Bemutatjuk a WKW ETO FC Győr együttesét

2020-02-26 10:34
Március 1-jén 17:00 órától az 5. helyen álló WKW ETO FC Győrt látjuk vendégül az Illovszky Rudolf Stadionban, a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában.

Leendő ellenfelünk 24 lejátszott mérkőzés alatt 38 pontot gyűjtött, hárommal kevesebbet, mint együttesünk. 

A téli átigazolás alkalmával kilenc labdarúgót igazoltak, köztük több NB I-et is megjárt játékossal. Érkezett: Dobos Áron (Fortuna Sittard – Hollandia, kölcsönbe), Gaál Bálint (Haladás), Kun Bertalan (PSV II – Hollandia, még októberben), Kiss Máté (ZTE), Simon András (MTK), Simon Ádám (Paks), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Priskin Tamás (FTC), valamint Fejes András (Paks). 

A tíz távozó között találhatjuk két egykori játékosunkat: Borbély Bálintot és Marko Vukasovicot, akiknek egyelőre nincs csapatuk. Elhagyta a győrieket még Domonkos Kristóf (KFC Komárno - kölcsön után végleg), Gránicz Patrik (Békéscsaba), Hidi M Sándor (Vasas), Jakab Dávid (?), a 2007-2014 között a Vasasban nevelkedett Simon Márk (Paks – kölcsönből vissza, onnan Tiszakécske, kölcsönbe), Szánthó Regő (FTC), Tar Zsolt (Ajka), továbbá Kalmár Olivér (Vasas – kölcsönbe).

A győriek eddig 10 alkalommal voltak sikeresek. Három győzelemmel kezdték az idei bajnokságot: 1-0-ra nyertek Ajkán (Bagi, 23’), majd a 2. fordulóban hazai pályán 3-0-ra diadalmaskodtak a városi vetélytárs Gyirmót felett (Szánthó, 42’; Dvorschák, 63’; Horváth Z., 73’), a 3. fordulóban pedig a Tiszakécskét győzték le az ETO Parkban 2-1-re (Nemanja 23’; Vári 71’). A következő győzelmükre három hetet kellett várniuk, ekkor csapatunk volt a szenvedő fél (2-0; Nemanja, 25’, Szimcsó 38’). Ezt zsinórban újabb két diadaluk követte: először Szolnokon (2-0; Szimcsó 2’, Nemanja 69’), majd hazai pályán a Nyíregyháza ellen (3-1; Nemanja 22’, Szimcsó 34’, Szánthó 49’). Ekkor 20 pontjukkal vezették az NB II-es tabellát.
A sorozatot több mint két hónapos megtorpanás követte, november 27-én (a 11. fordulóból elmaradt mérkőzésen) azonban egy nagy skalpot gyűjtöttek be: otthon 1-0-ra legyőzték az MTK együttesét (Szánthó 25’). A következő fordulóban – hazai pályán – 2-1-re birkózták le a Haladás csapatát (Kovács K. 45’, Nemanja 63’), majd – folytatva hagyományukat – sorozatban a harmadik győzelmüket is behúzták, az ETO Parkban 2-1-re győzték le az Ajka gárdáját (Nemanja 75’, Horváth Z. 82’). Érdekesség, hogy a 49. percben Kalmárt kiállították, így győzelmük értékét emeli, hogy emberhátrányban is tudtak nyerni. 
Az első tavaszi fordulóban Tiszakécskén győztek 2-0-ra (Vashkeba 39’, Vári 90’), az utolsó három fordulóban azonban mindössze 1 pontot sikerült szerezniük (Kazincbarcika - Győr 2-2, Vashkeba 44’, Nemanja 95’ büntetőből), míg kétszer is pont nélkül maradtak (Győr - Siófok 1-2 és Győr - Szeged 1-3). 

Az ETO eddig hat vereséget szenvedett el: legyőzte őket idegenben a Siófok (1-0), a Csákvár (3-2; Szánthó 11’, Horváth Z. büntetőből 48.’), a Dorog (3-0), otthon a Budafok (1-3; a 65. perctől tíz emberrel játszottak, szépítő góljukat Lovrencsics B. szerezte a 76. percben), majd februárban hazai pályán kaptak ki a Siófoktól 2-1-re (Magasföldi öngól 92’) és legutóbb a Szeged nyert az ETO Parkban 3-1-re (Horváth Z. büntetőből 65’). 

Nyolc döntetlenjükkel az élmezőnyben vannak, csupán a Szeged, a Kazincbarcika és a Haladás remizett náluk többet (egyaránt 9-9-9). 

Vendégként a lejátszott 12 találkozóból 15 pontot szereztek, amivel a képzeletbeli rangsorban a kilencedikek. 

Gólkülönbségük 34-28. A lőtt gólok tekintetében 7 gárda is megelőzi őket, míg a kapott gólok vonatkozásában 6 csapat is kevesebbel büszkélkedhet az NB II-es mezőnyben. 

Házi góllövőlistájukat Andric Nemanja vezeti 7 találattal, akit Szánthó Regő (6) és Horváth Zoltán (5) követ.

A múlt vasárnap a Szeged ellen, hazai pályán 3-1-es vereséget elszenvedő Győr így állt fel:

Gyurákovics - Vári, Gengeliczki (Tömösvári 89’), Dvorschák, Fejes - Kun, Bagi, Charizopulos (Vashkeba 58’), Gaál (Horváth Z. 58’) - Andric, Lovrencsics.

A csapat vezetőedzője 2019. december 3-tól Kondás Elemér, a szakember Boér Gábort váltotta a kispadon. 

A győriek keretében találjuk a 28 éves támadót, Gaál Bálintot is, a labdarúgó 2017 januárjától 2018 júliusáig volt játékosunk.  

Figyelmeztető kártyák miatt nincs eltiltottjuk. Dobos Áron a múlt héten vírusfertőzés miatt nem játszhatott, ellenünk viszont már van esélye a játékra. Kiss Máté is kisebb sérüléssel bajlódott a közelmúltban, a vasárnapi játéka kérdéses lehet.