és 2416 néző előtt 20 órától vette kezdetét az idei bajnoki rajt.

A Jova - Terbe, Litauszki, Tóth, Silye - Hidi M - Hinora, Szatmári - Balajti, Feczesin, Vernes kezdővel indítottuk el a találkozót. Az első tíz percben számos helyzetet alakított ki csapatunk: Balajti, Vernes, Hidi M és Feczesin előtt adódtak lehetőségek, ennek ellenére a 15. percben a barcikai ellenfél jutott előnyhöz (0:1).

A mai mérkőzésen fájó szívvel emlékeztünk meg Vikukel Krisztiánról, a Vasas Kubala Akadémia növendékéről, utánpótlásunk fiatal kapusáról, aki 3 héttel ezelőtt hagyott itt bennünket. Vikunak az angyalföldi klub volt a mindene, a stadion szurkolói és a Vasas-család most állva tapsolva búcsúztatta a kis Harcost. Nyugodj békében, Krisztián.

A 16. percben szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalon. A kaputól 25 méterről elvégzett beívelést Feczesin a 11-es pontnál középre fejelte, de Horváth védte azt. Vernes és Hinora alakítottak ki helyzeteket, majd Szatmári lőtt 20 méterről középről, de a labda egy lábról szögletre pattant, a beadást viszont Horváth kiöklözte. A 39. percben Feczesin ívelte14 méterről a kapu felé a labdát, de nem érkezett rá senki, a játékszer pedig elkerülte a jobb kapufát. Bár három perces hosszabbítást ítélt a játékvezető, a szünet előtt Kovác Alan ment el a jobb oldalon, majd egy visszahúzós csel után 10 méterről középre lőtt, de Jova biztosan védett.

Az első félidő második részében Vernessel szemben kétszer is szabálytalanság történt, Olteán és Zahorán kaptak sárga lapot. 

A második félidőben Vernes helyett Pekár folytatta a játékot, míg ellenfelünknél Zahorán helyére Németh állt be.

A 48. percben Szatmárit rúgták fel bal oldalon, majd 35 méterről Pekár lövését Horváth fogta meg, percekkel később viszont már Bereczki célozta meg 20 méterről a jobb felső sarkot, amit Jova biztosan fogott. Az 55. minutumban Terbe jobbról adta be a labdát, amire Feczesin érkezett is, ám 8 méterről fölé bombázott. Három perccel utána Szatmári 22 méteres bombája Heil fejét találta telibe, ellenfelünket ápolni kellett, majd később az ötösnél Balajti elé pattant a labda, de a kapus kivetődve védett.

A 60. minutumban egy jobb oldali beadást követően Feczesin fejjel készítette le a labdát, amit Balajti a kapura lőtt, de Horváth hárította azt. Ekkor másodszor is cserélt Bene Ferenc vezetőedző, Kleisz állt be Hinora helyére, illetve a Kazinbarcikánál Tóth László helyett Tóth Borisz szállt be. A 64. percben Pekár indult meg a jobb szélen, Feczesin elé centerezett, amit támadónk közelről a rövid sarokba helyezett (1:1).

A 71. percben bal oldalon Szatmári gyorsan elvégzett szöglete után Pekár tekerte az ötösre a labdát, amit Feczesin a rövid felső sarok irányába fejelt, de Horváth elképesztő bravúrral kiütötte azt.

10 perccel a találkozó befejezése előtt kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket is: Birtalan állt be Balajti helyére.

A 90. percben egy felvíelés után Feczesin mellel tette vissza a labdát Birtalan elé, aki kapásból a kapu közepe felé bombázott, de ellenfelünk hálóőre ismét védeni tudott.

A mérkőzés második részében folyamatosan vezettük a támadásokat, az első félidőhöz képest feljavult a játékunk, ami ugyan eredményezett egy találatot, de az már csak az egalizálásra volt elegendő, a meccset nem tudtuk megfordítani. Jövő héten Békéscsabára utazunk, az pedig nem lehet kérdés, hogy cél a három pont megszerzése. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ma este is kilátogattak a Fáy utcába és a mérkőzés 90 perce alatt végig csapatunkat buzdították! Hajrá Vasas, mindörökké Angyalföld!

Vasas FC – Kolorcity Kazincbarcika SC 1:1 (0:1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2416 néző
Játékvezetők
: Antal Péter, Bornemissza Norbert, Kovács Gábor

Vasas FC: Jova – Terbe, Litauszki, Tóth, Silye – Hinora (Kleisz 60'), Hidi M, Szatmári – Balajti (Birtalan 79'), Feczesin, Vernes (Pekár 46')
Vezetőedző: Bene Ferenc

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth – Orosz, Oltean, Fótyik, Zahorán (Németh 46'), Toma  – Heil, Krausz – Kovac A., Bereczki (Korbély 81'), Tóth L. (Tóth B. 63')
Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Gólszerzők: Toma (15.), Feczesin (64')
Sárga lap: Oltean (29'), Zahorán (40'), Toma (48') Németh (94'), Horváth (94')