Vasas FC II.: Magabiztos győzelem a Pénzügyőr ellen

2022-09-05 17:20
Csapatunk ellenfele az NB III. Keleti csoportjának ötödik helyezettje volt.

Vasas FC II. – Pénzügyőr SE 3-0 (0-0)
NB III. Keleti csoport
7. forduló
2022. szeptember 4., vasárnap 16:00
Fáy utcai Sportcentrum
300 néző

játékvezető: Juhász Bálint (asszisztensek: Holpár Gergely és Frank Viktor László)

gólszerzők: Cipf (69., 72.), Hidi M (74.)

sárga lap: Litauszki (39.), Cipf (76.) ill., Pusztai (15.), Bagó (61.), Karacs (62.), Balázs (66.), Bartos (78.), Kasza (87.),

Vasas II.: Bánfalvi - Puskás, Litauszki, Enyedi - Hosszú, Vida (Farkas, 77.), Hidi M, Kapornai (Vecsey, 81.), Huszár (Őri, 81.) - Pócs (Rab, 62.), Cipf (Szendeff, 81.)
vezetőedző: Harmati Tamás

Pénzügyőr SE: Steer, Bene, Kasza, Balázs (Gál, 69.), Bagó (Bartos, 76.), Popovics, Biró (Oláh, 76.), Urbin (Csigi, 46.), Karacs, Pusztai, Megyeri (Bogdán, 46.)
vezetőedző: Lászka Balázs

Mai ellenfelünk négy győzelemmel és két vereséggel kezdte az idei szezont, míg a legutóbbi fordulóban Urbin Martin fejesgóljával és a csereként beállt Csigi Ádám találatával 2-0-ra legyőzték hazai pályán a DVSC II. együttesét.

Harmati Tamás vezetőedző keretében ezúttal is voltak olyan játékosok, akik a Vasas FC csapatának tagjai, így Litauszki Róbert, Cipf Dominik, Vida Máté és Hidi M Sándor mellett tegnap délután Kapornai Bertalan is a Vasas FC II. mérkőzésén léptek pályára. Kezdő tizenegyünk a Bánfalvi - Puskás, Litauszki, Enyedi - Hosszú, Vida, Hidi M, Kapornai, Huszár - Pócs, Cipf összeállításban futott ki a pályára, kispadunkon Ménesi, Nemes, Kovács D., Farkas B., Rab, Herrich, Vecsey, Őri, Szendeff, Páll, Gurics és Forgó vártak bevetésre. A Pénzügyőr SE együttese a Steer, Bene, Kasza, Balázs, Bagó, Popovics, Biró, Urbin, Karacs, Pusztai, Megyeri csapattal állt föl, míg Ritzl, Bogdán, Csigi, Hajzlinszki, Bartos, Oláh, Gál és Hujbert játékára csereként számított Lászka Balázs vezetőedző.

Juhász Bálint játékvezető sípszava után azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést: először Kapornai 18 méteres lapos lövését védte vetődve Steer, majd Hidi M labdáját hatástalanította a vendégek kapusa. A 10. percben válaszolni próbált a Pénzügyőr, de Urbin 10 méteres fejese a kapu fölé szállt. Az első negyedóra végén Kapornai buktatásáért megítélt büntetőt Cipf nem tudta értékesíteni, Steer a bal alsó felé tartó lapos labdát kivédte. A 24. percben a vendégek előtt adódott lehetőség: egy bal oldali szögletet Kasza perdített centikkel a bal kapufa mellé. 30. perc elteltével Karacs 24 méteres félmagas bombáját védte Bánfalvi, majd a Pénzügyőr hálóőre került főszerepbe, aki először egy Hidi M-, majd egy Kapornai-lövést hárított. A gólhelyzetek, a kapura lövések és a kihagyott büntetőt figyelembe véve az első játékrészben közelebb álltunk a vezetés megszerzéséhez.

Csapatunk a szünetben nem cserélt, ellenfelünk viszont gyűjteni kezdte a sárga lapos figyelmeztetéseket. Az 56. percben Kapornai 25 méteres szabadrúgását még védte Steer, a 69. percben viszont már góllá érett fölényünk: Cipf verte meg védőjét egy csellel, majd 13 méterről laposan a jobb alsó sarokba bombázott (1-0). Alig telt el 4 perc, amikor támadónk újabb gólt szerzett, aki ezúttal a bal alsó sarkot lőtte ki (2-0). Szinte a középkezdés után tovább növeltük előnyünket, Hidi M parádés kapus feletti átemelésével megszületett harmadik gólunk is (3-0). A végeredmény ezután már nem változott, a Pénzügyőr együttese szépíteni sem tudott, így csapatunk megszerezte második győzelmét az idei bajnokságban.

Harmati Tamás vezetőedző a lefújást követően értékelte a mérkőzést:

- Erős összeállításban léptünk pályára, de ez önmagában még kevés a sikerhez, ezt mezőnyfölényre és gólokra kell tudni váltani. Mindig a pályán kell különbséget teremteni egyénileg és csapatszinten is, nekünk ezen a mérkőzésen ez sikerült is. Már az első félidőben is rengeteg energiát mozgósítottunk, de a befejezéseknél nem voltunk elég határozottak, hatékonyak. Olykor az volt az érzésem, hogy túljátszottuk a helyzeteket. A félidőben sikerült ezeket tisztázni, így a második játékrészben határozottabban, támadóbban léptünk fel, ennek eredménye lett a három találat. Nagyon örülünk a győzelemnek és különösen annak, hogy végre nem kaptunk gólt, ez is egy fontos célunk volt a mai napon. Remélem az elmúlt fordulókban szerzett tapasztalatokból tovább épülnek a játékosaink és akkor biztos vagyok benne, hogy egyre több győzelemnek örülhetünk majd, gratulálok minden játéksomnak a mai teljesítményhez!

A visszajátszók közül ezúttal a tőle megszokott határozottsággal és keménységgel a védelmet irányító Litauszki Róbert mondta el véleményét:

- Nagyon örülök a sikernek és gratulálok a srácoknak a győzelemhez! A mérkőzés maximálisan elérte a célját, hiszen a fiatalok újabb tapasztalatot szereztek, a visszajátszóknak pedig lehetőségük nyílt arra, hogy kilencven perc a lábukban legyen és bizonyítsanak a szakmai stábnak, hogy lehet rájuk számítani. A 60. perc után elfáradt az ellenfél, így csökkent a kapunkra nehezedő nyomás, mi pedig öt perc alatt berámoltunk három gólt.

Folytatás hétvégén: a Vasas FC II. csapata szeptember 11-én, vasárnap 16:00 órakor a Tiszaújváros vendége lesz. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!