Szeged 2011 - Vasas FC 3-1 (1-1)

2013-05-04 00:00
(online közvetítés)

Szeged 2011 - Vasas FC

3-1

(2-1)

Helyszín: Szeged, Kossuth Lajos Sugárút, Vasutas Stadion

Nézők száma: 1200 fő

Játékvezetők: Farkas Ádám (Takács G., Aradi)

Csapatok:

Szeged 2011: Belecsan – Tóth I., Petrók, B. Kapic, Farkas M. – Kis R., Ulvicki, Sz. Markovics, Farkas Z. – Jovánczai, Timm

Cserék: Treták (k), Laczkó J., Kéri, Borbély, Geiger, Dedic, Varga B.

Gól(ok): Jovánczai (31. perc, 57. perc), Petrók (49. perc)

Vezetőedző: Gálhidi György

Vasas FC: Szatmári - Görgényi, Lucas, Nikolov, Katona - Recklet - Thiago (C), Szilágyi, Cseke - Wilson, Ádám M.

Cserék: Halasi (k), Venczel, Turi, Ferkó, Pisanjuk, Popovics, Kovács D.

Gól(ok): Cseke (42. perc)

Vezetőedző: Dirk Berger

Dirk Berger elképzelése szerint, a hátralévő 5 mérkőzés közül a legnehezebb elé nézünk. A német edző elmondása szerint a Gálhidi György által dirigált Tisza-parti gárda nagyon jó, taktikus és nagyon gyors. A játék szisztémája nagyon hasonlít a miénkhez, vagyis villámgyorsan próbálnak az ellenfél kapuja elé kerülni, ahol nagyon jól kombinálnak. Emellett a védekezésük is nagyon stabil, nagyon nehéz lesz a kapujukba találni.

Nagy ellenlábasunknak, a Mezőkövesdnek sem lesz egyszerű a feladata, hiszen a Honvéd-MFA vendégei lesznek holnap. A fővárosiak a tavaszi tabállán az előkelő 4. helyet foglalják el, vagyis nem lesz könnyű ellenük megszerezni a 3 pontot. Ha sikerülne ma nyernie a fiúknak, akkor további nyomást gyakorolhatnánk Matyóföld képviselőire, ami mindig magában rejti a hibázás lehetőségét.

A mostani meccsre visszatérve, Dirk Bergernek hálás feladata volt a héten, mert Szatmáriék láthatóan nagy önbizalommal készültek és nagyon jó formában vannak. Az edzéseken mindenki odateszi magát, s láthatóan egyre elszántabbak, hogy elérjék céljukat, az NB I-et.

Apróbb sérülések nehezítették a német dolgát, de szerencsére Nikolov Balázzsal nincs nagy baj, így rendelkezésünkre állhat a mai mérkőzésen. Mindezt nem mondhatjuk el Kárpáti Vitézről, akinek a combja még nem teljesen egészséges, így a keretbe sem került. Öröm az ürömben, hogy időközben Lucas újra megtalálta önmagát és a Barcika ellen már bizonyítota, hogy jó párja a védelem közepén Nikolovnak. Katona Máté is egyre jobb formába lendül, amire szintén lehet építeni hosszútávon.

Középpályás sorunk is egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt, s a jelek szerint a Thiago-Szilágyi-Cseke triumvirátus nagyon jól működik.

Ami a támadó szekciót illeti, Jacob Wilson kirobbanthatatlannak tűnik, legutóbbi hazai meccsünk alapján rá is szolgál a bizalomra. Mellette Ádám Martin - Berger szerint - a jövő embere lehet a Vasasban, mert ennyire fiatalon, ilyen higgadt labdarúgót már régen látott.

Aprócska izgalom azért akad még az összecsapás kezdete előtt. Csekének is van kisebb sérülése, megtörténhet, hogy csak pillanatokkal a kezdősípszó előtt dől el, hogy játszik-e, vagy sem. Ha nem, akkor Venczel foglalja el a középpálya baloldalát.

Elnézve a pálya állapotát, hagy némi kívánnivalót maga után. Épp nézem, ahogy melegítenek a kapusok, a labda olykor egészek elképesztő irányba indul pattanás után. Ráadásul elképesztően keskeny, ami a védekező, esetleg betömörülő csapatok dolgát segítheti. Talán ez a titok megoldásának kulcsa, miért kap olyan kevés gólt a Szeged.

A mai feladat nem könnyű, de megoldható. Nézzük hát, hogy miként állnak a feladathoz a fiúk! Hajrá, Vasas!!!

Venczel a kispad felé közelít... Ezek szerint Cseke Benjámin vállalja a játékot.

1. perc: Mi kezdjük a mérkőzést!

Puhatolódzás folyik a pályán, pár perc elteltével nem szép a játék. A pálya pedig tragikus!!!

7. perc Görgényi harcolt ki egy labdát, a középen álló Thiagohoz aki két tolás után 25-ről tüzelt, a bal kapufa mellé.

9. perc Óriási helyzetet hagyott ki a Szeged. Lucas hibája után egy jobboldali kapos beadást követően Farkas balról, 3 méterről keresztbe ellőtte a labdát.

Kapicot lefejelte a saját csapattársa, hosszabb ápolás után kapott egy turbánt.

14. perc Ádám Martin lépett ki, mellette Kapic rosszul számolta ki a labda pattanását, csatárunknak már lövésre lendült a lába, amikor a szegedi finoman taszított rajta, így csizmaszárral találta el a játékszert. Ahhoz túl kicsi lökés volt, hogy 11-es legyen.

18. perc 29 méterről, középről szabadrúgáshoz jutottunk, Cseke vállalta, erős lövése 1 méterre ment el a bal kapufa mellett.

Sajnos akadozik a játékunk. Többet van nálunk a labda, de veszélytelenün birtokoljuk. A két szurkolótábor is uazkozhat egy kicsit, mert inkább egymással foglalkoznak. Az Armata oldalán többen is próbáltak átmeszni a kerítésen, a biztonságiak akadályozták meg.

26. perc Recklet szerzett labdát, Thiagohoz továbbított, aki felgyorsított, majd keresztbe  Wilson elő lőtt, akinek egy hajszállal hosszú volt a labda, csak spiccel tudott berúgni 8 méterről, így csak az oldalhálót találta el.

28. perc Görgényi passzolt szépen Szilágyihoz, aki kapura fordult, 19 méterről lőtt, de lövését blokkolták.

31. perc Vezet a hazai csapat. A jobboldalunkon nem tudtuk kihozni a labdát, amely Timmhez került, ő tuvábbított az ötösön álló Jovánczai felé, aki a jobb alsóba pöckölte a játékszert. (1-0)

36. perc Jobbról Cseke adott be laposan, pontosan Szilágyihoz, akinek egyszerűen megakadt a bokájában a labda, de nem tudta megszelidíteni.

Nem tett sokat a vezetésért a Szeged, de mi sem játszunk jól. Az a fajta gyorsaság és agrasszivitás, ami a csapatot jellemezte a Barcika ellen, nyomokban sem található.

40. perc. Timm és Jovánczai újra megforgatta a védelmünket, végül Nikolov rutinjának köszönhetően felszabadítottunk.

42. perc Góóól! Cseke!!! Ádám Martin harcolt a jobboldalon 3 emberrel, nagy nehezen bepaszírozta a labdát középre, onnan visszapattant Cseke elé, aki 22-ről bombázott a kapuba!!! (1-1)

44. perc Csere nálunk, Recklett megsérülhetett, Venczel állt a helyére.

45. Sárga a hazaiak ötösének, Kis Róbertnek.

Vége a félidőnek (1-1)

Kis pontosítás a gólunkhoz: a labdát Thiago passzolta vissza Csekének... De jó, hogy Benjámin vállalta a játékot!

... Nagyon gyenge félidőt produkált mindkét csapat, a döntetlen, eddig reális eredmény. Bízzunk abban, hogy általában a 2. félidő jobban szokott sikerülni.

A csapat jatékáról nehéz jót mondani. A küzdelem látszik, de azzal még nem lehet meccset nyerni. A támadásaink nagyon akadoznak - a pálya számlájára is írható, ahogyan a kapott gólnál is szerepet játszott - a szegediek nagyon könnyedén szűrnek a középpályán, a döntő szituációkban pedig nem akarnak jönni a jó döntések. Kisebb koncentrációval még meglehetne a meccs. Hamarosan kezdődik a 2. félidő. Hajrá Fiúk! Hajrá, Vasas!!!!

46. perc Elkezdődött a 2. félidő.

47. perc Ulvicki iramodott meg a jobboldalon, 25-ről vállalkozott, 1 méterrel fölé lőtt.

48. Megint Ulvicki, ezúttal 16-ról ollózott, veszélytelenül.

49. perc Megint vezet a Szeged. Farkas beívelését a csapatkapitány Petrók csúsztatta meg a 11 pontról, pontosan a jobb alsó sarokba. Szatmári, akit a nap is zavarhatott - nem ért le. (2-1)

51. perc Venczel kapott sárgát.

53. perc Cseke nem bírta tovább, a helyére Pisanjuk jelentkezett játékra.

56. perc Szöglet után Wilson találta telibe fejjel a kapufát.

57. perc Újra betalált a Szeged! Timm ment el a jobboldalon, Katona lemaradt, beadását Görgényi röviden, Jovánczai elé fejelte, aki kilőtte a bal felsőt. (3-1)

61. perc Katona megint lemaradt Jovánczairól, már kapura tört volna, anmikor Lucas sikeresen s kicsit veszedelmesen, de szabályosan keresztezett a 16-on belül.

Sajnos be kell látni, hogy a második félidő egyértelműen a hazaiaké. Nem csak a gólok miatt, játékban is fölénk nőnek. Teljesen zavart a játékunk, lassan már az ellenfél kapujáig nem tudunk jutni. Nagyon kellene valami plusz...

69. perc Kis csúsztatása után - megint a baloldalunkon - Timm lódult meg, kicsit kisodródva, az ötöm magasságából póbálokozott, de keresztbe elment a labda.

70. Sárgát kapott a szegedi Markovic.

75. perc Hazai csere: Timm helyett Kéri a pályán. A csere után Thiago végzett el egy szabadrúgást 28-ról, középről, centikkel ment el a bal kapufa mellett.

76. perc Nikolov sárga reklamálásért.

78. perc Jovánczai megint majdnem betalált. Kéri jobboldali beadását vette át 7 méterre a kaputól, szerencsére háttal, s rosszul fordult rá, messze mellé lőtt.

Még mindig tökéletesen veszélytelenek vagyunk...

82. perc Görgényi beívelését Wilson fejelte kapura 12 méterről, sajnos alig vánszorgott el a kapuig.

87. perc Kapic kezére pattan a labda a 16-on belül, a játékvezető sípja néma maradt...

Az első olyan meccs a tavaszi idényben, amelyen igazából semmi jót nem tudok írni. Legalább annyira szenvedek, mint a fiúk a pályán. Teljesen megérdemelt a Szeged győzelme. Pillanatok múlva Farkas le is fújja a meccset...

...Meg is tette!!! Jó eséllyel ennél mindenki jobbra számított, maguk a fiúk is.

Nincs még veszve semmi, a bajnokság még nyerhető, csak így egy kicsit nehezebb. Hajrá, Fiúk! Hajrá, Vasas!

Köszönöm a figyelmüket! Remélem legközelebb szebb szavakkal örvendeztethetem meg Önöket!