Dombó Dáviddal a molkupa.hu készített interjút

2023-03-27 13:51
Kapusunk a Budafoki MTE elleni elődöntőre készülve nyilatkozott a MOL Magyar Kupa hivatalos honlapjának.

A paksi negyeddöntőn a legnehezebb pillanatokban is helytálló kapusunk nem tagadja, csapatunk elsődleges célja a bennmaradás kiharcolása, ugyanakkor a kupadöntőért is kettőzött erővel fog küzdeni együttesünk. Dombó Dávid látta a Budafok negyeddöntőjét a Kisvárda ellen, de nemcsak emiatt számít rendkívül nehéz meccsre a másodosztályú rivális otthonában.

Dávid a Paks elleni 3-2-es parázs mérkőzés egyik kiemelkedő hősévé vált védéseivel, a kritikus pillanatokban bemutatott bravúrjai nagyban hozzájárultak a továbbjutás sikeréhez.

- A paksi összecsapás volt a legnehezebb meccsünk a kupasorozatban, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült jó teljesítménnyel segítenem a csapatomat - mondta a molkupa.hu-nak.

- Próbáltam végig fókuszált maradni, és volt is dolgom bőven. Nem könnyű a helyzet, mert ha a bajnokságban nem védesz, akkor nehezebb egy ilyen éles helyzetben helyt állni. Jó meccset játszottunk Pakson, úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább - idézte fel az idegenben megnyert negyeddöntőt kapusunk.

A bajnokságban elért eddigi eredményeinkkel nem lehetünk elégedettek, ugyanakkor a MOL Magyar Kupában ellentmondást nem tűrően küzdötte be magát a csapat a legjobb négy közé, és ez Dombó Dávid szerint nem a véletlen műve.

- Ha csak az utóbbi éveket végignézzük, többször is odaért a végjátékra, sőt nyert is olyan csapat, amelynek nem volt éppen kiemelkedő bajnoki szezonja. Ennek részben az is lehet az oka, hogy a kupában sok edző azokat a játékosokat szerepelteti, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak, és ilyenkor mindenki kettőzött erővel küzd, hogy bizonyítsa, lehet rá számítani. A stáb döntése, ki játszik a meccseken, és elég nehéz feladat élesen tartania magát a cserepadra szorult játékosoknak. Aki fejben rendben van, az megfelelő koncentrációval tud pályára lépni, és ha megérzi a lehetőséget a bizonyításra, akkor tud segíteni a csapatnak.

Az elődöntő sorsolásán az egyetlen állva maradt másodosztályú csapatot, a Budafokot kaptuk ellenfélként. Az idei kiírásra jellemző volt, hogy kimondottan nehéz ellenfelekkel párosítva sikerült eljutnunk az elődöntőig, és kapusunk szerint hiába NB II-es a Budafok, hasonlóan eddigi ellenfeleinkhez, a BMTE nagyon veszélyes lesz.

- Az igen komoly játékerőt képviselő Kisvárdát úgy ejtették ki, hogy egy pillanatra sem látszott az osztálykülönbség. Szervezett csapat a Budafok, és bár voltak gondjaik idén, mostanra már középcsapatnak számítanak az NB II-ben, és jönnek egyre feljebb. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok - mondta őszintén hálóőrünk.

- Az sem mellékes, hogy rajtunk lesz a nyomás, hiszen első osztályú csapatként mi vagyunk az esélyesek, így a Budafok teher nélkül játszhat. Ugyanakkor elég csak az idei évet megnézni, hogy lássuk, semmit nem jelent az osztálykülönbség: a Fradit harmad-, a második helyen álló Kecskemétet másodosztályú csapat ejtette ki, mi pedig elődöntőt játszunk az utolsó helyről.

Végezetül a molkupa.hu feltette azt a kérdést is Dávidnak, hogy amennyiben sikerülne a Vasasnak beverekednie magát a fináléba, kivel játszana szívesebben.

- A Puskás Akadémiával. Nincs különösebb oka, de valamiért úgy érzem, a felcsútiakkal lenne jobb játszani. - felelte kapusunk.

A Budafoki MTE elleni MOL Magyar Kupa-elődöntő április 5-én, szerdán 20 órakor kezdődik a Budafoki MTE Sporttelepen.