Vasas FC - Debreceni VSC-TEVA 0-3 (0-2)

2013-04-16 00:00
(online közvetítés)

Magyar Kupa, Elődöntő (Első mérkőzés)

Vasas FC - Debreceni VSC-TEVA

0-3

(0-2)

Helyszín: Budapest, Angyalföld, Illovszky Stadion

Nézők száma: 1200 néző

Játékvezető: Németh Ádám (Tóth II, Varga G.)

Vasas FC: Halasi (k) - Turi, Lucas, Nikolov, Katona - Szilágyi (C) (Cseke, 77. perc), Venczel, Ferkó (Berecz, 61 perc), Deyvison - Pisanjuk, Ádám M.

Csere: Szatmári (k), Thiago, Görgényi, Berecz Zs., Cseke, Wilson, Füredi

Vezetőedző: Dirk Berger

Debreceni VSC-TEVA: Poleksic (k) - Bernáth, Máté P., Szűcs I., Ferenczi - Rezes (Coulibaly 70. perc), Spitzmüller, Czvitkovics, Kulcsát T. - Pölöskei (Bouadla 42. perc), Szécsi

Csere: Verpecz (k), Ramos, Bouadla, Mészáros N., Ludánszki, Sidibe, Coulibaly

Vezetőedző: Kondás Elemér

Újabb fontos mérkőzés előtt áll csapatunk! A szezon eddigi legrangosabb, legnehezebb ellenfelével nézünk farkasszemet a Magyar Kupa elődöntőjében, a Debrecennel. A másik ágon a Videon és a Győr csapata küzd meg egymással, s ha ott számunkra kedvező eredmény születne, s a két összecsapás összesítése alapján legyűrnénk a hajdúsági együttest, akkor jövőre a Vasas az Európa Ligában mutathatná meg magát. Persze nem egyszerű feladat, ráadásul a körülmények is nehezítik a dolgunkat. Korábban már tudtuk, hogy Bastian Hohmannra és Haris Mehmedagicra nem számíthatunk ezen a mérkőzésen, de további maródiakkal kell számolnunk. Shane Recklet és Kovács Dani sem egészséges, a hétvégi meccs után csapatkapitányunk, Thiago is panaszkodott rosszullétre, legalább a kispadra már leülhet.

A sérülések mellett Dirk Berger úgy döntött, hogy Görgényit is pihenteti, így a védelem jobboldalán az ifjú, 18 éves Turi Dániel veheti fel a harcot az ellenfél támadóival. A védelem közepén a rutinnak (Nikolov) és a gyorsaságnak, magasságnak (Lucas) szavazott bizalmat a mester, a baloldalon pedig Katona Máté bizonyíthatja, hogy igenis helye van a kezdőben. Az ellenfél támadásait Venczelnek és Ferkónak kell megszűrni, utóbbinak a támadások szervezésében is lesz, remélhetőleg nem kevés szerepe. A középpálya széleit Szilágyi illetve az ördöngős brazil, Deyvison foglalják el.

Ami a támadóinkat illeti, Dirk mester hosszasan gondolkodott, hisz szerette volna Ádám Martint, Pisanjukot és Szilágyit is a pályán tudni, végül úgy oldotta meg a dilemmát, hogy Sziszit egy sorral hátrébb tette.

A mérkőzés előtt Várady Bélát köszönti Markovits László, a Vasas SC elnöke és Christian Kraut, a Vasas FC Kft. cégvezetője, 60. születésnapja alkalmából. Várady Béla 1971-től 12 éven keresztül volt a játékosa a Vasasnak, 338 mérkőzésen 174 gólt szerzett.

1. perc A mérkőzést a Debrecen csapata kezdi.

4. perc Pisanjuk szöglete a védőkről lepattant, olyan szerencsétlenük, hogy a labda végül a felső lécre pattant, a lepattanót Venczel próbálta ollózva értékesíteni, de lökete fölé szállt.

5. perc A Debrecen is lőhetett egy szögletet, amely szerencsére mindenki előtt elment.  Veszélyes szituáció volt.

7. perc 11-eshez jutott a Debrecen! Lucas buktatta Pölöskeit a büntető területen belül, amiért sárga lapot kapott. A büntetőt Ferenczi értékesítette (0-1)

11. perc Ádám Martin passzolt a középen, 21 méterre a kaputól álló Venczelhez, aki felpörgette magának a labdát és tüzelt, messze mellé.

15. perc Debreceni szöglet után 6 méterről Szécsi lőtt gyengén Halasi ölébe.

17. perc Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Rezes lőtt 16 méterről, Halasi magabiztosan védett.

19. perc Újabb 11-est kapott a Debrecen. Lucas és Katona sem tudott időben felszabadítani, Szécsi gyorsabban reagált és elvette tőlük a labdát, Katona pedig ütemkéséssel felrúgta Szécsit. A 11-est Ferenczi újra a bal alsóba lőtte (0-2)

22. perc Sárgát kapott Bernáth Csaba, Deyvison buktatásáért.

Nem alakul jól a meccs. Két buta hiba miatt, - talán a lassúbb gondolkodás számlájára írható - kapott két jogos 11-est a Loki, melyeket Ferenczi János magabiztosan értékesített. Mezőnyben is fölénk kerekedik a Debrecen, de nem lehet azt mondani, hogy teljesen alárendelt szerepet játszunk. Küzdenek a fiúk, helyzeteket is próbálnak kialakítani, egyszer a lécet is eltaláltuk, de két gólos hátrányunk láthatóan megnyugtatta az ellenfelet.

34. perc Jobbról Venczel Deyvison felé ívelt, a hosszúra az ötös sarkának magasságában, de Poleksic az utolsó pillanatban elütötte a fejéről a labdát.

36. perc Szilágyi futott el az alapvonalig a jobb oldalon, beadása picivel Ádám Martin mögé érkezett, aki így nem tudta átvenni a labdát.

38. perc Czitkovics ívelt egy szabadrúgást meredeken középre, balról, 20 méterre a kapunktól. A labdát senki nem érte el, de Halasit is meglepte, hogy az a bal kapufán csattant. Az eset után Pölöskei kapott sárgát, amiért alig észrevehetően kézzel ért a labdához a beívelést követően.

42. perc Cserél a Debrecen: Pölöskei le, Bouadla be.

45+1 perc Ádám Martin indult el jobbról befelé, 18 méterről futtában lövésre vállalkozott, amely csak kicsivel ment kapu fölé.

Vége az első félidőnek!

A két bekapott gól után sikerült rendeznünk sorainkat. Többet tartottuk meg a labdát, támadásainkban is több volt a veszély, de nem tudtuk Poleksicset megdolgoztatni.

Elkezdődött a 2. félidő.

46. perc A vendég térfél közepén Pisanjuk sarkalt Farkó elé, aki egyet tolt a labdán, s 25 méterről nem sokkal lőtt mellé.

48. perc Nikolov ívelt Katona elé a baloldalon, aki szépen lőtte a 11-es magasságába a labdát, Ádám Martin alig maradt le.

49. perc Szintén egy baloldali beadást követően 3 debrecenine sem sikerült felszabadítania, a leggyorsabban Szilágy reagált, hogy hol van a labda, 12 méterről, jobbról próbálozott, de mellé lőtt.

50. perc Megint a baloldalunk volt lendületes, a 16-os előterébe lőtt labdát Pisanjuk szelidítette meg, 18-ról célozta meg a kapu bal sarkát, de Poleksics eldölve védett.

56. perc Nikolov felívelését Pisanjukn elöl a védő Ádám elé fejelte, aki kisodródva, 10 méterről próbálkozott, de a lövést leblokkolták.

59. perc Egy baloldali beadást követően Kulcsát tüzel 12 méterről, de Halasi szépen védett.

61. perc Csere nálunk: Ferkó hagyja el a pályát, Berecz Zsombor jön be.

64. perc A 16-os bal sarkánál Niikolov végzett el egy szabadrúgást, belőtt labdáját Poleksics magabiztosan fogta.

68. perc 0-3! A baloldalon vezetett támadást a Decrecen Kulcsár révén, az alapvonalról beadott labda Czvitkovicsot találta meg a 11-es pontjánál, aki a labda ártvétele után okosan a kapu jobboldalába helyezett, Halasi tehetetlen volt. (0-3)

70. perc 26 méterreől, középről szabadrúgáshoz jutottunk, amelyet Deyvison lött alig fölé.

72. perc Egy jobboldalról érkező beadást után először Berecz lőhetett 13 méterről, majd Deyvison is tüzelt 15-ről, de a védők mindkét lövést blokkolták.

77. perc Csere nálunk: Szilágyi helyett Cseke lép pályára. Nikolov vette át a kapitányi szalagot.

79. perc Venczel besárgult. A 28 méterről lőtt szabadrúgásból Bouadla a bal kapufa és a léc találkozását találta telibe.

83. perc Kulcsár cselezte be magát a 16-on belülre a jobboldalon, Szécsi elé passzolt, aki 10 méterről magasan fölé lőtt.

88. perc. Csere nálunk: Ádám Martin helyett Füredi Ádám lép pályára.

90. perc Coulibaly lőhetett szabadon, 13 méterről, de ha centikkel is, célt tévesztett.

Vége a mérkőzésnek!

Csapatunk 3-0-ra kikapott!

Bízzunk benne, hogy a visszavágóban több örömünk lesz. Köszönöm figyelmüket!

Hajrá, Vasas!!!