Utolsó edzőmérkőzésünk a Pénzügyőr ellen (videóval)

2013-08-05 00:00
Biztató támadójáték, hat gól harapós játékkal

A két klub közötti baráti viszonynak is köszönhetően a házigazdák készséggel álltak rendelkezésre előkészületi mérkőzésre a Vasas kieső bécsi túrája helyett, s ezért köszönet a Pénzügyőr vezetésének. A török elsőligás klub esetében nyilván nem így állt volna fel a piros-kékek kezdő tizenegye, ám ezen a délutánon akik pályára futottak a Vasasban, egytől-egyig megmutatták azt, hogy számíthat rájuk a szakmai stáb.

Nem bizonyultunk udvarias vendégeknek, hiszen már a találkozó kezdetétől fogva átvettük a játék irányítását és megkezdődött a gólgyártás. Voltak persze hibák minden játékrészben, ami intő jel a későbbiekre nézve, de jó megoldások is szép számmal akadtak. Mohamed Remili ismét bebizonyította azt, hogy érdemes volt leigazolni, amikor nála volt a labda akkor érezni lehetett, hogy bármi történhet. Az első félidőben négy gólig jutott a Berger-legénység, mondhatni könnyedén. Szépségdíjas támadások is futottak a pályán, aminek az értékéből semmit nem von le az, hogy oztálykülönbség volt a két csapat között, hiszen a megoldásokat attól még ugyanúgy észre kellett venni.

A mérkőzés góljai:

Ádám Martin duplázott az első játékrészben, de Remili is megszerezte első találatát idén piros-kékben. Boda 'Szotyi' szépségdíjas gólt szerzett. Két gólos előny birtokában vonultunk pihenőre, de intő jel a két kapott gól, melyből az elsőnél, egy ellentámadás után szélről belőtt labda talált a kapufa segítségével utat a hálóba, a másodiknál pedig egy távoli felpörgött kapuralövés csapta be Hermány Bencét... tehát van min javítani.

A második félidőben kicsit érthetően fáradtabbak voltak a hazaiak, így nem merészkedtek ki annyira a térfelükről, ami nálunk a felállt védelem elleni támadásvezetések gyakorlását segítette elő. Nehezebben tudtunk helyzetbe kerülni, de a gólok így sem maradtak el. Remili ismét beköszönt, majd Ádám Martin beállította a végeredményt, féltucat góllal megterhelve a zöld-fehér mezesek hálóját. A Pénzügyőr szimpatikus fiatal csapat benyomását keltette, remek edzőpartnernek bizonyult, hiszen a mérkőzés jelentős részében felvállalták játékosai a nyílt játékot.

Köszönjük azoknak a szurkolóknak a biztatását, akik ellátogattak Pasarétre a csapattal, bízunk benne, hogy sok örömünk lesz még együtt.
Hajrá, Vasas!