Újpest II - Vasas FC 1-1 (0-0)

2013-04-21 00:00
(online közvetítés)

Újpest II - Vasas FC

1-1

(0-0)

Helyszín: Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion

Nézők száma: 500 fő

Játékvezető(k): Berke Balázs (Kepe, Kiss I. B.)

Csapatok:

Újpest II: Horváth (k) - Szokol, Rubus, Litauszky, Polláck, Toricska, Erős, Dombai, Eninful, Kovács D. (Magos 43. prc), Zamostny

Cserék: Banai D., Nagy J., Kálmán, Magos, Bodnár, Banai B., Baranyai

Vezetőedző: Víg Péter

 

Vasas FC: Szatmári (k) - Görgényi, Kárpáti, Nikolov, Kovács D. (Ferkó, 75. perc)- Recklet - Thiago (C), Deyvison, Cseke - Wilson, Szilágyi (Bobo, 63. perc)

Cserék: Halasi (k), Venczel, Ferkó, Turi, Lucas, Bobo, Katona

Vezetőedző: Dirk Berger

 

Tegnap egy változatos mérkőzésen a Mezőkövesd 3-2-re verte az Orosházát, ezzel - remélhetőleg ideiglenesen - átvette a vezetést a tabellán, azonos pontszámmal, több győzelmének köszönhetően. A feladat adott: ma meg kell verni az Újpest II-t, és visszaállítani a forduló előtti 3 pontos előnyünket. Nem kivitelezhetetlen feladat!

Mivel az elmúlt hetekben folyamatosan terhelés alatt vannak a fiúk, a héten, a Debrecen elleni kupa-meccset követően a regenerálódás volt a cél, könnyed feladatokkal, s természetesen a már sokat hangoztatott tatkika csiszolása. a labdát a lehető leggyorsabban a támadó harmadba juttatni, s ott kevés érintéssel helyzetet kialakítani. Az összecsapás előtti értekezleten egy volt az egyik fő téma, a másik pedig a párharcok megnyerésének fontossága. Dirk Berger elvárja a fiúktól a sok, agresszív ötközést, s hogy egy az egyben minél több csatát nyerjenek meg Nikolovék.

A kezdőcsapat felááítását illetően, sok gondja volt Berger mesternek. Lucas formahanyatlása miatt egyértelmű volt számára, hogy Kárpáti Vitézt állította Nikolov mellé a védelem közepén. A baloldalon Kovács Dani és Katona Máté között hezitált, végül az előbbi mellett döntött, az edzésen mutatott munkája, s jelenlegi formája miatt.

A szűrő posztján is kellemes probléma volt számára, hogy két jól teljesítő embere közül - Venczel és Recklet - kinek szavzzon bizalmat, végül az amerikaira esett a választás.

Thiago és Cseke immáron kihagyhatatlan a kezdőből a középpálya két szélén, mindketten jól tartották össze a csapatpt az elmúlt időszakban. Az előretolt középpályás szerepében három név merült fel: Ferkó, Szilágyi és a cselgép, Deyvison. Utóbbi bíztatóan játszott a Debrecen ellen, ezért ő állhat rendelkezésre a támadók mögött az újpestiek ellen.

Ettől Szilágyi nem szorult a kispadra, hisz ő is jól teljesített a héten, hanem benne bízhatunk, hogy megzörgeti a lilák hálóját, Wilsonnal egyetemben. Ami ezt a sort illeti, felmerült Ádám Martin neve is, de váratlanul rosszullétre panaszkadott, így végül a keretbe sem került.

Nincs más hátra, mint előre! Hajrá, fiúk! Hajrá, Vasas!!!

Egy szolgálati közlemény: ha valaki gépkocsival jön a mérkőzésre, akkor a belső parkolóba bemehet, legalább is addig, amíg van hely. Remélhetőleg sok-sok Vasas szurkoló autójával lesz tele a parkoló!

A csapatok kivonultak, a mieink a hagyományos piros-kék mezükben lépnek pályára!

1. perc A mérkőzést az Újpest kezdte.

2. perc Recklet hazaadását Szatmári hosszan előre rúgta, Szilágyi szépen átvette középen, jobbra kitette az érkező Thiago elé, aki futtából ellőtte, mellé.

3. perc Thiago rövid hazaadására két újpesti is lecsapott, meleg helyzet volt, Szatmárinak résen kellett lennie.

8. perc Újpesti kapufa: Polláck ment el a baloldalon, beadására Zamostny érkezett tökéletesen, szerencsére a felsőlécet találta telibe.

10. perc. Kovács Dani indult el balról befelé, szépen passzolt Thiago elé, aki 26-ról elvállalta, magasan fölé.

12. perc Szögletet végezhettünk el, a kifejelt labdára Deyvison csapott le erőszakosan, 23 méterről, középről lövésre vállalkozott, amelyet blokkoltak a védők... újabb szöglet jobbról. A legurított labdát Cseke adta ba szépen, a legjobban Wilson ugrott fel, kinek fejese fölé szállt.

19. perc Görgényi lecsúszott beadása kis híján gól lett, miután Horváth kapust zavarta a szeébe sütő nap.

Az első 7-8 percben kiegyenlített játék folyt, de az Újpest támadásaiban talán egy picivel több veszély volt, ezt a kapufa is jelezte. Utána viszont fokozatosan átvettük az irányítást, a párharcokból jól jövünk ki, többet birtokoljuk a labdát, de igazán nagy veszélyt még nem érzek a támadásainkban.

26. perc Dombai és Zamostny kipasszolták védelmünket, végül utóbbi lépett ki egy az egyben Szatmárival szemben, s újra megtapasztalhattuk, hogy van kapusunk, méghozzá nagyon jó!!!

27. perc Thiago kapott sárgát.

Az elmúlt percekben inkább az Újpest dominál, nem nagyon tudjuk megtartani a labdát, s az íveléseink is pontatlanok.

33. perc A baloldalon Deyvison cselezgetett, elhúzott befelé védője mellett, majd 18-ről lőtt, de nagyon pontatlanul.

35. perc 20 centire a bírótól szabálytalankodtak Recklet ellen,  de Berke nem vette észre, minek következtében először Zamostny, majd Toricska próbálkozott, első esetben Szatmári védett nagyot, a kipattanó után alig fölé szállt a szélső lövése... újabb meleg szituáció.

Ez a szakasza a meccsnek nem a miénk, nyomnak a lilák és nagyon veszélyesek.

40. perc Recklet próbálta kiugratni középen Szilágyit, aki szépen beállt a védője elé, de előlről Horváth érkezett és megkaparintotta a labdát.

43. perc Csere az Újpestnél Kovács D. helyett Magos lép pályára.

Vége az első félidőnek! (0-0)

Jól indult a meccs, az első félórában nem is volt gond, de utána nagyon ránk jött az Újpest. Várhatóan változtatni fog a szünetben Berger mester, szerintem Deyvisont kell lekapni, hogy ki jön? Talán Ferkó, vagy Katona, aki Kovács Danit helyét foglalná el a védelemben, s ő feljebb csúszik a középpályára, Deyvison helyére. Találgatás, meglátjuk. Pihenjünk mi is a fiúkkal....

Úgy látom, Katona Máté készülődik...

... és Deyvison ment le...

46. perc Elkezdődött a 2. félidő... el is indítottunk egy támadást, a kezdőkörnél Recklet kapta a labdát, Thiagohoz passzolt, aki azt átlépte, ezzel Katona indulhatott egyegyből a bal szélen, továbbított Szilágyihoz, akinek a beadása túl mélyre sikerült, s ezzel kicsit meglepte Horváth kapust, aki időb en reagált.

49. perc Góóól! 1-0 ide!!! Szilágyi iramodott meg a baloldalon, bepasszolt laposan Wilson elé, aki kicselezte védőjét, mald a jobboldalt üresen álló Csekét találta meg, aki szépen kilőtte a hosszú alsót!!! (0-1)

55. perc. Kovács Dani szöktette a baloldalon Szolágyit, akinek a védője kétszer is rossz ütemben ugrott a labdáért, Sziszi megszerezte, de lövését végül blokkolták.

57. perc Szöglethez jutottunk, a belőtt labdát a védők kifejelték, pontosan Thiago elé, aki futtából lőtt, 20 centivel a kapu fölé. Szép löket volt!

63. perc Recklet iramodott meg középen, Szilágyival megbolondították a védőket. Sziszi végül 14-ről kicsit oldalról bombázott, Horváthnak nagyot kellett védenie.

Ez volt Szilágyi utolsó megmozdulása, a helyére Bobo állt be.

68. perc Ezt megúsztuk! Magos Nikolov és Katona mellett is elment, egész az ötös sarkáig sprintelt a labdával, felnézett, laposan belőtte a labdát Toricska elé, aki 1 méterről fölé bombázott!!!

69. perc Csere az Újpestieknél, Toricska le, Bodnár be.

75. perc Csere nálunk: Kovács Dani helyett Ferkó lép pályára.

77. perc A hazaiak legveszélyesebb támadója ártalmatlannak tűnő helyzetben 18 méterre a kapunktól egy hirtelen mozdulattal lefordult Reckletről, lövését Szatmári szépen védte

79. perc Egyenlített az Újpest! A jobboldalon Bodnár egy az egyben átjátszotta Katonát, belőtt labdájára Dombai érkezett a legjobban, aki 2 méterről bepofozta a labdát! (1-1)

80. perc Bobo és a hazaiak kapusa, Horváth kapott sárgát kakaskodásért.

84. perc Katona futott el a baloldalon az alapvonalig, lapos beadását Wilson szép mozdulattal vette át az ötös sarkánál, egyből tüzelt, de kisodródott helyzetében csak a kapufát találta el.

88. perc Bobo kevergetett középen, Csekéhez passzolt, aki 17-ről a védője lábai között lőtte el a labdát a hosszúra, Horváth könnyedén védett.

2 perc ráadás...

Vége a mérkőzésnek, 1-1 lett a vége, ezzel újra a tabella élére kerültünk, egy ponttal előzzük meg a Mezőkövesdet. Köszönöm figyelmüket!

Hajrá, Vasas!!!