Várjuk a Szparit

2013-04-06 00:00
Menekülés a győzelembe!!!

Újabb nehéz mérkőzés előtt áll csapatunk! Ma délután 5-kor a Nyíregyháza Spartacus együttesét fogadjuk, amely az 5-dik helyen áll a tabellán, 5 ponttal lemaradva mögöttünk.

Sajnos, utolsó két bajnokink nagyon rosszul sikerült. Először a Mezőkövesdtől kaptunk ki 3-2-re hazai pályán, egy olyan mérkőzésen, amelyet könnyedén lehetett volna hozni, ha nem vétünk elemi hibákat, s a fiúk csak egy picit jobban koncentrálnak a döntő szituációkban.

Reméltük, hogy a Szolnok vendégségében sikerül kiköszörülni ezt a csorbát, de egy remek első félidőt követően mégis elveszítettük az összecsapást 2-1-re, pedig félóra után, Thiago góljával még mi vezettünk.

A két vereség erősen rányomta bélyegét a fiúk hangulatára, s a vezetőedző, Dirk Berger is eléggé morózus volt, de a hét folyamán, amennyire lehetett, Totya segítségével próbálta felrázni a fiúkat.

Szerdán, videón elemezték a Szolnok elleni mérkőzést, amelyen elsődleges célja az volt, hogy a mérkőzés pozitívumaiból kiindulva, próbáljon lelket önteni a csapatba. Dirk Berger véleménye szerint az első félórában mutatott jó játék kulcsa az volt, hogy Görgényiék bátran, és szinte csak előrefele játszottak. Kevés volt a biztonságos, oldalirányú, vagy hátra passz, hanem bevállalták a rizikósabb indításokat is, melyeknek következtében a játék egyensúlya folyamatosan a Szolnok térfelére tolódott át. Erre figyelmeztette a fiúkat, hogy a Nyíregyháza ellen is ez lehet a siker kulcsa, de 30 percnyi koncentráltság nem elég. Azért fontos, hogy a passzokat minden esetben támadó célzattal, előrefelé játsszák meg, mert ha esetleg nem is sikerül és elveszítjük a labdát, azt így inkább az ellenfél védekező harmadában tesszük meg, kellő távolságban a kapunktól, a pálya olyan területén, ahol ha hatásosan alkalmazzuk a letámadást, - s a szolnoki meccs első szakaszában bebizonyították a fiúk, hogy képesek rá – akkor állandó veszély alatt tarthatjuk az ellenfél kapuját.

Az edzéseken elsősorban a videó elemzésen megbeszéltekre fókuszáltak a gyakorlatok. Dirk Berger számára az is problémát okozott, hogy Lucast kiállította a Szolnok ellen Oláh Gábor, emellett Nikolov Balázs bokája még nem jött teljesen rendben, a hét folyamán pihentetnie kellett, így a védelem közepén, Haris Mehmedagic mellett fiatal tehetségünk, Kárpáti Vitéz vagy Shane Recklet juthat szerephez. Popovics Bertold húzódása rendbe jött, így már ő is hadra fogható, növelve ezzel a variációs lehetőséget.

Új labdát is kipróbálhatnak a játékosok, amelyekkel minden bizonnyal mindenki elégedett lesz, a Nyíregyháza elleni meccsen is ezzel fognak játszani.

Az utolsó két mérkőzésen szintén problémát okoztak a kommunikációs problémák, ezért a csapat nyolc külföldi játékosa az edzések mellett külön feladatot is kapott, meg kellett tanulniuk a pályán leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket. A listát a szakmai stáb állította össze, és a médiacsapat tagja, Romao André igyekezett betanítani. Még nem mindenkinek mennek tökéletesen a szavak, a kiejtés külön nehézséget okozott számukra, de talán már a nyírségiek ellen is hasznosíthatják azt, amit betanultak.

Az utóbbi időben kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Nyíregyháza Spartacus. Legutóbb 2009 novemberében tudtuk őket megverni a Ligakupában 3-2-re. Az őszi bajnokin, Nyíregyházán szintén kikaptunk, akkor 2:0-ra, így éppen ideje, hogy törlesszünk egy kicsit. Erre nyílik némi esélyünk, mert a tavaszi időszakban ellenfelünk is gyengélkedik, habár utolsó mérkőzését az egyik nagy ellenlábasunk, a Békéscsaba ellen megnyerte 2-1-re. Előtte viszont kikapott az Újpest II-től 2-0-ra, illetve a Mezőkövesd – akár csak minket – hazai pályán tréfálta meg őket, 3 gólt berámolva a hálójukba.

Összességében nem könnyű meccsre számíthatunk, de a Nyíregyháza mindenképpen verhető ellenfél, csak megfelelően kell koncentrálni. Meg is kell verni, mert ezzel kijuthatunk a kátyúból, melybe kicsit beleragadtunk, továbbra is ott maradhatunk szorosan a Mezőkövesd és a Békéscsaba mögött, s ha minden eredmény jól alakulna, akár az élre is törhetnénk.

Ezért is kell ma délután szurkolni a fiúknak, ezért reméljük, hogy minél többen kilátogatnak az Illovszky Stadionba, ezért sem szabad elveszítenünk a hitünket a fiúkban!
Zengjen, zúgjon a hajrá, Vasas, hajrá Angyalföld!!!