Pátkai Máté: A jó sorozatot folytatni kell!

2022-03-31 13:00
Középpályásunk szerint a feljutás felé vezető úton - a Békéscsaba elleni bajnokin - csak a győzelem elfogadható. A játékos hozzátette: az ellenfél edzője jól ismeri csapatunkat, ami számukra előny lehet, viszont mellettünk szól, hogy sorozatban öt meccset nyertünk meg és nagyon jó, pozitív hangulat uralkodik az öltözőben.

Véget ért a márciusi válogatott szünet, kilenc forduló maradt hátra a Merkantil Bank Liga idei kiírásából. Csapatunk első helyről várja a folytatást, ellenfelünk a Békéscsaba 1912 Előre együttese lesz. A találkozót megelőzően Pátkai Máté osztotta meg velünk várakozásait.

- Hazai pályán a Békéscsaba ellen nem lehet más célunk, csak a győzelem! Elsők vagyunk és a feljutás a cél. A válogatott szünet előtt jó formában volt a csapat, ezért bízom benne, hogy tudjuk folytatni a megkezdett utat - kezdte Pátkai Máté, aki ellenfelünk edzőjére külön felhívta a figyelmet. - A Békéscsaba vezetőedzője az a Schindler Szabolcs, aki nagyon jól ismeri a csapatunkat, ezzel mindenkinek számolnia kell. A játékosok nagy részének stílusjegyeivel pontosan tisztában van, így ez némi könnyebbséget jelenthet neki, de elemeztük a játékukat, alaposan felkészültünk belőlük, ezért bízom benne, hogy az edzésen gyakorolt feladatokat képesek leszünk átvinni a mérkőzésre is.

Bizakodásra adhat okot, hogy jó formában várjuk a hétvégi találkozót: a bajnokságban 14 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, hazai pályán immáron 420 napja vagyunk veretlenek és zsinórban ötödik sikerünket értük el a legutóbbi, Nyíregyháza elleni győzelmünkkel.

- Az, hogy sorozatban öt meccset megnyertünk, természetesen együtt jár azzal is, hogy jó a hangulat az öltözőben, azonban mindannyian pontosan tudjuk, hogy nem dőlt még el semmi! Kilenc forduló még hátra van, ami ebből a szempontból nagyon sok. Nem lehet és nem is szabad hátradőlni, viszont ezt a jó sorozatot folytatni kell, ennek szellemében készülünk a hétvégi meccsre.

Pátkai Máté azt is elmondta, mi lehet a kulcs a győzelemhez.

- Annak a híve vagyok, hogy egy csapatnak legyen játékstílusa és azt játssza minden héten. Természetesen a Békéscsabának is van gyenge pontja, amit a videóelemzések során láthattunk is, ennek ellenére nem ez a legfontosabb. Sokkal inkább az, tudjuk azt a játékot játszani, amit az elmúlt fordulókban, így hatékonyak lehetünk és megnyerhetjük a mérkőzést.