Vasas FC - Debreceni VSC-TEVA

2013-04-15 00:00
Magyar Kupa elődöntő mérkőzés beharangozó. Dávid Góliát ellen - elszántan a piros-kék színekért

Aki valaha is futballozott, az tudhatja, hogy vannak mérkőzések, amelyekre a játékos ha kell, még ha összedrótozva, összeszorított foggal is, de ott akar lenni a pályán.
Fontos mérkőzéshez érkezett a Vasas FC labdarúgócsapata, hiszen ez pont egy ilyen találkozó, ahol megtiszteltetés pályára lépni, s ugyanakkor óriási esély is arra, hogy megmutathassuk, mennyit érünk.

A legutóbbi Vasas - Debrecen mérkőzés 2011. november 20-án 0:0 eredménnyel ért véget.

Hosszú évek óta nem állt ennyire közel a klub ahhoz, hogy kiléphessen a nemzetközi porondra, hiszen a mostani páros mérkőzés továbbjutója minden bizonnyal részese lehet a következő évi Európa-Liga mezőnyének. Furcsa helyzet, de pont a másodosztályban szerepelve jutott el idáig a Vasas futballcsapata, de ezt nem adták ingyen. Kemény mérkőzések során át, hősies és férfias küzdelmekkel teli, megannyi izgalmas összecsapás után négycsapatosra szűkült a Magyar Kupa mezőnye, s ebbe az elitbe nagy büszkeségünkre a Vasas FC is beletartozik.
Joggal lehetünk elégedettek és büszkék , s minden esélyt megragadunk arra, hogy helytálljunk, netalán előnyt csikarjunk ki a visszavágóra. De…..
Ki fog itt holnap játszani…? Ezt lehetett kiolvasni a néma tekintetekből ma délelőtt az öltözőben, hiszen a képzeletbeli maródiak listája majdhogynem elérte az egészséges játékosok arányát.
A fentebb említett drótokkal Végső Béla masszőrünk csodákat tud művelni, a bizonyítási vágy is hajtja a játékosokat, azonban Dirk Berger vezetőedző saját elmondása szerint még soha nem volt ilyen nehéz helyzetben fontos mérkőzés előtti napon. 8 nap alatt 3 mérkőzést vívott csapata, mindegyiket óriási szívvel és lelkesedéssel megnyerte, s ezzel három pontos előnnyel vezetjük az NB II Keleti-Csoportját.
Megfizettük az árát, hiszen kisebb-nagyobb sérülések kísérték a csapat útját idáig, amik lehetetlenné vagy kétségessé teszik sok labdarúgónk játékát. Szegény embert még az ág is húzza, hiszen nem elég a sérülés, a fáradtság, vírusfertőzés is nehezíti a csapat felkészülését.
Ennek esett áldozatául Tóth András pályaedző a hétvégén -aki kihagyni kényszerült a békéscsabai túrát-, s Dirk Berger napjait is megkeseríti a betegség, aki az utóbbi napokban szabadidejének nagy részét többnyire ágyban tölti.
S hogy mennyire szűkös a keret, s mennyire kétséges több játékos szerepeltetése arról mindent elmond a következő lista:
Thiagot és Ferkó Ádámot elképzelhetően a fenti futó, ám kellemetlen tünetekkel járó betegség környékezi, míg több játékosunk várhatóan sérülés miatt kénytelen kihagyni a holnap nagy meccset.
Biztosat csak holnap mondhatunk, ám még az is lehet, hogy Dávid és Góliát csatájába Dávid nélkül futunk ki, hiszen jobbhátvéd poszton meglehet, abszolút újoncot avatunk.
Shane Recklet és Kovács Dani Békéscsabán szerzett sérülése miatt kényszerül kihagyni az elődöntőt, Bastian Hohmann és Haris Mehmedagics mellett pedig Popovics Bertold sem jöhet számításba, ő bokasérülése után még csak futóedzéseket végez.
Jó hír is akad a futballklub háza táján, hiszen a Vasas Kubala László Akadémia tehetségei számtalan esetben bizonyítottak, Cseke  Benjamin már szinte kihagyhatatlan a kezdőből, s most nagy esély van Turi Dániel és Berecz Zsombor szereplésére is.
Berecz Zsombor a téli előkészületi mérkőzéseken bebizonyította, hogy komolyan számolhat vele a vezetőedző, s Ádám Martin is komoly alternatívát jelent támadó poszton. Turi Dániel hosszú ideje meghatározó játékosa az U19 csapatnak, így csak idő kérdése volt, hogy a tehetséges, kettős játékengedéllyel rendelkező játékos mikor kopogtat a felnőttcsapat ajtaján.
Az idő elérkezett.
Mi tagadás, nem így képzeltük el fiataljaink mélyvízbe dobását, de egy futballistának akkor kell megmutatnia mit tud, ha beállítják, márpedig fiatal játékosaink nagyon tehetségesek, s ha pályára lépnek, erről a publikum is meggyőződhet.
Kapuban Halasi Péter bizonyíthat, aki hetek óta kiváló formában várja a lehetőséget, melyre rászolgált, hiszen ne feledjük, legutóbbi pályára lépésekor az MTK ellen is kitűnően teljesített.
Tartja magát az örökbecsű mondás: az a legjobb csapat, amelyik kifut a pályára, s ez jelen esetben is fennáll. Aki holnap magára ölti a piros-kék mezt, megérdemli a biztatást és a tapsot, hiszen többen életük eddigi legjelentősebb mérkőzésén lépnek pályára, megfeszülve a Vasas sikeréért.

Technikai jellegű információt is tartogat beharangozónk, hiszen közönségünk elhelyezésére is egyértelmű és megvétózhatatlan utasítást kaptunk a rendfenntartó erőktől.

Rangjához méltóan kiemelt kategóriájú sportesemény a Magyar Kupa elődöntő, így fokozott biztonsági előírások érvényesek, melynek betartása a klubra nézve kötelező.
Ennek értelmében a fedett ülő lelátóval szembeni álló részt nem használhatják a Vasas szurkolók, tehát a tornacsarnok felőli oldalon nem buzdíthatják a mieinket a megszokott helyükről.

A teljes hosszanti oldal részben lezárt, másrészt pedig a vendégszurkolók számára rendelte a pályabejárás után a biztonsági rendelet.
A Vasas szurkolótábora teljes egészében a Hajdú utca felőli lelátón foglalhat helyet, melynek két végén állóhelyek találhatók.
Kényszerűségből a megszokott helyükről átmenetileg száműzött álló szektor törzsszurkolói a fenti kép illusztrációja szerint a bal oldali álló részen foglalhatnak helyet az álló jegyükkel, míg a jobb oldalon a Vasas Kubala László Akadémia ifjú futballistái szoríthatnak a Vasas győzelméért.
Az előjelek nem túl rózsásak, de a történelem számtalanszor megmutatta már, hogy az esélylatolgatások azért vannak, hogy a valóság keresztülhúzza azokat, s így mondhatni bármilyen eredmény előfordulhat a holnapi rangadón.
Rangadó ez így is a javából, hiszen az NB II éllovasa fogadja az NB I egyik legjobb csapatát, amely mi tagadás, az utóbbi időben kissé gyengélkedik. Nem kell túl messze visszamennünk az időben, hogy Vasas – Debrecen meccsre találhassunk, hiszen 2011. november 20-án 0:0-ra végződött a két csapat összecsapása az Illovszky-stadionban.
S ha már fentebb a nemzetközi kupamérkőzéseknél és a történelemnél járunk, április 16-án soha nem játszott még nemzetközi kupameccset a Vasas, ellenben 55 évvel ezelőtt április 14-én itthon pontosan a Real Madridot vertük 2:0-ra, míg 4 a Real Madridot vertük 2:0-ra, míg 1970. április 15-én az Admira Wien csapatát múltuk felül 3:1 arányban. A sorozatba pontosan beleillene egy nagyszerű siker, de ugyanakkor tudjuk jól, a fák nem nőnek az égig, de…
Sokszor az esélytelenek nyugalma és a felszabadultság hozhatja meg a sikert. Fiatal csapatunk vár mindenkit, zengjen, zúgjon a hajrá Vasas, hajrá Angyalföld!