Oenning: Nem előny a zárt kapu

2017-06-28 19:21
Michael Oenning vezetőedzőnk és Remili Mohamed, csapatkapitányunk tartott sajtótájékoztatót a Petah Tikva stadionjában.

- Kifejezetten érdekes történet a számunkra, mert a sorsolást megelőző hét végéjén játszottunk egymással edzőmeccset. Mindkét csapat az Európa Liga selejtezőkre készült, és senki sem gondolta, hogy másnap összesorsolnak minket. Minkét csapat abban a szerencsés helyzetben van, hogy vannak információi a másikról. Általában úgy szokott lenni, hogy az első selejtezőt olyan csapat ellen játszod, amelyet nem ismersz. Jó volt az a mérkőzés, ugyanolyan volt az atmoszférája, mint amilyen a holnapinak lesz, mivel mindkettő nézők nélkül zajlott, illetve zajlik le. Azon a meccsen mindkét csapat sokat cserélt és sokat kísérleteztek. Ezzel megszereztük az első benyomásainkat ellenfelünkről.Nem vagyok az izraeli futball szakértője, de egyre többet tudunk a Beitarról.

Mindkét csapat tökéletesen felkészült lesz a másik ellen. Számunkra sokkal jobb lenne, ha nézők előtt játszhatnánk, nem hiszem, hogy előny nekünk a zárt kapu. Minden labdarúgó szeret népes közönség előtt futballozni. A hangulattal jobban tudod motiválni magad, amikor vendégként lépsz pályára és gyakorlatilag mindenki ellened van, akkor az sok erőt szabadíthat fel.

Az első benyomásunk az ittlétünkről az, hogy mindenki barátságos, most a komfortzónában vagyunk, meglátjuk holnap mi lesz.

Remili Mohamed:

- A Beitar elleni edzőmeccsből nem szabad kiindulni. Az, hogy nyertünk persze jó dolog. Ismerjük a Beitart, én is utána néztem, az edzőnk is mondott több dolgot róluk. Erős csapatnak tartjuk a Beitart és ők az esélyesei a párharcnak. Remélem, hogy ez nekünk előnyt jelent, mert rajtuk lesz a nyomás, mivel ők lesznek „hazai” pályán.

Nem fogunk feltartott kézzel a pályára menni, gólt, gólokat kell rúgni ahhoz, hogy a visszavágón legyen reális esélyünk a továbbjutásra.