Balmazújváros-Vasas FC 1-0 (0-0)

2013-10-06 00:00
Nyolcvan percet emberhátrányban játszva kaptunk ki

Ma délután, 15 órakor Balmazújvárosban lép pályára csapatunk az NB II-es bajnokság nyolcadik fordulójának mérkőzésén. Dirk Berger vezetőedző nincs könnyű helyzetben, hiszen a komplett (szezon előtt tervezett) védelmet pótolnia kell: Fabrizio, Nagy és Horváth sérülés, Engel eltiltás miatt nem léphet pályára a hajdúsági városban. Együttesünk már szombaton ebéd után útra kelt, az éjszakát Hajdúszoboszlón töltötte, ma délelőtt egy laza, átmozgató tréning volt a hotel közelében található pályán.

Mindkét szakvezető kijelölte kezdőcsapatát. Amint várható volt, Dirk Berger csupán egyetlen helyen változtatott múlt heti győztes együttesen, s azt is kényszerből: a megsérült Horváth Levente helyett Görgényi Dávid került a kezdőbe. A hazaiaknál továbbra sem áll Híres Gábor rendelkezésére Kállai, ellenben Demjén Gábor a kispadon helyet kapott.

Balmazújváros-Vasas FC 1-0 (0-0)

Balmazújváros, 800 néző, vezette: Nagy Róbert (Medovarszki, Buzás)

Balmazújváros: Mester - Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. - Oláh (Virágh, a szünetben), Kónya - Nagy R. (Demjén, 69.), Szöllősi, Tóth D. (Pintér N., 88.) - Urbin. Edző: Híres Gábor.

Vasas: Németh G. - Görgényi, Recklet, Schulz, Boda - Remili, Gál, Cseke, Hohmann (Berecz, 69.) - Boka (Horia, 13.), Zamostny. Edző: Dirk Berger.

Gyönyörűen átépített sporttelep, kifogástalan gyepszőnyeg várta csapatunkat Balmazújvárosban. Ráadásul még az időjárás is kegyeibe fogadta a játékosokat és szurkolókat egyaránt, hiszen szikrázó napsütésben kezdődött az összecsapás.

2. perc: Tóth Dániel futotta meg védelmünk jobb oldalát, egészen az ötös sarkág robogott, ám nagy helyzetben lövés helyet passzolni akart, s így sikerült szögletre tisztáznunk.

9. perc: Urbin lefordult Schulzról a kaputól 17 méterre, majd látványosan elesett. A játékvezető elhamarkodottan azonnal a piros lapot mutatta fel védőnknek.

13. perc: Dirk Berger gyorsan átszervezte csapatát: a támadó Boka helyett Horia érkezett a középpályára, Görgénbyi behúzódott a védelem közepére, Cseke pedig visszalépett a jobbhátvéd helyére.

Folyamatosan nagy nyomás nehezedik kapunkra, a hazaiak zsinórban rúgdossák a szögleteket, egyelőre kevés sikerrel.

23. perc: Jobb oldali hazai szöglet után röviden fejeltük ki a labdát, érkezett Kónya és 18 méterről, kapásból, centikkel bombázott a bal sarok mellé.

30. perc: Kiszabadultunk egy kicsit a szorításból, most néhány percig meg tudtuk tartani a labdát, ám helyzetig nem jutottunk.

37. perc: Nagy Róbert játékvezető kezéből kicsúszott meccs: Németh Ádám durván fellökte Remilit, s emiatt pillanatok alatt összeugrottak a játékosok. A játékvezető miután nem tudta szétválasztani őket, kisétált az oldalvonalhoz, megvárta míg a két csapatkapitány lecsillapítja a kedélyeket. Ezt követően felmutatta a sárga lapot kapusunknak, Németh Gábornak(!), valamint a szabálytalanságot elkövető újvárosi védőnek.

45. perc: Nagy Róbert lefújta az első félidőt.

Nehéz az első 45 percről indulatok nélkül beszámolni. Nagy Róbert játékvezető olyanért állította ki Tom Schulzot már a 9. percben, amit le se kellett volna fújni vagy éppen kifelé is ítélhetett volna. Érdekes módon a folytatásban, hasonló szituációkat követően már rendre Urbin Péter ellen döntött a bíró. A meccs ezek után egyirányban zajlott: támadott a házigazda, mi meg kúsztunk, másztunk, hogy megakadályozzuk a támadásvezetésüket. Bár óriási mezőnyfölényben játszott a Balmazújváros, igazából egyetlen igazi ziccert sem sikerült kidolgozniuk a 45 perc alatt.

46. perc: Az első igazi hazai ziccer a meccsen: Urbin Péter lesgyanús körülmények között egyedül kapott labdát a tizenegyespontnál, megpróbálta átemelni Németh Gábor felett, ám kapusunk nagyot nyújtózkodva lehúzta a levegőből.

Továbbra is a Balmazújvárosnál van többet a labda, ám igazi átütőerő nincs játékukban.

57.perc: Remilit akasztotta Bokros a hazai tizenhatos jobb sarkánál, ám a játékvezető nemes egyszerűséggel továbbot intett, s ez végzetesnek bizonyult számunkra, hiszen kontrázhatott a házigazda.

58. perc: Eddig bírtuk: Urbin a balösszekötő helyén, pontosan tette a nagy lendülettel érkező Németh Ádám elé a labdát, aki 8 méterről, a kivetődő Németh felett a hálóba emelt, 1-0.

74. perc: Berecz Zsombor fordult kapura, majd 25 méterről lőtt, labdája alig suhant el a felső léc felett.

76. perc: Remili jobb oldali szögletét a hosszúról Görgényi visszaemelte, Zamostny lefejelte Horiának, aki az ötösről, nagy helyzetben a léc fölé bombázott.

77. perc: Zamostnyt akasztotta Németh Ádám a tizenhatos oldalvonalán, a játékvezető azonban most sem látott okot a közbeavatkozásra.

83. perc: Boda kanyarított a bal oldali vonal mellől középre, Remili átvette, majd ballal a rövid sarok fölé lőtt.

86. perc: Zamostny 30 méterről vállalkozott lövésre, egy méterről a jobb sarok mellé bombázott.

Letelt a rendes játékidő, a játékvezető 3 percet hosszabbít.

Vége a mérkőzésnek.