Az utolsó pillanatban egyenlítettünk

2023-08-19 21:10
A Kazincbarcika szerezte meg a vezetést, amire Tóth Milán találatával válaszolni tudtunk, de ellenfelünk újra előnyhöz jutott, Zimonyi Dávid gólja pedig csak a pontszerzéshez volt elég.

Vasas FC – Kolorcity Kazincbarcika SC 2-2 (0-1)
Merkantil Bank Liga, 5. forduló
2023. augusztus 19., szombat 19:00
Illovszky Rudolf Stadion
949 néző

játékvezető: Derdák Marcell (asszisztensek: Kóbor Péter, Huszár Balázs, tartalékjátékvezető: Móri Tamás)

Vasas FC: Uram - Girsik (Bakti, 80.), Szivacski, Pávkovics, Deutsch - Hidi M (Sztojka, 73.), Urblík - Radó, Holender (Zimonyi, 90.), Ihrig-Farkas (Novothny, 46.) - Tóth (Hinora, 73.)
vezetőedző: Desits Szilárd

Kolorcity Kazincbarcika: Bánhegyi - Csilus B., Szekszárdi, Heil, Papp - Ternován, Kártik (Pekár, 29.), Szabó (Csilus Á., 80.), Kotula (Süttő, 80.) - Kurdics (Ádám, 68.), Pinte
vezetőedző: Csábi József

gólszerző: Tóth (50.), Zimonyi (90+7), ill. Szekszárdi (40.), ill. Pekár (71.)

sárga lap: Hinora (89.), Kotula (47.), Pekár (59.), Sütő (87.), Csilus T. (89.)

A Vasas-Kazincbarcika bajnoki mérkőzésen feltűntek a Vasas Kubala Akadémia fiataljai is, a labdaszedői feladatokat korábbi hagyományainkhoz híven ma este is utánpótlásunk növendékei látták el.

A Kolorcity Kazincbarcikával eddig 8 tétmérkőzésen találkoztunk, 4 győzelem mellett 2-2 döntetlen és vereség volt az eddigi mérlegünk - a legutóbbi két hazai bajnoki meccsünk egyaránt 1-1-es döntetlennel ért véget. Ellenfelünk a jelenleg zajló bajnokságban 1 győzelemmel, 2 döntetlennel, 1 vereséggel, 4-2-es gólkülönbséggel és 5 ponttal a 9. helyen állt a mai mérkőzés előtt.

Az összecsapás előtt olyan labdarúgót köszöntöttünk, aki Vasas-mezben való pályára lépésével szép kerek számot ért el: Hinora Kristóf a PMFC elleni bajnoki találkozón 150. alkalommal játszott piros-kék színekben. Gratulálunk, Kristóf!

A kazincbarcikaiak ellen Desits Szilárd vezetőedző az Uram - Girsik, Szivacski, Pávkovics, Deutsch - Hidi M, Urblík - Radó, Holender, Ihrig-Farkas - Tóth összeállítású csapatot küldte pályára, míg Jova, Litauszki, Sztojka, Bakti, Hinora, Ódor, Kapornai, Faragó, Szilágyi, Papp Cs., Novothny és Zimonyi csereként vártak bevetésre. Vida Máté, Otigba Kenneth, Berecz Zsombor és a Pécsett térdsérülést szenvedő Baráth Botond rehabilitációja továbbra is zajlik, így rájuk ma sem számíthatott a szakmai stáb. Ellenfelünk a Bánhegyi - Csilus B., Szekszárdi M., Heil, Papp M. - Ternován, Kártik, Szabó, Kotula - Kurdics, Pinte tizeneggyel állt fel, míg Csábi József vezetőedző döntése nyomán a kispadon Tóth, Szemere, Ádám, Székely, Süttő, Szekszárdi T., Fejes, Boros, Csilus Á., Gyurkó és Pekár foglalt helyet. A kezdő sípszó előtt a holnapi nemzeti ünnep tiszteletére elhangzott a Himnusz.

A vendégek visszahúzódtak a térfelükre, átengedve nekünk a kezdeményezés lehetőségét. A 3. percben Urblík próbált kapura lőni 21 méterről, de a labda elakadt egy bevetődő vendégjátékosban. Nálunk volt többet a labda, de ellenfelünk lezárta a területeket, sokáig nem sikerült a kapujuk közelébe kerülnünk. A 20. perctől nyíltabban kezdett játszani a Kazincbarcika, két percen belül két szögletet is elvégeztek, a másodiknál Uram bátor kivetődéssel szerezte meg a labdát a becsúszó Szekszárdi M. elől. Egy perccel később Deutsch csavarta be a labdát bal szélről, Holender 14 méterről fejelt, de Bánhegyi szögletre mentett. Az első játékrész második felében élénkebb lett a találkozó. Kártik ívelt be szabadrúgást a kapunk elé, de Uram lehúzta a labdát a berobbanó támadók elől. A 30. percben kapusunk hosszú kirúgásával Holender próbált meg kiugrani, azonban Kotula a kazincbarcikai tizenhatos előtt leszerelte játékosunkat. A 36. percben Radó futott le az alapvonalig a bal szélen, laposan középre lőtt labdáját Ihrig-Farkas továbbította közelről a hálóba, ám a játékvezető az asszisztens jelzésére les miatt érvénytelenítette a találatot. A 39. percben vezetést szereztek a vendégek: Pekár jobb oldali szöglete után Szekszárdi M. fejelte kapura a labdát, ami a menteni akaró Pávkovics lábáról került a hálóba (0-1). Négy perccel később Kurdics játszotta be védőink mögé a labdát, amit Pinte a bal kapufa mellé lőtt. Az első félidő hosszabbításában Ihrig-Farkas lőtt 20 méterről, de Bánhegyi megfogta a pattogó labdát. Csapatunk a szünetre egygólos hátránnyal vonult.

A második félidőben vezetőedzőnk frissített, Ihrig-Farkas Sebestyén helyett Novothny Soma lépett pályára. A 49. percben egyenlítettünk: Radó ívelt be szabadrúgást középről a vendégek tizenhatosán belülre, a labdát Tóth Milán csúsztatta a hálóba, ezzel új játékosunk megszerezte első gólját a Vasasban (1-1).

Az 52. percben Szabó tört előre nagy lendülettel, majd 20 méterről lőtt, a labda Hidi M lábáról pattant az alapvonalon túlra. Egy perccel később Urblík 19 méterről - fordulásból - leadott lövése ment kevéssel a jobb sarok mellé. Az egyenlítés után csapatunk átvette az irányítást, a kazincbarcikaiak több esetben csak szabálytalanságokkal tudták megállítani az akcióinkat. A 63. percben Novothny futott nagy lendülettel a Bánhegyihez visszagurított labda után és bevetődve blokkolta a kapus indítását, amit szurkolóink nagy tapssal jutalmaztak. Csapatunk óriási energiákat fektetett a második gól megszerzésébe, de ellenfelünk keményen, agresszíven és szervezetten védekezett. A 71. percben váratlanul ismét vezetést szerzett a Kazincbarcika: Pekár 18 méterről a kapunkba lőtte a labdát (1-2). Az előny birtokában ellenfelünk a korábbiaknál is jobban igyekezett lassítani a játékot. Az utolsó tíz percben teljesen beszorítottuk a vendégeket, a kazincbarcikaiak csak másodpercekre birtokolták a labdát, viszont annyira zártan védekeztek, hogy nem tudtunk a kapujuk közelébe kerülni. A 87. percben egy kényszerítő után Hinora lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, de egy védő becsúszva szögletre mentett Radó elől. A 90. percben a negyedik játékvezető 8 perc hosszabbítást jelzett, ami jogos volt azok után, ahogy a vendégek a második játékrész nagy részében húzták az időt. Az utolsó percekben is mentünk a pontszerzésért: először Hinora tört be remek csellel a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről csak kevéssel lőtt a kapu fölé, utána Urblík 23 méterről leadott lövését ütötte ki Bánhegyi, végül a 97. percben egyenlítettünk: Novothny ugratta ki Zimonyit, aki 14 méterről laposan a hálóba lőtte a labdát (2-2).

A mérkőzés részletes szöveges tudósítása ITT olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Sajnos nem - vagy csak kevés alkalommal - sikerült feltörni azt a szervezett védekezést, amit az ellenfél állított elénk, ezekből a helyzetekből pedig csak két gólt tudtunk rúgni. Ők viszont veszélyesek voltak a kontratámadásaikból és a pontrúgásaikból, így sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Pedig nekünk a győzelmek kellenek ahhoz, hogy a kitűzött célt elérjük. Ez ma sajnos nem valósult meg, tehát ez a teljesítmény mindenképpen kevés.

Aki lemaradt a mai mérkőzésünkről, YouTube-csatornánkon tudja azt visszanézni. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Folytatás 2023. augusztus 27-én, vasárnap 19 órakor, a BFC Siófok együttesét fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!