Vasas FC II.: Vereség az MTK II. otthonában

2024-02-03 14:38
NB III-as csapatunk szombaton délelőtt lejátszotta második téli felkészülési mérkőzését, a szintén harmadosztályú MTK Budapest II. otthonába látogattunk.

MTK Budapest II. – Vasas FC II. 4–1 (1–1)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 03., szombat 10:00
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Vasas FC II.: Horváth (Kiszely, 71.) – Szabó (Kalmár, a szünetben), Puskás (Varga, 71.), Feledy, Márta (Szabó, 52.) – Hős, Farkas B. – Farkas J. (Pócs, a szünetben), Varga D. (Szunyog, a szünetben), Barkóczi (Urbantsok, a szünetben) – Szilvási (Rideg, a szünetben)
vezetőedző: László András

gólszerzők: Bene (36.), Kenesei (55., 61., az elsőt 11-esből), Stumpf (81.),  ill. Farkas J. (26.)

Felhős, szeles idő várta a csapatokat a Sándor Károly Akadémián, a 9-10 fokos hőmérsékletre azonban nem lehetett panasz. A találkozó első percei az ismerkedés jegyében teltek, az első lehetőség azonban előttünk adódott: egy labdaszerzést követően Hős Zsombor lőtt 18 méterről, a hazaiak kapusa azonban fogta a középre tartó kísérletet.

A 12. percben Varga Donát indult meg az MTK térfelén, több védőt is faképnél hagyott, mielőtt azonban lőhetett volna, a 16-oson belül szögletre tisztáztak előle. A 17. minutumban jött az első ziccer is: Barkóczi kapott jó labdát Vargától, lerázta magáról a védőjét, majd 13 méterről tüzelt, centikkel a jobb kapufa mellé.

A 26. percben viszont megszereztük a vezetést: Farkas Jeromos kapott labdát a jobb szélen, egy ritmusváltással becsapta védőjét, majd megindult a kapu felé és hét méterről a rövid alsó sarokba passzolt, 0–1!

A 36. percben aztán, gyakorlatilag első kapura lövéséből egyenlített Kanta József alakulata: Bene Domonkos szerzett labdát, majd lőtt jó 30 méterről, a labda pedig védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba, 1–1. Szünet előtt nem sokkal ismét megszerezhettük volna a vezetést, ám Farkas J. beadását Barkóczi hét méterről a bal kapufa mellé fejelte, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után is miénk volt az első helyzet, Feledy balról érkező beadását a szünetben pályára lépő Pócs Balázs a kimozduló kapust megelőzve csúsztatta kapura, egy visszaérő védő azonban a gólvonalról tisztázott. Az 55. minutumban büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet Kenesei Noel a jobbra vetődő Horváth mellett a kapu bal oldalába helyezett, 2–1. A 61. percben megduplázta előnyét az MTK, egy jobb oldali beadást Kenesei fejelt az ötösről a hosszú sarokba, 3–1.

Nem sokkal később Pócs adott be jobbról, az érkező Rideg elől azonban önfeláldozóan mentett szögletre egy kék-fehér védő. A 72. minutumban Feledy 17 méteres szabadrúgása vágódott le a sorfalról, a kipattanót Urbantsok küldte kapásból kapura, ám Velicskó lábbal, bravúrral védett. A 81. percben aztán a hazaiak végleg lezárták a találkozót, egy szöglet utáni kavarodás végén Stumpf lőtt közelről a kapunkba, 4–1. Hiába szereztünk tehát vezetést az első félidőben, a hazai csapat a második játékrészben megbüntette hibáinkat és megnyerte az összecsapást.

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben elégedett voltam a látottakkal, megszereztük a vezetést és sokkal több lehetőséget alakítottunk ki, mint a hazaiak. Egy buta labdavesztést követően viszont egy átlövésből egyenlített az MTK, amely aztán a második játékrészben könyörtelenül megbüntette a hátul elkövetett hibáinkat és megnyerte a találkozót.

Folytatás február 10-én, szombaton 10 órától harmadik felkészülési mérkőzésünkön a Gödöllői SK otthonába látogatunk. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!