Ceglédi VSE-Vasas FC 2-3 (2-2)

2013-09-21 00:00
Megvan a bravúr, idegenben gyűjtöttük be a három pontot

Ma délután a hatodik forduló mérkőzéseivel folytatódik a másodosztályú bajnokság. Egy találkozó már véget ért: a Zalaegerszeg hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett a listavezető, s még mindig pontveszteség nélkül álló Nyíregyházától.

Csapatunk a bajnoki tabella ötödik helyén tanyázó Cegléd együtteséhez látogat. Dirk Berger vezetőedző két helyen nyúlt bele múlt heti, győztes csapatába. A sérülés miatt lecserélt Nagy Gábor fájdalmai ugyan elmúltak a hét végére, de csak a kispadon kezdi a meccset, míg a ZTE ellen jó cserének bizonyuló Boka ezúttal kezdőként futhat ki a pályára.

A hazaiak szakvezetője is kénytelen volt változtatni megszokott csapatán, a legutóbb Békéscsabán vállsérülést szenvedett brazil Robson helyettesét kellett megtalálnia a héten.

Egy órával a kezdés előtt a két vezetőedző kihirdette kezdőcsapatát.

Ceglédi VSE-Vasas FC 2-3 (2-2)

Cegléd, 400 néző, vezeti: Barna Gábor (Kis B., Szilágyi)

Cegléd: Miski - Szala (Pesti, 50.), Miklósvári, Makrai, Farkas I. - Fehér (Kenderes, 62.), Koncz - Markó, Koós (Rebryk, 76.), Szkunc - Kormos. Edző: Ványi Zsolt.

Vasas: Németh G. - Horváth L., Recklet, Schulz, Engel -  Hohmann (Görgényi, 59.), Cseke, Gál, Remili (Boda, 90.) - Boka (Berecz, 87.), Zamostny. Edző: Dirk Berger.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem mert neki esni ellenfelének.

6. perc: Az első helyzet a mienk: Zamostny a ceglédi tizenhatos előterében ügyesen tolta ki a labdát a balösszekötő helyén érkező Bokának, aki ballal, 10 méterről a hosszú sarok mellé bombázott.

10. perc: Vezetünk! Zamostny akasztotta Koncz Zsolt a ceglédi térfél közepén. Remili 30 méteres szabadrúgása a felső lécről a gólvonalra pattant, érkezett Gál és egy lépésről a hálóba bólintott, 0-1.

14. perc. Akár növelhettük is volna előnyünket: Engel kényszerítőzött Zamostnyval a bal oldalon, a visszakapott labdával lépéselőnybe került, ám pontatlanul passzolt középre, s így Boka elől menteni tudtak a hazaiak.

19. perc. Remili szabadrúgását Boka az ötös bal sarkán, háttal állva a kapunak lefejelte maga elé, majd félfordulatból lőtt, ám labdája elsuhant a kapu előtt.

22. perc: Engel kapitális hibája után egyenlített a házigazda: védőnk nem vágta ki könnyedén a beívelt labdát a tizenegyespontál, Kormos lecsapott rá, így csak akasztani tudta. Tizenegyes. Koncz Zsolt bal sarokra tartó lövését Németh Gábor óriási bravúrral kiütötte, ám a kipattanót a hazaiak csapatkapitánya a hálóba vágta. Bár a játékvezető először lest jelezve kifelé ítélt szabadrúgást, a hazaiak reklamálását követően felülbírálta önmagát, s megadta a gólt, 1-1.

30. perc: Engel felett átszállt a labda, Markó átvette, majd a jobb oldali alapvonal közeléből élesen középre lőtt, Schulz és Recklet között Kormos lába volt a leghosszabb, 3 lépésről a hálóba spiccelt, 2-1.

38. perc: Gál a kezdőkörből indította Zamostnyt, aki egyből Remili elé pörgette a labdát. Szélsőnk a tizenhatos bal sarkánál tolt egy befelé, majd jobbal a rövid sarokba bombázott, 2-2.

44. perc: Gólt érdemlő támadást vezettünk a bal oldalon. Remili szöktette a szélvészként robogó Engelt, aki az alapvonalról pontosan emelt középre, érkezett Remili, hosszú sarokra tartó fejesét Miski a levegőben úszva tenyerelte ki a bal kapufánál.

45. perc: Barna játékvezető lefújta az első félidőt.

Az első negyvenöt percben kritikán aluli játékvezetést láthatott a közönség. Barna Gábor téves ítéleteivel mindkét együttes, illetve szurkolótábor idegeit alaposan felborzolta. Sorozatban rosszul ítélte meg az ütközéseket, olyanokat fújt le, melyeknél szó sem lehetett szabálytalanságról, s olyanok felett hunyt szemet, melyeket egyértelműen le kellett volna fújni. A hazaiak egyenlítő találatáig úgy tűnt, kézben tartjuk az irányítást, vezettünk, uraltuk a meccset, ám Engel Alex kihagyása azonnal romba döntötte korábbi önbizalmunkat. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a ceglédiek hamarosan a vezetést is megszerezték. Szerencsére ezt követően sikerült rendezni sorainkat és Remili találatával újra egálra hoztuk a meccset.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem változtatott kezdőcsapatán.

47. perc: Ismét vezetünk: Remili bal oldali szögletét Recklet nyolc méterről fejelte a hosszú felső sarokba. Bár labdája megcsúszott Koncz Zsolt fején, irányt nem változtatott a labda, így egyértelműen Shane a gólszerző, 2-3.

56. perc: Gyors ceglédi támadás futott a bal oldalon, Engel Alex megbotlott Koós lábában, s ezért sárga lapot kapott. Mivel már volt neki egy, villant a piros is. Dirk Berger azonnnal cserélt is, támadó helyett jött egy szélsőhátvéd, Görgényi Dávid.

67. perc: A csapatot Ceglédre is elkísérő Armata-tábor érzi, hogy szükségük van a fiúknak a támogatásra, időről időre zúg is a 'Gyerünk, gyerünk Angyalföld!'.

69. perc: Boka bolondította meg a ceglédi védelem bal oldalát, az ötös bal sarkánál, estében kotorta kapura a labdát, Miski azonban hárítani tudott.

73. perc: Már cseréhez készülődött a hazai gárda, Miklósvárit akarta lecserélni Ványi Zsolt vezetőedző, de a védő sárga lapot érően szabálytalankodott közben, s mivel ez már a második volt neki, mehetett is zuhanyozni. Csere nélkül!

78.perc: Farkas István 35 méterről bődületes bombát eresztett meg, Németh Gabi mozdulni sem tudott rá, de szerencsénkre a labda elsuhant a jobb felső sarok mellett.

79. perc: Bebiztosíthattuk volna győzelmünket: Remili a saját térfelünkről indulva száguldott végig a pálya közepén, kitolta jobbra a labdát az egyedül álló Bokához, ám brazil légiósunk addig várt a lövéssel, míg Farkas bele tudott vetődni a labda útjába.

Vége a mérkőzésnek! Nyertünk.

Fontos győzelmet ararttunk, a látottak alapján megérdemelten. Támadásainkban sokkal több volt a gólveszély, mint a házigazdák próbálkozásaiban, s amennyiben Bokáék egy kicsit higgadtabbak a hajrában, akár több góllal is nyerhettünk volna. Dicséret illeti a csapat valamennyi játékosát, hiszen kitették a szívüket a győzelemért, s az alatt a húsz perc alatt sem látszott, hogy Engel kiállítása miatt emberhátrányban játszunk, míg Miklósvári is nem kapott piros lapot.