Az idény legnehezebb meccse vár ránk

2013-10-05 00:00
Gál Mátyás régi ismerősök ellen lép pályára vasárnap, Balmazújvárosban

A labdarúgó NB II. nyolcadik fordulójának zárómeccsét csapatunk vívja Balmazújvárosban, A bajnoki tabella hatodik helyén - velünk azonos pontszámmal - álló hajdúsági együttest aligha ismeri jobban bárki is a Fáy utcában, mint csapatunk kapitánya. Mint köztudott, Gál Mátyás a nyáron a Debreceni VSC-től került Angyalföldre, márpedig az újvárosi gárda tele van a Lokinál nevelkedett játékossal.

- Azt kell, hogy mondjam, talán az őszi idény egyik legnehezebb idegenbeli összecsapása előtt állunk - vélekedett a szombati edzés előtt Gál Mátyás. - Míg az elmúlt (győztes) meccseken, a ZTE vagy éppen a Sopron leginkább a rögzített játékhelyzetekre, a szögletekre, szabadrúgás beívelésekre építette támadó taktikáját, a Balmaz kimondottan játssza a focit. Nem véletlen, hiszen akárcsak én, számos játékosa a Lokiban kapta meg az alapokat.

Akad tehát ismerősöd a házigazdák keretében szép számmal ...

- A legutóbb Békéscsabán diadalmaskodó keretükből heten hosszabb, rövidebb időt eltöltöttök a DVSC utánpótlásában. Van aki más korosztályhoz tartozik mint én, de természetesen akad olyan, mint például Oláh Gergő vagy Kónya Márk, akivel csapattársak is voltunk.

Mi kell tudni a balmazújvárosi gárdáról?

- Rendkívül szervezetten játszik, játékosai labdabiztosak, és hát ne felejtsük, Urbin Péter személyében náluk futballozik a másodosztály gólkirálya, aki bármilyen szituációból képes a kapuba találni.

Mi lehet az ellenszer?

- A középpályás-védekezésünk lehet a találkozó kulcsa, ha sikerül már a középső harmadban megzavarnunk őket, ha ott sikerül labdát szereznünk, gyors játékosaink révén meglepetést okozhatunk. Amennyiben viszont hagyjuk, hogy átfussanak a középpályánkon, védelmünkre nagyon nehéz feladat vár.

A balmazújvárosi bajnoki találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik.