Vasas FC II.: lehengerlő, újabb idegenbeli győzelem!

2024-04-15 13:17
Második csapatunk vasárnap délután a Füzesgyarmati SK otthonában lépett pályára és sorozatban ötödik győzelmét aratta az NB III, Dél-Keleti csoportjában: a duplázó Mamusits Patrik vezérletével 5–1-re ütötte ki a Békés vármegyei alakulatot.

Füzesgyarmati SK – Vasas FC II. 1–5 (0–2)
NB III Dél-Keleti csoport, 24. forduló
2024. április 14. vasárnap 16:00
Lázár Gyula Városi Sporttelep
150 néző

játékvezető: Kakuk Szabolcs (asszisztensek: Juhász Szabolcs és Szabó Richárd)

Vasas FC II.: Bánfalvi – Farkas J., Szunyog, Puskás, Szabó L. – Szabó Benjámin, Rab (Hős, 80.), Farkas B. (Urbantsok, 85.), Barkóczi (Varga, 55.) – Mamusits (Pócs, 85.), Molnár (Rideg, 55.)
Vezetőedző: László András

Füzesgyarmati SK: Fildan – Szabó M. (Achim, 30.), Dlehány (Csáki, a szünetben), Mező, Pinte (Hadnagy, 59.) – Bódis, Schmidt – Szakács (Soós, 30., Soós, 83.), Kis Sz., Jónyer – Szabó Bence
Vezetőedző: Szabados Tamás

gólszerző: Pinte (58.), illetve Mamusits (12., 78.), Barkóczi (22.), Varga (74.), Rideg (92.)

sárga lap: Szabó M. (72.), illetve Szunyog (62.)

kiállítva: Mező (83.)

László András együttese abban a reményben utazott Füzesgyarmatra, hogy folytatja négy mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát a gyengélkedő, kiesés elől menekülő hazaiak ellen. Jó hír volt, hogy csapatkapitányunk Puskás Zsombor két kihagyott mérkőzés után ismét elfoglalta helyét a védelem középpontjában.

A találkozó elejétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, amit a második félidei első negyedóra kivételével el sem engedtünk. A 7. percben Molnár tolta el az öt és felesnél a labdát a kapus mellett, de kiszorított szögből már nem tudta a kapu felé irányítani a játékszert. A 12. percben viszont megszereztük a vezetést: Mamusits Patrik kapott nagyszerű labdát Barkóczitól és bár csatárunk először a kimozduló hazai kapusba lőtt 10 méterről, a kipattanót már a hálóba passzolta, 0–1

A 22. percben megint Molnár lőtt, ezúttal 17 méterről, középről, ám a labda, ha nem is sokkal, de fölé szállt. Még ugyanebben a minutumban viszont megdupláztuk előnyünket: Farkas Botond szöktette jó ütemben Mamusitsot a bal szélen, aki egy cselt követően, laposan a második hullámban érkező Barkóczihoz centerezett, ő pedig kapásból, a dermedt kapus mellett a jobb alsó sarokba gurított, 0–2!

Nem sokkal később Bánfalvi Gergő kirúgása pattant át az ellenfél védőfalán, egészen a füzesgyarmatiak 16-ososáig, ahol Molnár kapásból próbálta átemelni az ellenfél kapusát, Fildan azonban bravúrral belekapott a labdába, amely így a kapu fölé perdült. A 33. percben Mamusits iramodott meg a bal szélen, majd egy visszahúzós cselt követően 14 méterről keresztbe lőtte a kapu előtt a játékszert. A 38. minutumban Farkas J. jobb oldali beívelését Molnár a kapu torkából perdítette fölé. Az első játékrészt végig uraltuk és akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna.

A második félidőt változatlan összeállításban kezdtük. A hazaiak a játékrész első harmadában átvették a mérkőzés irányítását, és a csereként beállt, hórihorgas Csáki vezérletével sorra alakították ki a veszélyes gólhelyzeteket a kapunk előtt. A levegőben lógott a hazaiak szépítése, ami az 58. percben sajnos be is következett: Pinte egy jobb oldali szögletet követő kavarodás után, két méterről a jobb alsó sarokba pöckölt, 1–2. Csapatunk azonban nem esett kétségbe, a 74. percben pedig nem is jöhetett volna jobbkor az akkor már pályán lévő Varga Donát szépségdíjas, egyéni megmozdulása: játékosunk az ellenfél 16-osának előterében kis túlzással a komplett hazai védelmet megforgatta, majd 18 méterről, ballal védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba, 1–3!

Harmadik gólunk érezhetően megtörte a füzesgyarmatiak lendületét, és játékkedvét, így az utolsó negyedóra ismét csapatunk fölényét hozta. A 78. percben Mamusits futotta le védőjét a bal szélen, majd az öt és feles sarkáról a kapus mellett kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1–4! A 82. percben Rideg játszotta magát tisztára, ám gólhelyzetben, 10 méterre a kaputól lerántották, a játékvezető pedig habozás nélkül befújta az egyértelmű büntetőt. Varga állt a labda mögé, de nem tudott túljárni Fildan eszén, aki hárította a félmagasan, a kapu jobb oldalába lőtt 11-est. A büntetőt összehozó Mezőt a játékvezető kiállította, így az utolsó tíz percben emberelőnyben játszhattunk. A pontot az I-re végül Rideg tette fel, aki Szabó Leventétől kapott jó labdát, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 1–5!

Második csapatunk meggyőző játékkal, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert és sorozatban ötödik sikerét aratta a bajnokságban.

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Már az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen a góljaink mellett legalább négy 100 százalékos gólhelyzetet puskáztunk el. A szünetben felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy a találkozót még nem nyertük meg, és ha a hazaiak találnak egy gólt, akkor nagyon nehézzé tehetik az összecsapást a számunkra. Sajnos ez be is következett, ám a második félidei ivószünet a lehető legjobbkor jött, rendeztük a sorainkat és néhány perc múlva megszereztük a harmadik gólunkat, amellyel el is dőlt a találkozó. A győzelemhez gratulálok játékosaimnak, de van bennem hiányérzet, mert a kihagyott ziccerek miatt lényegesen nagyobb különbségű győzelmet kellett volna aratnunk.

A korábban jobb szélső, 19 éves Farkas Jeromos az utóbbi időben már jobbhátvédként biztos tagja csapatunknak, akinek beadásai menetrendszerűen érkeznek az ellenfél kapuja elé.

– Az első játékrészben elpazaroltuk a gólhelyzeteinket, ez pedig csaknem megbosszulta magát a második félidő elején. Ekkor ellenfelünk felbátorodott és alaposan beszorított minket a kapunk elé. A harmadik találatunk visszaadta számunkra a lendületet, úgy érzem, azután ismét csak egy csapat volt a pályán, és csupán a gólkülönbség lehetett kérdéses. Kezdem megszokni a jobb hátvéd pozícióját, bár a védekezés részével még olykor akarnak gondjaim, de a támadásokat a beadásaimmal hatékonyan tudom segíteni. Ráadásul így is van lehetőségem az egy az egy elleni szituációkhoz, márpedig ezeket a párharcokat nagyon szeretem.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását. NB III-as együttesünk legközelebb április 21-én, vasárnap 11 órakor ismét hazai környezetben lép pályára, a Martfűi LSE lesz az ellenfelünk a 25. fordulóban.