Radó András: Kemény küzdelemre számítok

2022-02-04 10:09
A Csákvár elleni, augusztusi - Illovszky Rudolf Stadionban megrendezett - találkozót 2-1-re nyertük meg úgy, hogy Radó András duplázott. A vasárnapi mérkőzés előtt támadónkkal beszélgettünk.

Csapatunk a Diósgyőr elleni 0-0-lal kezdte meg szereplését a 2022-es tavaszi idényben. A döntetlen ellenére a találkozóról mindent elmond, hogy a lefújás utáni sajtótájékoztatón trénerünk, Kuttor Attila mellett Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője is elismerte az ellenfélről, hogy NB I-es tudású csapat, sőt a meccsről készült tudósítások is azt emelték ki, hogy a két éllovas élvonalbeli mérkőzést játszott egymás ellen. Vasárnap viszont már újabb, nehéz feladat vár ránk, hiszen annak a masszív Csákvárnak leszünk a vendégei, mely gárda vasárnap 2-0-ra le győzte le hazai környezetben a Budafokot.

A Csákvár elleni, augusztusi - Illovszky Rudolf Stadionban megrendezett - meccsünk sem volt könnyű. A találkozót 2-1-re nyertük meg úgy, hogy Radó András duplázott. Éppen ezért is beszélgettünk a vasárnapi találkozó előtt a támadóval.

Szerinted is NB I-es színvonalú meccs volt a hétfő esti?
- Már, ha csak a két csapat múltját, a játékoskereteik minőségét és a helyezéseiket nézzük meg a tabellán, akkor is abszolút az volt, de más szegmensek miatt is lehet azt állítani, hogy beillett élvonalbeli találkozónak. Reméljük, a következő bajnokságtól másképpen lesz és mindig NB I-es meccseken lépünk pályára.

Melyik részéből lehet a legtöbbet tanulni és melyikből lehet a leginkább táplálkozni?
- Az első húsz percben sajnos kevésbé működött a játékunk, nem tudtuk úgy kihozni a labdát, ahogyan szerettük volna. Utána viszont ez jobban sikerült. A DVTK-nak egy nagy lehetősége volt a mérkőzésen, az dupla kapufa lett, de ezután nekünk volt a több és a nagyobb helyzetünk, legalább három-négy ilyen alkalomra emlékszem. A helyzetkihasználásunkon kell javítanunk, mert ezzel voltak gondjaink ősszel is.
 
A járvány miatt eléggé hektikus volt a felkészülés. Ez a hét, hogyan sikerült?
- Hála Istennek, eddig semmilyen problémánk nem volt, a tervezett munkát mennyiségileg és minőségileg is el tudtuk végezni.

Augusztusban a Csákvár ellen két gólt szereztél. Az volt a legemlékezetesebb mérkőzésed Vasas-mezben?
- Ezt így konkrétan nem jelenteném ki. Nyilván jól sikerült meccsem volt, de voltak még olyan találkozóim, melyeken dupláztam. Nem nagyon teszek különbséget közöttük, a lényeg az, hogy jól ment a játék és ami még fontosabb, győztünk leendő ellenfelünk ellen.

Miért lesz másabb mérkőzés a vasárnapi, mint amilyen a hétfői volt?
- Ahogy mondani szokták, minden összecsapás más. És ami nagyon fontos, hogy nem lesz könnyű feladatunk, mert a Csákvár jó csapat. Idegenben ráadásul mindegyik fellépés nehezebb. Nagyon kemény küzdelemre számítok.

Milyen típusú meccseket szeretsz jobban? Amilyen a hétfői volt, sok rohanással - vagy azt, amikor türelmesnek kell lenni ahhoz, hogy fel lehessen törni az ellenfél védelmét?
- Nehéz megmondanom... Rohanós játékban több helyzetet lehet kialakítani, viszont ez mindkét oldalra igaz. Nagyobb területek vannak, könnyebb az egy az egy elleni játékokat megcsinálni. Felállt védelem ellen sokat kell járatni a labdát, hogy meg lehessen találni a réseket. Nyilván egyik típus sem egyszerű, de ha mindkét gárda felvállalja a támadásokat, akkor azért egyszerűbb az előre felé történő játék.

Beszéltek már arról, hogy szerdán az FTC ellen lépünk pályára a MOL Magyar Kupában?
- Nem! Mindig csak a következő mérkőzésünkkel foglalkozunk. A Magyar Kupa fontos a számunkra, de tudjuk, hogy a bajnokságban mi a tét, így ezért most csak a Csákvár elleni meccsre koncentrálunk.