Döntetlen a Loki ellen

2020-08-29 20:30
A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában, izgalmas találkozón lett 1:1 a Vasas FC - DVSC összecsapás.

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójának nyitó mérkőzésén a DVSC együttese érkezett az Illovszky Rudolf Stadionba. A közel 3500 szurkoló előtt megrendezett találkozón 32 C°, fülledt idő, majd egy heves záporeső fogadta a szurkolókat és a kilátogató érdeklődőket.

Csapatunkban néhány változás történt a hétközi, Budaörs elleni mérkőzéshez viszonyítva. Ezúttal a kezdő tizenegyben szavazott bizalmat Tóth András megbízott vezetőedző Szivacskinak, a sérüléséből felépülő - és a csapatkapitányi karszalagot viselő - Feczesinnek továbbá Vicziánnak és Pekárnak, míg ezen a mérkőzésen kimaradt a kezdőből Szatmári, Kleisz, Balajti és Vernes. Ellenfelünknél a szerdai összeállításhoz képest Kundrák, Bényei és Tischler helyére Varga, Korhut és Baráth a kezdő tizenegyben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a stáb összetételében is történt változás a Budaörs elleni mérkőzéshez képest. A szerdai vereséget követően klubunk felmentette pozíciójából Bene Ferenc vezetőedzőt, a korábbi tréner feladatait átmenetileg csapatunk másodedzője, Tóth András vette át, aki ideiglenesen megbízott vezetőedzőként irányítja a csapatot.

Összeállítások:

Vasas FC: Jova - Szivacski, Litauszki, Csató, Silye - Hidi M, Viczián - Hinora, Radó, Pekár - Feczesin
(cserék: Rados, Kalmár, Köböl, Szatmári, Kleisz, Terbe, Balajti)

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Poór, Korhut – Varga, Baráth, Bódi - Ferenczi, Szécsi, Bárány
(cserék: Hrabina, Pávkovics, Bényei, Kusnyir, Sós, Tischler, Kundrák)

A labdaszedői feladatokat - mint minden hazai mérkőzésen - ezúttal is utánpótlás-játékosaink, a Vasas Kubala Akadémia fiatal labdarúgói látták el. Csapatunk a megszokott piros-kék-piros összeállításban, míg a vendégek tiszta fehérben léptek pályára, a találkozót a Debrecen kezdte.

A ma esti mérkőzés debreceni támadásokkal kezdődött: az 5. percben Bárány fejelt 7 méterről, Jova a léc alól ütötte ki a labdát, majd jobb oldali szöglethez jutott a Loki, de Viczián kifejelte a mezőnybe. A 19. percben aztán Pekár 35 méteres szabadrúgását megcsúsztatta Feczesin, Zöldesinek bravúrra volt szüksége, hogy a léc alatt hárítani tudjon. A 22. percben megszületett a találkozó első gólja: Silye adta be a labdát a bal oldalról, amibe Zöldesi öklözött bele és az a saját kapujába hullott (1:0).

Pár perccel később szabadrúgáshoz jutott a Debrecen a kapunktól 30 méterre: Bódi csavarta a kapu felé a labdát, amire két debreceni is rámozdult, de a játékszer a kapu fölé pattant. A 32. percben Bódit indították be a leshatáron, aki az ötös sarkánál elnyeste a labdát Jova felett, de az a bal kapufa mellé csúszott. Nem sokra rá Viczián 16 méteres lövése egy védő lábán megperdült, így Zöldesinek bravúrra volt szüksége, hogy kiszedje a jobb alsó sarokból. A következő támadásnál azonban már Radó került lövőhelyzetbe, 16 méterről - középről - a kapu fölé bombázott. Az első félidő vége előtt még Bódi a bal oldali 16-os sarkától 3 méterre végzett el szabadrúgást, de beadása egy debreceni fejen megcsúszva 3 méterrel a bal kapufa mellé ment.

Harcos félidő után, egygólos vezetéssel mentünk szünetre. Változatlan kerettel folytatódott a második játékrész, ami szintén kiélezett küzdelmet hozott, a Loki egyenlíteni akart, mi viszont tovább növeltük volna előnyünket. A DVSC jobban kezdett, aminek meg is lett az eredménye, Baráth a gólszerző: a játékos a bal oldali ötös sarkáról a bal hosszú sarokba lőtt (1:1). Percekkel később Bódi szöglete után Bárány fejelt öt méterről a jobb sarok mellé, majd Hinora jobb oldali beadását Feczesin elől Zöldesi húzta le. A 66. percben egy jobb oldali debreceni szögletet Bódi adott be, amit kivágtunk, majd Sós emelte kapura 27 méterről, de nem okozott gondot Jovának, ahogy Ferenczi 31 méteres, balösszekötő helyéről eleresztett lövését is magabiztosan öklözte ki a léc alól kapusunk.

A 75. percben Bódi beadását Feczesin rúgta ki, az újabb szögletet pedig Szatmári semlegesítette, nem sokkal később viszont már Radó beadásszerű lövése suhant el a kapu előtt. A rendes játékidő végén Silye cselezte be magát a tizenhatoson belülre, élesen lőtt be a rövid ötösre, amire Feczesin érkezett, de egy védő becsúszva hárította a kapura tartó labdát. A 2 perces hosszabbításban már nem született újabb gól, így küzdelmes találkozón pontosztozkodás lett a rangadó vége.

VASAS FC – DVSC 1:1 (1:0)
Illovszky Rudolf Stadion, 3375 néző

Játékvezetők: Andó-Szabó Sándor (Aradi József, Berényi Ákos)

Vasas FC: Jova - Szivacski (Kleisz, 76'), Litauszki, Csató, Silye - Hidi M, Viczián - Hinora, Radó (Balajti, 82'), Pekár (Szatmári, 62') - Feczesin

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Poór, Korhut – Varga, Baráth (Bényei, 80'), Bódi - Ferenczi, Szécsi (Sós, 63'), Bárány (Tischler 73')

Gólszerzők: Zöldesi (22'), Baráth (50')

Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezen a szombat estén is kilátogattak az Illovszky-stadionba és csapatunkat buzdították. Hajrá Vasas, mindörökké Angyalföld!