Pont nélkül maradtunk a rangadón

2024-04-20 14:22
A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában csapatunk 3–1-es vereséget szenvedett a listavezető Nyíregyháza Spartacus FC otthonában.

Nyíregyháza Spartacus FC  – Vasas FC 3–1 (2–0)
Merkantil Bank Liga, 29. forduló
2024. április 20., szombat 12:30
Balmazújvárosi Városi Stadion
1600 néző

játékvezető: Berke Balázs (asszisztensek: Horváth Róbert és Aradi József, tartalékjátékvezető: Rúsz Márton) 

Nyíregyháza Spartacus FC: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs (Sigér, 69.), Nagy D. (Tamás, 83.), Nagy B. – Gresó (Vass, 78.), Beke (Novák, 78.), Kovácsréti (Oláh, 83.)
vezetőedző: Tímár Krisztián

Vasas FC: Jova – Pávkovics (Ódor, a szünetben), Otigba, Baráth – Bakti (Girsik, 81.), Berecz, Hidi M, Urblík (Vida, a szünetben), Doktorics – Radó (Bukta, a szünetben), Tóth (Szalay, a szünetben)
vezetőedző: Gera Zoltán

gólszerző: Nagy D. (9.), Kovácsréti (31.), Doktorics (65., - öngól), ill. Berecz (62.)

sárga lap: Gengeliczki (12.), ill. Bakti (15.), Baráth (86.)

kiállítva: Hidi M (40.)

Csapatunk az élvonalban 22 alkalommal találkozott a nyírségiekkel, 10 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a mérlegünk. A másodosztályban 8-szor nyertünk, 2 döntetlen mellett 5-ször maradtunk alul. A 2020/21-es szezonban az utolsó előtti fordulóban a Nyíregyházán elszenvedett sokkoló, 2–0-s vereség döntő szerepet játszott abban, hogy nem tudunk visszakerülni az NB I-be. Azóta kellemesebb emlékeink vannak a szombati ellenfelünkkel vívott csatákról, olyannyira, hogy még csak gólt sem kaptunk tőlük: a 2021/22-es bajnokságban hazai pályán 2–0-ra, idegenben 1–0-ra nyertünk. A mostani kiírásban tőlünk kapott ki először a Tímár Krisztián által edzett együttes, amikor az Illovszky Rudolf Stadionban 3–0-ra győztünk Litauszki Róbert, Radó András és Pávkovics Bence góljával.

Gera Zoltán az alábbi kezdőcsapatot küldte ma pályára: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Bakti, Berecz, Hidi M, Urblík, Doktorics – Radó, Tóth, míg Uram, Litauszki, Holender, Hinora, Szánthó, Deutsch, Ódor, Vida M., Bukta, Girsik, Szalay, és Zimonyi a kispadon foglalt helyet. Sztojka Dominik továbbra is izom-, míg Faragó Bálint térdsérülés miatt maradt ki a mai meccskeretből. Tímár Krisztián döntése nyomán a hazaiak Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs, Nagy D., Nagy B. – Gresó, Beke, Kovácsréti összeállításban kezdtek, míg Fejér, Sigér, Novák, Temesvári, Vass, Oláh, Rjaskó, Vida K. és Tamás csereként várt bevetésre.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, a két tizenhatos között zajlott a küzdelem az első percekben. A 9. percben azonban kihasználva a hibánkat, vezetést szerzett a hazai együttes: Jova röviden rúgta el a hazagurított labdát, ami Gresóhoz került, ő kiugratta a védőink mögött kilépő Nagy Dominikot, aki 6 méterről a hálóba lőtt, 1–0.

A középkezdés után Bakti kapott jó átadást a tizenhatos jobboldali sarkánál, ahonnan az oldalhálóba lőtt. A 17. percben Berecz 19 méteres lövése alig kerülte el a kaput, centikkel ment el a jobb kapufa mellett. A hazai vezetés után nálunk volt többet a labda, ám a jól záró hazai védelmet nagyon nehéz volt átjátszani.

A 22. percben Baráth és Kovácsréti csatázott egy előrevágott labdáért, amit a hazaiak játékosa szerzett meg, majd kevéssel bombázott a bal felső sarok mellé 25 méterről. A 28. percben Beke futott el a bal szélen, beadása után Kovácsréti átvette a labdát a 16-osunk előterében, majd nem sokkal lőtt a kapu mellé. Hiába volt nálunk többet a labda, nem tudtuk feltörni a hazai védőfalat, a nyíregyháziaknak volt több és veszélyesebb helyzete az első félórában.

A 31. percben újabb gólt lőttek a hazaiak: Kovácsréti szerzett labdát 22 méterre a kapunktól a bal szélen, befelé cselezett, majd védhetetlenül lőtte ki a hosszú alsó sarkot, 2–0. Egy perccel később Urblík passzolt a tizenhatoson belül Tóth Milánhoz, aki már a labdaátvétellel becsapta védőjét, ám 14 méterről, kevéssel a jobb kapufa mellé gurított. A 34. percben Farkas beadása után Beke fejelt 7 méterről a kapunk fölé.

A 40. percben még nehezebb helyzetbe kerültünk, a becsúszó Hidi M eltalálta Beke támaszkodó lábát, amiért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította. A 42. percben Nagy B. passzolt Gresóhoz, aki 14 méterről, balról az oldalhálóba lőtt. A csapatok a játék képe alapján sajnos megérdemelten mehettek kétgólos hazai vezetéssel a szünetre.

Félidőben Gera Zoltán négy helyen változtatott: pályára lépett Szalay, Bukta, Vida és Ódor, míg Tóth, Radó, Urblík és Pávkovics. nem jött ki a második játékrészre. Kiegyenlített játék zajlott a pályán, a hazaiak előnyük birtokában nem erőltették a támadásokat, a kínálkozó lehetőségre vártak. Az 56. percben Beke futott el a jobb szélen, laposan középre passzolt, a kapujából kilépő Jova megszerezte a labdát Gresó elől.

A 60. percben viszont csökkentettük a különbséget: Berecz tört előre nagy lendülettel, átszlalomozott a hazai védelmen, 15 méteres lövését pedig Alaxai kézzel blokkolta, a játékvezető pedig megadta az egyértelmű 11-est. A büntetőt csapatkapitányunk vállalta el és védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba, 2–1. A 64. percben Kovácsréti szöglete után Baki 7 méterről fejelt, kevéssel a kapunk mellé. Egy perccel késsőbb viszont sajnos megint kettővel vezettek a hazaiak: Beke ívelt keresztbe balról, a hosszún érkező Farkas kapásból lőtt, és bár eltörte a labdát, a játékszer a menteni igyekvő Doktoricsról a hálónkba pattant, 3–1.

A 80. percben adódott  még egy lehetőség előttünk, Vida 15 méterről csavart a hosszú sarok felé, de Dala megfogta a labdát. A 87. percben Baráth kapott sárga lapot, mivel ez volt a 10. figyelmeztetése, a kiállított Hidi M mellett ő sem léphet majd pályára a Tiszakécske ellen. A hajrában is a nyíregyháziak irányították a játékot, az eredmény azonban nem változott, így sajnos pont nélkül maradtunk Balmazújvárosban.

A Nyíregyháza Spartacus FC elleni mérkőzésről a szöveges tudósításunk IDE KATTINTVA olvasható.

Gera Zoltán vezetőedző így értékelt a lefújás után:

– Rosszul kezdtük a mérkőzést, rossz döntéseket hoztunk és olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyekből készültünk. Sajnos egyénileg több gyenge teljesítmény is volt a csapatunkban, a kiállítás pedig megpecsételte a találkozó sorsát. A második félidőben próbáltunk pozitívak maradni és támadni, de összességében megérdemelten nyert a Nyíregyháza. 

Aki lemaradt a mérkőzésről, visszanézheti az M4 Sport honlapján. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ennyien éltek a klubunk által biztosított különbuszos utazással és a helyszínen buzdították csapatunkat! Együttesünk legközelebb április 28-án, vasárnap 17 órakor a Tiszakécskei LC-t fogadja az Illovszky Rudolf Stadionban. Addig sem maradunk program nélkül: második csapatunk április 21-én, vasárnap 11 órakor a Martfűi LSE ellen lép pályára a Budai II László Stadionban az NB III. Dél-Keleti csoportjának 25. fordulójában. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!