16 játékos érintett

2020-11-08 15:25
Sérülések, újabb pozitív tesztek és a COVID-protokoll szerint elhúzódó visszatérés miatt számos alapemberünket nélkülözzük a Soroksár ellen.

Keisz Márk korábban műtött térde a Sényő-Carnifex elleni találkozón megsérült, kezelése folyamatos, rehabilitációja zajlik, azonban állapota nem a várakozásoknak megfelelően javul.

Csató Martin korábban hasfalizom-húzódást szenvedett. Kezelése folyamatos, rehabilitációja zajlik.

Otigba Kenneth a nyár folyamán nem vett részt csapatedzéseken, ferencvárosi szerződésének lejártát követően egyénileg készült. Labdarúgónk az elmúlt hetekben a hosszú kihagyás után speciális, felkészítő edzéseken tréningezett. Időközben játékosunk sarokcsontjának talpi részén egy krónikus gyulladás panaszokat okozott edzés közben, ezért a vártnál lassabban tudott a csapat rendelkezésére állni. Kezeléseken vett részt, rehabilitációja lezajlott, csatlakozott a csapatedzésekhez.

Litauszki Róbert combhajlító izma korábban megsérült. Játékosunk rehabilitációja lezajlott, csatlakozott a csapatedzésekhez.

Birtalan Botond combközelítő izma az FC Ajka elleni bajnoki mérkőzésen meghúzódott, kezelése folyamatos, zajlik a rehabilitációja.

Vernes Richárd combközelítő izma a DEAC elleni mérkőzésen meghúzódott. Játékosunk rehabilitációja lezajlott, csatlakozott a csapatedzésekhez és pályára is lépett a Kaposvár elleni találkozón, ám panaszai kiújultak, jelenleg kezeléseken vesz részt, zajlik a rehabilitációja

A Vasas FC játékosai és stábtagjai az előírásoknak megfelelően minden mérkőzés előtt koronavírus-teszten esnek át. A Soroksár elleni találkozó előtti vizsgálatok során nem detektáltunk új esetet, azonban a héten újabb 6 teszt zárult pozitív eredménnyel (5 játékos és 1 stábtag). Klubunk a hatályban lévő szabályozásoknak megfelelően azonnal elkülönítette az érintetett labdarúgókat. Az új fertőzéseken kívül sajnálatos, hogy a korábban azonosított pozitív esetek (összesen 7) a hosszadalmas visszatérési protokoll folyamata következtében továbbra is hátráltatják együttesünket.
A negatív eredménnyel rendelkező kerettagok számára ma 17 órától az Illovszky-stadionban változatlanul Vasas FC - Soroksár SC bajnoki mérkőzés a program.