Vasas FC - Restart Ceglédi VSE 3:1 (1:1) (végeredmény) 2013. 03.10.

2013-03-10 00:00
Online közvetítés

Üdvözlöm kedves szurkolóinkat, a mai mérkőzés online közvetítését Romao André tolmácsolásában követhetik nyomon.

14 óra 27 perc: A csapatok ebben a pillanatban érkeztek meg bemelegíteni. Először a Ceglédi csapat, közvetlenül utánuk fiaink.

Az összecsapás megkezdése előtt több esemény is várható.

Markovits László, Christian Kraut és Raduly József közösen köszöntik fel Dr. Lejkó Dezsőt, a csapat orvosát, aki januárban töltötte be 70. életévét.

 

 

A kezdőrúgás lehetőségét egy fiatal Vasas szurkoló, a 10 éves Bárczi Dávid kapta meg, aki Mészöly Kálmánnal együtt indíthatja útjára a labdát.

Sajnos egy szomorú eseményről is megemlékezünk, a mérkőzés 1 perces gyászszünettel indul, Polo elhúnyt édesanyja tiszteletére...

Mielőtt egymásnak feszülne a csapat, 1-2 szó a héten elvégzett munkáról, eseményekről.

Kisebb kétségbeesést okozott, hogy Szatmári a hét elején apróbb sérüléssel bajlódott, de szerencsére nem volt nagy a baj, a mai napon az ő nevével kezdődik az összeállítás, amely a következő:

Szatmári Zoltán - Katona Máté, Shane Recklett, Lucas, dos Santos, Görgényi Dávid - Bastian Hohmann, Thiago de Freitas, Cseke Benjámin, Popovics Bertold - Jacob Wilson, Szilágyi Péter

Az edzéseken Dirk Berger nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre. Célja volt, hogy a négy védő jól megértse egymást, kérte őket, hogy sokat beszéljenek, irányítsanak. Kérte a fiúkat, hogy az ellenfél támadásainál minél jobban szűkítsék a területet, labdaveztés után rögtön lendüljenek ellentámadásba.

Dirk Berger sokat gondolkodott, hogy Bobo-t, Szilágyi Pétert, esetleg Ádám Martint nevezze csatárnak, végül Szilágyi mellett döntött, akinek gyorsaságában és játékintelligenciájában bízik!

 

Perceken belül elkezdődik a mérkőzés, a közönség, ha lassan is, de szépen gyülekezik. A hangulat még nem emelkedett, de nem kétlem, amint pályára lépnek a fiúk, hangosan fog zúgni a:

HAJRÁ VASAS!!!!!!

 

1. perc: A labdát a vendégek indították útjára. HAJRÁ VASAS!!!

2. perc: Thiago 22 méterről vállalkozott lövésre, fölé-mellé sikeredett.

5. perc: A vendégek a jobb oldalon vezettek támadást, Kenderesi lapos beadása veszélyesen ment el kapunk előtt, de végül érintés nélkül ment ki az alapvonalon. Közvetlenül a kirúgás után Bastian Hohmann került helyzetbe az 5 és feles jobb sarkánál, de kisodródott helyzetben a kaposba lőtte a labdát.

7. perc: 19 méterre a Cegléd kapujától kicsit balra szabadrúgáshoz jutottunk. Ismét Thiago próbálkozott, ismét magasan fölé durrantott.

8. perc: Jacob Wilson ment el a jobb oldalon, laposan középre lőtte a labdát, Szilágyi szépen átvette, de addigra ketten támadták, s lövés helyett inkább elcselezte magát, az 5 és feles vonalán.

14. perc: A baloldalon vezetett támadást a Cegléd. A beadást Recklet röviden fejelte ki, Kenderes rögtön visszalőtte a labdát, a Szatmáriról kipattanót Kormos a kapu baloldalába helyezte. Sajnos vezetnek a vendégek. (0:1)

Többet birtokoljuk a labdát, támadóbb focit játszunk, az edzői utasításokat eddig betartják a fiúk, sajnos a gól előtt nem voltunk elég határozottak, s az ellenfél ezt kíméletlenül büntette.

A gól óta többnyire mezőnyben folyik a játék, inkább a Cegléd téfelén, de nem sikerül komoly lehetőséget kialakítani.

31. perc: Hohmann megiramodott középen, észrevette Popovicsot, aki a jobb oldalon beindult, labdája hosszúra sikeredett, a kapus, Miski megelőzte fiatal szélsőnket.

Meddő fölényben játszunk. A kezdeti lendületből most nem sokat látni, a gól erősen megfogta a csapatot, a Cegléd pedig megszállja térfelét. Képtelenek vagyunk kibontakozni.

35. perc: Sárga lapot kapott a ceglédi Robson.

39. perc: Hohmann középről megpróbálta kiugratni Szilágyit, de les címén megállították a támadást. Véleményes szituáció volt.

42. perc: Tizenegyes!!! Wilson betört a büntetőterületre s bár nem volt még heklyzetben, a vendég védő ütemtelenül lépett elé. Jogos büntető. Utána Robson reklamált, amiért megkapta második sárga lapját, majd a pirosat! Emberelőnyben, a tizenegyest pedig Katona értékesítette magabiztosan!!! (1:1)

Vége az első félidőnek! 1:1 az állás.

Jól kezdte a mérkőzést a Vasas, több bíztató támadást is vezetett, a Cegléd nem tudott kibontakozni. Ekkor az volt az ember érzése, hogy bármikor megszerezhetjük a vezetést. Ebben az időszakban jött a hidegzuhany, egy ellentámadás végén a Cegléd támadói zavarba hozták védőinket, s a lehetőséget értékesítették. A gól megváltoztatta a meccs képét. Tovább támadott a csapat, látszott, hogy akarnak a fiúk, de sok hiba, pontatlanság csúszott a játékba, ekkor nem lehetett érezni, hogy egyenlíthetünk, viszont a Cegléd sem erőltette a támadásokat. Kicsit ellaposodott a mérkőzés. A legjobbkor jött Wilson remek betörése, s a védő buta szabálytalansága. Katona nagyon higgadtan lőtte a labdát az elmozduló Miski helyére, a kapu közepébe, félmagasan. Szintén jól jött Robson fegyelmezetlensége, emberelőnyben nagy esélyünk lesz a második félidőben megszerezni a győzelmet, a 3 pontot! HAJRÁ VASAS!!!!

Elkezdődött a második félidő! A szünetben cseréltünk, Szilágyi helyett Ádám Martin szerepel a mieinknél.

47. perc: Ceglédi szögletet követően Szatmári kiöklözte a labdát, 18-ról, jobb oldalról úrja próbálkoztak kapuralövéssel, de nagyon gyengére sikerült. Fölé szállt a labda.

49. perc: Újra jött a Cegléd, Medgyesi húzott el a jobb oldalon, éles beadására Szkunc érkezett az ötösön, szerencsére fölé perdített. Nagy helyzet volt!!!

Mintha a fiúk az öltözőben maradtak volna...

52. perc: Nagy kavarodás a Cegléd 16-osán belül. Több lehetőségünk is volt lövésre, de a védők blokkoltak, végül Popovics az oldalhálóba lött közelről, kiszorított helyzetből.

Végre nyomulnak a fiúk, ez leginkább beívelésekben mutatkozik meg, de nem elég pontosak...

58. perc: Popovics sárgát kapott!

59. perc: Katona futott el a bal oldalon, beadására Wilson érkezett, de fejese erőtlen volt.

60. perc: C sere: Popovics helyett Bobo lép pályára.

65. perc: Egy bedobást követően - az ötös magasságából - Wilson megcsúsztatta a labdát, középen Katona érkezett, de szorongatott helyzetben fölé fejelt,

67. perc: Vezetünk!!! A szünetben csereként beállt Ádám Martin csúsztatta lábbal a labdát Lucas beadásából a ceglédiek hálójába (2-1)!!!

70. perc: Ha egy bolt beindul, akkor nincs megállás. Katona újra betalált! Hohmann lapos beadására érkezett jól és 6 méterről könnyedén lőtt a kapu baloldalába. (3-1)

71. perc: Sárgát kapott a ceglédi Markó.

74. perc: Wilson is gólt lőtt, de egy szabálytalanság miatt (talpalás gyanús eset) a bíró érvénytelenítette. Talán kicsit szigorú, de elfogadható döntés!

Most már egyértelműen uraljuk a mérkőzést! Nem kellene leállni! HAJRÁ VASAS!!!!!!!!

79. perc: Csere: Thiago helyett Nikolov, a Ceglédnél Kormos helyett Bata.

Nikolov beállt a védelem közepébe, Recklet feljebb csúszott Thiago helyére.

6 perc van hátra, a Cegléd teljesen veszélytelen, nagy százalékban nálunk a labda, szinte már zsebben a mérkőzés. Közben Bastian baloldali beadására Bobo érkezett jól, de mellé fejelt kecsegtető helytezben, a kaputól 6 méterre, kicsit kisodródva.

A közönség már minden megmozdulásunkat tapssal jutalmazza... Hallhatóan elégedettek. HARJÁ FIÚK, nyomjuk meg a végét!!!

88. perc: Hohmann sárgát kapott!

89. perc: Bobo kevergetett középen, a 16-os előterében, szöktette Hohmannt, aki 15 méterről lőtt, a kapus könnyedén védett

Vége a mérkőzésnek!!! Csapatunk 3:1-re nyert, megszerezte az égetően szükséges 3 pontot. Szép volt fiúk!!! HAJRÁ VASAS!!!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket, remélem elégedettek voltak legalább annyira, mint én a csapattal! :) Hajrá Fiúk, Hajrá Vasas!!!