Adományok – a boldogabb karácsonyért

2020-12-11 14:19
"Nagylelkű adományok – a boldogabb karácsonyért" címmel jelent meg anyag a 13. kerületi Prevenciós Központ, Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye hivatalos oldalán a Vasas Futball Club karácsonyi karitatív programjáról. A cikket változtatás nélkül tesszük közzé.

Köztudomású, hogy bár a kerületi önkormányzat erőfeszítéseinek köszönhetően városrészünkben egyedülállóan jól működik a szociális ellátórendszer, a XIII. kerületben is sok a szerény körülmények között élő család, és a szegény ember. Az ő karácsonyuk boldogabbá tételét szolgálják azok az adományok, amelyek a Vasas Futball Clubjától és a Kárpát utcai Príma Csemegét üzemeltető Buda Consum Kft-től érkeztek a Prevenciós Központba.

Mint Feczesin Róbert válogatott labdarúgótól, a Vasas FC csatárától megtudtuk, az ünnep közeledtével az egyesület labdarúgói úgy döntöttek, hogy fizetésük egy részét összeadva megpróbálnak segíteni a kerület szükséget szenvedő családjainak. Az összegyűjtött pénzből tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket vásároltak: az így létrejött adomány mintegy 30 ajándékcsomag összeállítását tette lehetővé.

A Previ szakemberei rászorultsági alapon választják ki azokat a családokat, egyedül álló idős embereket, akik a napokban vehetik majd át a labdarúgók küldeményét.

– Pályafutásom kezdetén kilenc évig külföldön játszottam – mondotta Feczesin Róbert –, ahol akárcsak itthon, nagy hagyományai vannak a karácsonyi ünnep előtti adományozásnak, segítségnyújtásnak. Úgy gondolom, hogy kötelességünk segíteni azoknak, akik bármilyen okból nehéz körülmények között élnek, szükséget szenvednek. Véleményemet osztják a Vasas labdarúgó csapatának tagjai is, így egyértelmű volt, hogy adományokkal is kifejezzük a kerülethez történő ragaszkodásunkat, a városrész szeretetét. A közös ajándékok mellett többen azt is vállaltuk, hogy konkrét segítséget nyújtunk egy-egy, a Prevenciós Központ által kijelölt családnak. Valamennyien tisztában vagyunk azzal, hogy a nehéz körülmények között élő emberek helyzetét tovább nehezíti a Covid-járvány. Sajnos én is átestem a fertőzésen, így nem lehettem ott a kisfiam születésénél, aki éppen most hét hetes… Bízom benne, hogy játékostársaimmal sikerül majd boldogabbá tennünk néhány olyan ember karácsonyát, aki esetleg nem számított már igazi meglepetésre. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki teheti, segítsen a környezetében élő, nála rosszabb körülmények között élő embertársain!