Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor az U17-es válogatott szűkített keretében!

2024-03-14 19:02
Két fiatal, tehetséges játékosunk is ott lesz a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnoki selejtező elitkörében.

Az U17-es korosztályos válogatott március 10-én megkezdte a felkészülést az Eb-selejtező elitkörére. Az eseményen Jeremiás Gergő szövetségi edző döntése nyomán klubunkat két tehetséges játékosunk, Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor képviselte a csütörtökig tartó edzőtáborban. 

A bő keret tagjai a napokban teljesítették az előírt programot, majd a mai napon keretszűkítésre került sor: az edzőtáborban nyújtott teljesítménye alapján 16 éves támadónk, Barkóczi Barnabás és a szintén 16 esztendős középpályásunk, Hős Zsombor is bekerült az U17-es Eb-elitkörre készülő válogatott szűkített keretébe. A négynapos összetartás végén a játékosok hazautaztak a nemzeti csapat főhadiszállásáról, Telkiből, majd vasárnap találkoznak újra, jövő hétfőn délután – két nappal az első selejtező előtt – elutaznak Angliába.

– A tábor során végig érezhető volt a srácokon, hogy mindenki nagyon szeretett volna bekerülni az Angliába utazó keretbe. Elégedett voltam a látott teljesítményekkel, mindenki bizonyította, hogy méltán került be a bővebb keretbe, ezért nagyon nehéz dolgom volt a szűkítésnél – ismertette a szúkített keret összetételét Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az U17-es korosztályos válogatott március 20-án, szerdán Franciaország ellen kezd – magyar idő szerint 20 órakor. Három nappal később 15 órától az angolokkal találkozik, majd március 26-án, kedden 19 órakor az északírek ellen zárja a sorozatot.

– A célunk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, és meglepetést okozzunk a nálunk magasabban jegyzett riválisok ellen. Az első mérkőzésen a franciák ellen lépünk pályára, és tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanakkor nem szeretnénk feladni a saját stílusunkat, bízom benne, hogy nyomás alatt is tudatos futball jellemzi a játékunkat. Motivált a csapat, és úgy érzem, a kellő bátorság is megvan a játékosokban ahhoz, hogy megfelelő hozzáállással futballozzunk mindhárom mérkőzésen.

A tavaszi elitkör során a házigazda Ciprus kivételével, mint automatikus induló a nyolc csoport résztvevői idén márciusban minitornákon döntenek a 15 továbbjutó kilétéről. A csoportból az első helyezettek mellett a nyolc csoport hét legjobb másodikja is kijut a május 20. és június 05. között esedékes ciprusi Európa-bajnokságra (amelyet utolsó alkalommal rendez 16 csapattal az UEFA, jövőre 8 csapatosra szűkül a mezőny).

Gratulálunk és sok sikert kívánunk játékosainknak!

Fotók: mlsz.hu