Vasas FC - Kazincbarcika, egy 'legnehezebb' feladat

2013-04-26 00:00
Holnap 18 órakor a Kazincbarcika együttesét fogadjuk, a bajnokság 24. fordulójában. Tipikusan olyan meccs, amelyet országos egyesnek könyvelnek el, mi sem gondoljuk másként, de ahogyan Tóth András is említette, az ilyen kötelező jellegű mérkőzéseket a legnehezebb behúzni. Nincs mese: meg kell oldani a feladatot!

Mielőtt elmélyednénk a részletekben, érdemes feleleveníteni pár történést a hétről, hisz két mérkőzést is rendeztek csoportunkban. Csepelen az FTC második csapata a Szegedet fogadta, s bár az összecsapást kettős emberhátrányban fejezte be, végül 1-0-val behúzta. Nevezhetjük jó hírnek, hiszen, ha a Tizsa-partiak nyernek, - akikkel még találkozunk - akkor látó távolságba kerültek volna, amit szívesen elkerülünk. Hasonlónak nem örülhettünk a Balmazújváros-Putnok összecsapás esetében, hiszen az utóbbi időben jó formában futballozó hazaiak megnyerték a meccset, ezzel némi meglepetésre pontszámban behozták az eddig 'nagy riválisnak' titulált Békéscsabát. Ne feledjük, még ellenük is megmérkőzünk.

Már ezért is szükságes holnap a 3 pont a Kazincbarcika ellen, s akkor a Mezőkövesdet még meg sem említettem! Hogy milyen hangulatban készülnek a fiúk? Kicsit feszült, de mindenképpen bizakodó. Nyilván senki sem örül annak, hogy még mindig a nyakunkban liheg a Mezőkövesd, ahogyan az sem tett jót a lelkeknek, hogy az Újpest II elleni derbyt nem sikerült előnyből behúzni, ráadásul a játék is akadozott helyenként, de sokkal nagyobb erőt ad a cél, hogy az első osztályba jussunk, s ezért mindent képesek megtenni. Hogy mi mindent kell megtenni, remélhetőleg a csütörtöki videózás alkalmával Dirk Berger rendesen beleültette a fiúk fejébe. Az elemzésnek akár azt a címet is adhattuk volna, hogy 'Apróságok, melyek mérkőzéseket dönthetnek el...'.

Sokat segíthet a sikerre vezető elképzelés megvalósításában, hogy soros ellenfelünk utolsó öt mérkőzésén nyeretlen maradt. Két döntetlen mellett, három vereség, ráadásul a Nyíregyháza ellen egy nagy, négyes pofonba is beleszaladt, ami alapos reményt adhat arra, hogy győztesen hagyhatjuk el holnap a pályát. Nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Ráadásul ősszel megleptek minket, s mind a három pontot elvették tőlünk, ami jobban ösztönözheti Szatmáriékat, hogy elégtételt vegyenek.

Kik hivatottak ezt a nemes feladatot teljesíteni? Íme a keret: Szatmári, Halasi, Görgényi, Nikolov, Lucas, Kárpáti, Katona, Kovács D., Venczel, Recklet, Thiago, Cseke, Szilágyi, Pisanjuk, Ferkó, Bobo, Wilson és Ádám Martin.

Az első elképzelések szerint Dirk Berger egy kifejezetten támadó szellemű kezdőben gondolkodik, bízhatunk abban, hogy holnap hatékony kiszolgálásban lesz részünk.

Várunk minél több szurkolót a Fáy utcába, hogy a Kazincbarcika ne csak 11 eltökélt labdarúgóval nézzen farkasszemet, de legyen ott a '12. játékos', aki elveszi a kedvét vendégeinknek, hogy egyáltalán labdához érjenek!

Kezdődjön a finomhangolás, hogy holnap rendesen zúghasson a: Hajrá, Vasas!!!