Bemutatjuk a Balmaz Kamilla csapatát

2018-03-29 18:32
Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Balmazújváros vendégei leszünk.

Szombati ellenfelünk 23 forduló után 23 ponttal az utolsó helyet foglalja el az NB I-ben, két ponttal a 9. helyen található csapatunk mögött.

Az elmúlt tíz mérkőzés alapján felállított képzeletbeli tabellán a Balmazújváros 13 ponttal a 6. helyen található. Bár az utóbbi két bajnoki mérkőzésüket elveszítették (FTC: 0-5; Videoton: 0-1), ám ahogyan Horváth Ferenc vezetőedző nyilatkozta, e két csapattól ki lehet kapni, és nekik a közvetlen vetélytársakat kell legyőzni. Az utóbbi két meccset nem számítva 2017. november 4-e óta lejátszott hét bajnokin veretlenek voltak. Egyebek mellett legyőzték idegenben a DVTK-t (2-1), otthon a Haladást (2-1) és idegenben a Debrecent (2-0).

Ráadásul még talpon vannak a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között, és tekintettel a hazai pályán elért 5-0-s sikerükre, nem könnyelműség kijelenteni, hogy az április 4-i békéscsabai visszavágón jó eséllyel bebiztosítják a legjobb négy közé kerülésüket. Eddig elbúcsúztatták a megye I. osztályú Karancslapújtőt (2-0), a szintén megye I. osztályú Bátaszéket (1-0), a Dunaújvárost hosszabbítás után (3-1), valamint a Győrt (összesítésben 3-2-re).

A télen a Nyíregyháza Spartacustól leigazolták a szlovákiai Harsányi Zoltánt, Kónya Márkot és Rudolf Gergelyt, továbbá a Szaburtalo együttesétől a grúz Lasa Sindagoridzét. A dorogi kölcsönből visszatért Kamarás György. Távozott az együttestől Kovács Ádám (ZTE) és Vólent Roland (Siófok) 

A Balmaz Kamilla csapatát is érintette a válogatott szünet, három labdarúgójuk is egy-egy nemzeti csapatban készült az aktuális feladatokra. Haris Attila a magyar, Rus Adrián a román U-21-es, míg Bachana Arabuli a grúz felnőtt-válogatott keretébe kapott meghívót.

A múlt hét csütörtökön a Nyíregyháza együttesével játszottak felkészülési mérkőzést idegenben, amelyen 1-0-ra alulmaradtak. A Balmaz 4-4-2-es taktikai felállásban játszik általában.

Öt sárgalapos eltiltása miatt nem léphet ellenünk pályára a védő Rus Adrián.   

Házi góllövőlistájukat a grúz válogatott Arabuli vezeti 7 találattal, akit Rácz Ferenc és Sigér Dávid követ 4-4 szerzett góllal.

A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.

Jegyinformációk a bajnoki meccsre – itt!