Az FC Drita a következő ellenfél

2024-01-15 18:30
A törökországi Belekben edzőtáborozó csapatunk második felkészülési mérkőzésén kedden, magyar idő szerint 13 órakor a koszovói élvonalbeli bajnokság harmadik helyezettje ellen lép pályára.

Az FC Dritát 1947-ben alapították, a „drita” szó az albán nyelvben „fényt” jelent. Az alapítóknak nehéz dolguk volt, mert Gijlan városának másik futballklubja, a Crvena zvezda Gnjilane minden lehetséges eszközzel igyekezett megnehezíteni az FC Drita működését. A két klub között a mai napig feszült a viszony, a két csapat mérkőzésein nem ritkák a nézőtéri rendbontások.

A délszláv háborút követően a 90-es években, Jugoszlávia felosztása után az FC Drita a koszovói bajnokságba kérte felvételét. Az együttes története során háromszor lett koszovói bajnok (2003, 2018 és 2020), jelenleg 18 fordulót követően 34 ponttal a harmadik helyen áll a 10 csapatos versenysorozatban, 6 ponttal lemaradva a listavezető Ballkani mögött.

Az FC Drita keretében a futballisták többsége koszovói származású, az albán Blerim Krasniqui, a bolgár Dilyan Georgiev és a ghánai Raddy Machel Hokemba Ovuka kivételével. Az együttes vezetőedzője a macedón Zekirija Ramadani. A 42 esztendős szakember 16 éves profi pályafutása alatt 11 csapatban szerepelt, 7 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában, tavaly nyár óta irányítja a FC Drita együttesét.

Együttesünk védője, Pávkovics Bence így várja a találkozót: 

– Az elmúlt időszakban már több taktikai elemet gyakoroltunk, emellett az erőnlétet és az állóképességet is fejlesztettük. Harcos és jó erőkből álló ellenfélre számítok, az ehhez hasonló összecsapások egyértelműen segítenek a felkészülésben a tavaszi rajtra. Természetesen ezek a találkozók is fontosak számunkra, ezért ugyanúgy készülünk, mintha egy bajnokit játszanánk.

​Az FC Drita elleni találkozóról a 24liveblog.com felületén élő szöveges közvetítésben számolunk be, amely ide kattintva érhető el.

Fotó: facebook.com/dritafcofficial