Változások a csapatban

2022-02-02 17:30
Józsa Marcell és Bánfalvi Dániel mellett Varga Donát is kölcsönben folytatja.

A 2003-as születésű Varga Donát a Vasas Kubala Akadémia saját nevelésű játékosa. Korosztályos csapataiban folyamatosan az egy évvel idősebbek között szerepelt. Piros-kék pályafutása során 86 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, összesen 68 alkalommal szerzett gólt, 2019-ben tagja volt a Vasas Kubala Akadémia U17-es bajnokcsapatának. Utánpótlásunk tagjaként vált korosztályos válogatott labdarúgóvá, játszott többek között Skócia, Csehország, Szlovákia, Olaszország, Szerbia, Románia, Lengyelország, Finnország és Szlovénia ellen. 16 esztendősen bemutatkozott a Vasas FC Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésén is. A fiatal labdarúgó tagja volt az Akadémia kiemelt tehetségek fejlődéséért életre hívott programjának, utánpótlásunk szakemberei tudatosan készítették fel őt a profi futball világára annak érdekében, hogy a jövőben a Vasas felnőtt csapatának tagjává válhasson. 2019 nyarán a holland élvonalbeli SC Heerenveenhez igazolt, 2021 nyarán pedig visszatért Angyalföldre, ahol klubunknál profi szerződést írt alá. Varga Donát az őszi szezon során négy alkalommal volt keretben, de nem lépett pályára a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben, az U19-es kiemelt országos bajnokságban viszont mind a 11 fordulóban kezdőként játszott. Pályafutását a több játéklehetőség érdekében Budafokon, 2023.06.30-ig kölcsönben folytatja, azonban a felek közti megállapodás szerint a Vasas bármikor visszahívhatja játékosát a kölcsön időtartama alatt.

Józsa Marcell 2017 telén érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Addigi pályafutása során 172 utánpótlás tétmérkőzésen vett részt, melyeken 135 gólt rúgott, az utánpótlás éveket pedig szépen csillogó éremmel zárta le, Akadémiánk U19-es csapatával élvonalbeli ezüstérmet ünnepelt. A fiatal jobb szélső 2021 nyarán csatlakozott a felnőttek programjaihoz és klubunknál profi szerződést írt alá. Az edzéseken kívül pályára lépett a BVSC, a Komárom és a Honvéd elleni felkészülési találkozókon. Marcell akkor kölcsönszerződéssel Dorogon folytatta pályafutását annak reményében, hogy a több játéklehetőséggel folyamatosan fejlődni fog. Korábbi akadémistánk a Dorogon eltöltött időszak alatt összesen 4 alkalommal lépett pályára NB II-es bajnoki mérkőzésen, további pályafutását 2022.06.30-ig kölcsönszerződéssel Balatonfüreden folytatja.

Bánfalvi Dániellel 2020 júliusában kötöttünk profi szerződést. Saját nevelésű játékosunk a 2020/21-es szezonban összesen 9 alkalommal volt keretben, de egyszer sem lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Felkészülési meccseken több alkalommal is szerepet kapott, védett többek között a Somorja, a Komárno, a Soroksár és az MTK együttese ellen. Danit fejlődése és a több játéklehetőség érdekében klubunk egy évre kölcsönadta az NB III-ban induló Salgótarján csapatának. A fiatal kapus az SBTC együttesében ősszel 10 alkalommal volt kezdő és egyszer csereként állt be, így a több játéklehetőség érdekében pályafutását - 2022.06.30-ig kölcsönben - Komáromban folytatja.