Zimonyi Dávid: Érzem a szurkolók szeretetét!

2024-01-08 14:01
26 éves támadónk a következő években is csapatunkat erősíti, nyáron lejáró szerződését ugyanis klubunk a közelmúltban meghosszabbította. Játékosunk többek között erről is nyilatkozott honlapunknak.

A napokban vált biztossá, hogy a jövőben is a Vasast erősíted. Hogyan élted meg a hosszabbítást?

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy a jövőben is számít rám a csapat, jól érzem magam a Vasasban és bízom a közös sikerekben. Természetesen szeretnék újra az NB I-ben futballozni, ezért pedig a többiekhez hasonlóan én is mindent megteszek majd tavasszal. Úgy érzem, amikor lehetőséget kaptam, tudtam segíteni a csapatnak, talán a mostani hosszabbítás is ennek köszönhető – mindent megteszek, hogy a játékommal és a mentalitásommal még inkább bizalmat szavazzanak nekem.

Még nagyobb nyugalomban teltek így az ünnepek?

Természetesen igen. Egyébként is sűrű ez az időszak, hiszen a karácsony és a szilveszter mellett a születésnapom is éppen ezekre a napokra, egészen pontosan december 24-ére esik. De így, hogy biztossá vált a jövőm a Vasasnál, még inkább békés volt ez az időszak. Karácsonykor egyébként családi körben ünnepeltünk, az újévet pedig a barátaimmal köszöntöttem.

Ősszel 10 mérkőzésen kaptál lehetőséget, ezeken négy gólt szereztél. Melyik volt a legemlékezetesebb?

Örülök, hogy fontos gólokat lőttem, hiszen a bajnokságban mindegyik pontot, vagy pontokat ért, míg a kupában a Gyirmót elleni találatommal hozzájárultam a továbbjutáshoz. Ha viszont egyet kellene választanom, akkor a Tiszakécske ellen értékesített büntetőmet mondanám, hiszen mint később kiderült, az a gól győzelmet ért a csapatunknak.

Ha már a csapatról beszélünk: nehéz, de talán nem lehetetlen helyzetből várhatjuk a tavaszi folytatást. Mit gondolsz a feljutásért vívott harcról és az esélyeinkről?

Nekünk senki mással nem szabad foglalkoznunk, csak saját magunkkal, valamint azzal, hogy sorozatban nyerjük a meccseket. Tény, hogy nem vagyunk egyszerű helyzetben, de ha közel hibátlan tavaszt produkálunk, akkor a következő szezonban újra az NB I-ben futballozhatunk. Képesnek tartom rá a csapatot és csak ez a cél lebeg a szemünk előtt.

A Vasas-drukkerek rendre pozitívan nyilatkoznak rólad – mennyire jutnak el hozzád ezek az üzenetek?

Abszolút, én is érzem a szurkolók szeretetét. Sok üzenetet kapok tőlük, azok is mind bátorítanak, amit ezúton is nagyon köszönök nekik. Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmukat és hogy a bajnokság végén közösen ünnepeljünk.

Mit kívánsz magadnak és a Vasasnak a 2024-es futballévre?

A csapatnak egyértelműen minél több győzelmet és feljutást, magamnak pedig minél több játékpercet, gólokat és gólpasszokat, amellyel hozzá tudok járulni ehhez.