Bemutatjuk az Aqvital FC Csákvár együttesét

2022-02-04 15:37
A vasárnap 17 órakor megrendezésre kerülő mérkőzésen a tabella 14. helyezett együtteséhez látogatunk.

Az 1947-ben Csákvári Torna Klub néven alakult klub 1989-ben a labdarúgó Szabad Föld-kupa döntőjéig jutott, azonban történelmet mégis 2011-ben írtak: Fejér megyében egyedülálló módon, pontveszteség nélkül nyerték meg a megyei I. osztályú sorozatot, majd aranyérmet szereztek az NB III-ban is, az akkor még Bognár György vezetőedző dirigálta alakulat pedig 2014 tavaszán óriási fölénnyel jutott fel a másodosztályba. 


A felek egymás közti meccstörténetük során összesen 8 alkalommal csaptak össze másodosztályú mérkőzésen: 7 mérkőzés Vasas-győzelemmel zárult, egy találkozón pedig pontosztozkodás történt, a gólarány 29/13. Utoljára a 2021/22-es Merkantil Bank Liga őszi szezonjában találkoztunk a Csákvár együttesével, az augusztusban megrendezett 3. fordulóban mi voltunk a sikeresebbek. Az Illovszky-stadion 1234 nézője előtt Radó András góljaival 2-1-re múltuk felül a vendégeket.


Az Aqvital FC Csákvár jelenleg a tabella 14. helyén szerepel, 21 mérkőzés alatt 5 győzelmet szereztek, 8 meccsük zárult döntetlennel, 8 találkozón pedig vereséget szenvedtek, összesen 23 pontot gyűjtöttek. A 14. hely megtévesztő a rúgott gólok számát tekintve, hiszen a Csákvár az eddig lejátszott 21 forduló alatt 30 találattal a negyedik a listán, náluk többet csak a DVTK (38), csapatunk (37) és a Kecskemét (35) szerzett, illetve a Békéscsaba szintén 30 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Leggólerősebb játékosuk az a Takács Tamás, aki 13 találattal egyben az összesített góllövő listát is vezeti. Ugyanakkor elmondható, hogy bár a gólgyártásban jól áll a csákvári alakulat, a kapott találatok terén viszont nem fényes a helyzet. A Ticsakécske kapuját 41 alkalommal vették be az ellenfelek, a Soroksár hálójába 39-szer találtak be, míg a Csákvár és a III. Kerület egyaránt 34-34 kapott gólosak. 


A csapat jelenlegi vezetőedzője Mónos Tamás, munkáját Burányi Tamás pályaedző, Hegedűs Ferenc kapusedző és Bajor Richárd erőnléti edző segítik. 

Az NB I-ben szereplő Mezőkövesd együttese a szezon végéig kölcsönadta a Csákvárnak a több poszton is bevethető, 23 esztendős Derekas Zoltánt, a Puskás Akadémia pedig a 18 éves utánpótlás-válogatott Mayer Jánost. A 21 éves Tamás Nándor szintén csatlakozott vasárnapi ellenfelünk keretéhez, a fiatal az elmúlt évet a román első osztályban szereplő Sepsiszentgyörgynél töltötte. A 30 éves Tányéros Ádám szerződését két és fél év után közös megegyezéssel felbontotta a csákvári együttes, a középső védő a több játék reményében kérte szerződése megszüntetését.

Baracskai Roland és Mészáros Dávid korábbi sérüléseik miatt kérdéses, hogy szerepelnek-e a vasárnapi meccsen, a sarok műtéten átesett Baranyai Ádám, illetve Koval Viktor bokaszalagszakadása miatt biztosan kihagyja a találkozót.


Az idei nyitányon a Csákvár a Budafok együttesét fogadta hazai pályán. Vasárnapi ellenfelünk Vaskó és Dulló találataival 2-1 arányban megnyerte az összecsapást.


Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában megrendezésre kerülő Csákvár-Vasas bajnoki találkozót hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítjük:

Az összecsapásról az élőképes közvetítés mellett szöveges tudósítással is jelentkezünk: AQVITAL FC CSÁKVÁR - VASAS FC

 


A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót Antal Péter vezeti, segítői Szécsényi István és Máyer Gábor asszisztensek lesznek. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót!