Vasas FC - Kazincbarcika 5-0 (2-0)

2013-04-27 00:00
(online közvetítés)

Vasas FC - Kazincbarcika

5-0

(2-0)

Helyszín: Budapest, Illovszy Stadion

Nézők száma: 900 fő

Játékvezetők: Pintér Csaba (Kóbor, Török Katalin)

Vasas FC: Szatmári - Görgényi, Nikolov, Lucas, Katona - Recklet - Thiago (C), Szilágyi, Cseke - Wilson (Venczel 52. perc), Ádám M.

Cserék: Halasi (k), Pisanjuk, Venczel, Kovács D., Ferkó, Bobo

Gól(ok): Wilson (18. perc) Lucas (35. perc) Szilágyi (49. perc, 54. perc, 73. perc)

Vezetőedző: Dirk Berger

Kazincbarcika: Póser - Privigyei, Kiprich D., Fótyik, Horváth Sz. (Szala 60. perc) - Jeremiás, Bogáti, Fehér, Tátrai - Casado, Vólent

Cserék: Tóth A. (k), Nyisalovits, Halgas, Horváth B. Salvador Ela, Nagy M., Szala

Gól(ok):

Vezetőedző: Kiprich József

 

Nem sokkal ezelőtt beszéltem Dirk Berger mesterrel, megkérdeztem tőle, mit vár a meccstől, mit gondolol az ellenfélről. Rövid gondolkozás után csak ennyit mondott: 'Teljes tiszteletem az ellenfélé, de ezt a meccset meg kell nyernünk! Minden eszköz a kezünkben van, hogy ez megvalósuljon! A fiúknak szívvek ls ésszel kell játszaniuk!'

Ez a pár szó sokat sejtet arról, hogy milyen mérkőzés előtt állunk. Szív és ész! Sok párharc, rengeteg futás, csapategység, odafigyelés egymásra, kúszás és mászás a győzelemért. Várhatóan nem lesz könnyű, de ez az összecsapás jó alkalom arra, hogy a fiúk bebizonyítsák, hogy fontos a nekik csapat, a feljutás, a szurkolók! Dirk Berger hisz a csapatban, én is, - bár ez sokat nem számít - a csapat mellett dolgozó stáb is hisz és mindent megtesz a célért... remélnek, remélem hisznek is a Vasast imádó szurkolók.

Kezdő 11-ünk fent olvasható. A hátsó sorban örök dilemma a baloldalon Kovács-Katona kérdés, ezúttal utóbbi kapta meg a bizalmat. A középső harmad hármasa (Thiago-Szilágyi-Cseke) támadó felfogást feltételez, csak bízhatunk abban, hogy ez gólokban is megmutatkozik. Előttük Ádám Martin újra a mester rendelkezésére áll. Eredetileg már az Újpest ellen is a kezdőbe fért volna, de akkor, le kellett mondani róla, az utolsó napon. Egy kisebb rosszullét miatt végül még a keretből is kikerült.

... Ezt sem úsztuk meg: Kárpáti Vitéz az utolsó pillanatban jelezte, hogy nem 100%-os az állapota, ezért Lucas foglalja el a helyét a védelem közepén.

Hajrá, Vasas!!!

1. perc Elkezdődött a mérkőzés!

4. perc A jobboldalon egy védő hibáját Wilson használta ki, s szerezte meg a labdát, Középre passzolt Ádámnak, aki kecsegtető szituációban középre próbált passzolni, lövés helyett, így elmúlt a veszély... rögtön utána a középpályán visszaszereztük a labdát, megint Ádám került helyzetbe, ezúttal lőtt, de gyengére sikeredett, a kapus védett.

7. perc A  pressziónak köszönhetően megint jó helyen szereztünk labdát, amely középen Csekéhez került, 23 méterről lövésre szánta el magát, de nem okozott nagy gondot Pósernek.

Leginkább mezőnyben folyik a játék, többet birtokoljuk a labdát, próbáljuk nyomás alatt tartani a 'Barcikát, de eddig kevés veszélyes szituációt alakítottunk ki.

15. perc Görgényi, Thiago és Szilágyi kevergetett a baloldalon, utóbbi beadásába szerencsétlenül ért egy védő, a labda a saját kapuja felé pattant, de nem elég erősen, Póser felkapta azt.

17. perc Privigyei próbált kilépni középen, de Lucas tökéletes ütemben lépett elé és szerelt tanárian.

18. perc Góóól! 1-0-ra vezetünk! Thiago tört be a 16-on belülre kicsit jobbra, szépen, laposan lőtt középre, ahol két védő között Wilson szerezte meg a labdát és okosan gurította a jobb alsó sarokba!!! (1-0)

22. perc Kiprich Dániel kapott sárgát, Nikolov felrúgásáért.

24. perc. Thiago a baloldalon indította Ádámot, aki a labda átvétele után 17-ről lőtt, Pósernek kicsit nyújtóznia kellett, de biztosan védett... Rögtön utána megint Ádám volt a főszereplő, elment a védője mellett lendületesen, ezúttal kicsit kisodródva, 13 méterről lőtt, de a kapus megint résen volt.

29. perc Görgényi sárgult be.

31. perc Katona indítása után Wilson háromszögezett Ádámmal, kicsit hosszan tolta meg a labdát, szinte az alapvonalról próbálkozott lövéssel, amely veszélyes volt, de Póser szögletre ütötte.

33. perc Wilson lódult meg a baloldalon, a 16-os magasságában középre passzolt Szilágynak, aki rögtön pördített Csekének. Cseke megpróbálta átemelni a labdát Póser fölött, de nem volt elég magas a lövés.

35. perc Góóól! 2-0-ra vezetünk! Cseke szöglete után Lucas bólintott kapura, de fejese előbb lepattant. A lepattanóra a brazil reagált a leggyorsabban, s 2 méterről a kapu közepébe pofozta a labdát! (2-0)

37. perc Wilson újra betalált, de Pintér nem adta meg a gólt, ami egy kicsit érhetetlen. Cseke adott be jobbról egy kicsit mélyen, egyenes Póser kezébe, de a labda kipördült onnan. Az árván pattogó labdára az amerikai érkezett, Póser fölött a kapuba emelt, de a játékvezető szerint támadta a 'barcikai portást.

42. perc Jeremiás kapott jó labdát a baloldalon, már a 16-on belül megforgatta Nikolovot, majd elindult befelé, 14-ről lőtt, de középre, ahol Szatmári állt.

44. perc Thiago végzett el szabadrúgát, balról, 22 méterről. Lapos lövése 30 centivel ment el a bal kapufa mellett.

Vége az első félidőnek! 2-0-ra vezetünk, kifejezetten jól, megfelelő agresszivitással játszik a csapat! Jó látni, amit a pályán művelnek, csak így tovább! Hajrá, Vasas!!!

46. perc Elkezdődött a 2. félidő, a mieink kezdték.

49. perc Góóól! 3-0!!! A jobboldalon Ádám Martin kapta meg a labdát, lapos beadására Wilson érkezett, s becsúszva lőtt kapura. A Póserről kipattanó labda pontosan Szilágyit találta meg, akinek csak az üresen tátongó kapuba kellett továbbítani. (3-0)

52. perc Wilsont kapta le a pályáról Berger mester, helyette Venczel jött.

54. perc Góóól! 4-0! Újra Szilágyi, Venczeltől kapott labdát vezette a védőkre, 18-ről lőtt, a lepattanó újra hozzá érkezett, másodszor egy kicsit közelebbről nem hibázott! (4-0)

58. perc A 16-os előtt kapott Cseke egy jó passzt Recklettől, kapura fordult, lőtt, fél méterrel a kapu fölé.

60. perc Csere a vendégeknél: Horváth helyett Szala a pályán.

61. perc Szilágyi kapott sárgát.

Közben kapom a hírt egy kedves kollégától: Békéscsaba - Szeged 1-0

63. perc Szilágyi lépett ki a védők mellett a baloldalon, Pósert is kicselezte, gólba tartó gurítását egy védő becsúszva szögletre mentette.

69. perc Vendég szögletet követően Kiprich fejelt félméterrel a kapunk fölé.

70. perc Görgényi helyett Ferkó a pályán.

73. perc Góóól!!! Szilágyi mesterhármas!!! 17 méterre a kaputól kapott egy félmagas passzt jobbról, szépen átveette, leállította a labdát, majd a jobb vinklibe csavart zseniális mozdulattal. (5-0)

74. perc Ferkó szinte ugyanonnan bombázott, Póser a levegőben úszva védett.

75. perc Szliágyit ünnepli a közönség, amint lemegy a pályáról, a helyét Bobo foglalja el...

77. perc Bobo máris helyzetbe került, Katona beadását bólintotta 5 méterről, Póser túl közel volt hozzá, így védett.

80. perc A vendégeknél Bogáti kapott sárgát.

82. perc Két óriási helyzetett hagyott ki a Kazincbarcika! Az első esetben Katona blokkolt a testével, az ellőtt lepattanót Szatmári védte bravúrral.

85. perc Bobo forgatta be védőjét, az ötös sarkáig vezette a labdát, s kicsit kisodródott helyzetben keresztbe lőtte a labdát.

87. perc Óriási helyzet maradt ki. Cseke éles beadásáról középen ketten is lemaradtak, a jobb kapufánál Bobo érkezett, aki a váratlanul érkező labdát 50 centiről nem tudta belőni. Kb. 20 centit tévedett.

90. perc Venczel ugratta ki Ádámot a jobboldalon, 7 méterre a kaputól szépen visszavette a labdát, majd ballal tüzelt, Póser nagyot védett. A kipattanóra Cseke érkezett, akit szorongattak, így nem tudta rendesen meglőni a labdát.

Zúg már a 'Szép volt, fiúk!!!'

... és vége a mérkőzésnek!!! Ez, tényleg szép volt, fiúk!!! Gólarányt is tudtunk javítani, ami a végelszámolásnál még számíthat. Ez gyönyörű volt!!! A szeron eddigi legjobb produkciója!!!

Köszönöm figyelmüket! Hajrá, Vasas!!!