Oenning: Már a taktika gyakorlásán van a hangsúly

2016-06-29 12:08
Michael Oenning vezetőedzőnk nyilatkozott az Amkar Perm elleni mérkőzésről, a Söchau-i edzőtáborban végzendő főbb feladatokról és sérült játékosaink állapotáról.

Mi a célja a mostani edzőtábornak? Miben különbözik az itteni edzőtábor a mátraházaitól?

- Mátraházán a súlypont az erőnléten, valamint az alapozáson volt, hogy a megfelelő edzésciklusba kerüljünk. Itt pedig elsősorban a taktikai elemekre helyezzük a hangsúlyt, valamint arra, hogy begyakoroljunk több játékvariációt, javuljunk a támadójátékban, illetve a rögzített szituációkban. Emellett a csapategység növelésére is ügyelünk, hiszen új játékosok is vannak már velünk. Egy jó elegyet kívánunk fenntartani a labdás elemek, a regenerálódást szolgáló, valamint az erőnlétre fókuszáló edzések között.

Az utóbbi mérkőzéseken új felállással léptünk pályára, az utóbbi időben a 3-4-3, illetve a 3-5-2 különböző variációit láthattuk.

- Nagyon sok múlik azon, hogy milyen játékosállománnyal tudunk együtt dolgozni. Soha nem árt, ha több felállást jól tudunk alkalmazni. Az előző szezonban négyvédős játékunk volt inkább, általában 4-4-2-ben, de szeretnénk a jövőben aktívabbak lenni az előre játékban, amit alkalomadtán egy 3-4-3-mal tudunk megoldani, ám a játék képe alapján akár át tudunk állni a négyvédős rendszerre is.

Térjünk rá az Amkar elleni mérkőzésre. A tavalyi 0-5 után jól játszva, ellenfelünknél több helyzetet kidolgozva sikerült döntetlent elérnünk. Úgy tűnt, hogy baloldalunk – Ristevski, Hangya, Remili - aktívabb volt. Ön is így látta? 

- Szivacski a jobb oldalon tisztességes mérkőzést játszott - a tizenegyeseket elkerülő helyzeteket meg megtanulja - és egy mérkőzésen sokszor számít az, hogy az ellenfél milyen lehetőségeket enged, amiket ki tudunk használni. Ez itt kétségtelenül a bal oldali játékunknak kedvezett, főleg az első félidőben, de más ellenfél ellen más lehet a helyzet. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a Perm a második félidőben hozta be az erősebb tizenegyét egy sorcsere után. A bal oldali játékunkkal mindemellett elégedett voltam.

Míg a Perm félidőben sorcserét hajtott végre, addig mi csak a csatársort cseréltük le a félidőben és a többi csere is csak a 60. és a 70. perc között jött. Mi volt ennek az oka?

- Ezek a játékosok álltak rendelkezésemre. Annak sok értelmét nem láttam volna, hogy behozzak egy csatárt, majd 30 perc múlva levegyem.  Valamint meg tudtam nézni, hogy egyes játékosaim mennyire tudták befolyásolni a mérkőzés alakulását becserélésük után.

Sérült játékosaink kapcsán tud új hírekkel szolgálni?

- Igen, szerencsére jó hírekkel szolgálhatok. Korcsmár sérülése szépen javul, belátható időn belül visszatérhet. Czvitkovics és Osváth együtt készülnek, de a csapattól külön, rövid időre már itt is be tudnak csatlakozni a csapatmunkába. Kleisz esetében egy régebbi, kisebb probléma jött elő, de a héten már velünk edz majd ő is. Manjrekar a kanadai válogatott meccsén sérült meg, szerencsére nem súlyosan, így az ő felépülése nincs már messze.

Mit vár a következő, Academia Clinceni elleni mérkőzésen?

- Először is kielemezzük a Perm elleni meccset és folytatjuk az edzésmunkát. Aztán felkészülünk az ellenfelünkből. Izgalmas mérkőzést várok.