Új füves pályával bővültünk

2023-09-05 18:30
Régi álom valósult meg klubunk életében a Fáy utcai Sportcentrumban elkészült új pályával, melyen a mai napon edzett első alkalommal felnőtt csapatunk.

A Vasas FC új füves pályája építésének az előkészítése már tavaly nyáron elkezdődött, a beruházás megvalósítása novemberben indult, amelyhez a forrás jelentős részét a tulajdonosi kör biztosította. Hosszú évek óta, már korábbi vezetőségek idején is felmerült az igény egy plusz edzőpálya létesítésére, ám most volt adott minden feltétel a terv megvalósításához.

A talajfűtéssel is ellátott pálya már nyáron elkészült, ám az élőfűnek több hétre volt szüksége, míg olyan állapotba került, hogy edzeni is lehessen rajta. A projekt része egy 206 fő befogadására alkalmas fedett lelátó megépítése is, erre a közeljövőben kerül sor. Ha ez is megvalósul, akkor NB III-as mérkőzések rendezésére is alkalmas lesz a pálya.

Elsőként ma délelőtt a jelenleg a Merkantil Bank Ligában szereplő első csapatunk használta az új pályát.

- Több mint ötéves álom valósult meg a mai nappal az infrastruktúra bővítése terén - mondta Nagy Miklós sportigazgató. - Óriási könnyebbséget jelent számunkra ez az új füves pálya, hiszen eddig az első és második számú felnőtt együtteseink részére csak egyetlen teljes méretű füves edzőpálya állt rendelkezésre, akadémiai csapatainknak pedig szintén egyetlen teljes méretű műfüves pályán kellett osztoznia, így létszükséglet volt számunkra az új pálya mielőbbi megépülése. A nyár másik komoly beruházása a Fáy utcai Sportcentrumban a Vasas Kubala Akadémia műfüves pályájának teljeskörű felújítása, valamint szintén az Akadémia beruházásában a Csatornázási Művek Sporttelepén felépített - utánpótlás bajnoki mérkőzések rendezésére is alkalmas - új teljes méretű élőfüves és egy csökkentett méretű műfüves pálya kialakítása volt, melyek rövidesen szintén átadásra kerülnek.

- Megtiszteltetés volt és komoly kihívást is jelentett az elmúlt egy év beruházásainak megtervezése és kiviteleztetése - nyilatkozta Kiss Dávid, kivitelezési projektvezető. - Öröm volt látni, ahogy a felnőtt csapatunk ma birtokba vette az új füves pályát.