Balszerencsés vereség Gyirmóton

2019-10-27 18:45
A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában ugyan 1-0-ra vezettünk Gyirmóton, de végül egy 92. percben kapott góllal vereséget szenvedtünk.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 2. percben Birtalan éles szögből az oldalhálóba lőtt. Nem sokkal később Szarka fejelt 11 méterről a kapunk fölé. A 11. percben Lakatos csúsztatását ütötte a mezőnybe Rusák.

A 29. percben megszereztük a vezetést: Birtalant buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett a jobb sarokba rúgta. Sajnos nem örülhettünk sokáig, a 36. percben Vogyicska 10 méteres lövése a kapufáról a gólvonal elé pattant, Szarka pedig a kapu torkából nem hibázott. A 42. percben újra Szarka előtt adódott lehetőség, de 13 méterről leadott lövését Bősz lábbal, bravúrral védte.

A második félidőt veszélyesen kezdték a hazaiak, Heffler azonban kétszer is pontatlanul célzott.  A 71. percben Májer léc alá tartó fejesét védte Bősz. A 74. percben Torghelle sarkazása után Daróczi léphetett volna ki gólhelyzetben, de a játékvezető lest jelzett. A 89. percben Lakatos eresztett el egy bombát a tizenhatos sarkától, de nem talált kaput. Úgy tűnt, hogy marad a döntetlen, de a 92. percben egy kapu előtti kavarodást követően Hudák eldöntötte a meccset a gyirmótiak javára.

Gyirmót – Vasas 2-1 (Szarka 36., Hudák 92., ill. Birtalan 29. – 11-esből)

Vasas: Bősz - Szivacski, Tóth B., Hajdú – Terbe (Daróczi 65.), Kleisz, Kovács M., Hinora, Lakatos – Birtalan (Torghelle 65.), Szedlár (Tóth L., 82.)