Oenning: Izgalmas mérkőzést várok az MTK ellen

2016-10-14 14:51
Vége a háromhetes szünetnek és kezdődik az NB I második köre, melynek első mérkőzésén az MTK-t fogadjuk az Illovszky Stadionban, szombaton 18:00 órakor. Michael Oenning vezetőedzőnket kérdeztük várakozásairól.

A szünet után folytatódik a bajnokság a második 11 fordulóval. Mik a várakozásai az MTK ellen?

- Igyekeztünk a hosszú, háromhetes szünetet hasznosan tölteni, hogy edzőmeccsekkel játékban tartsuk a válogatotthoz nem ment futballistáinkat is. Állíthatom, hogy szerencsésen, sérülések nélkül vészeltük át ezt az időszakot, mert szinte minden játékosom a rendelkezésemre áll. Egy izgalmas mérkőzést várok, mert tapasztaltam, hogy az MTK ellen általában szoros meccseket vívunk. Most is hasonlóra számítok.

Mennyire lehet nekünk előny, hogy az MTK a stadionavató mérkőzése után két nappal fog ellenünk játszani?

- Nem hiszem, hogy hátrány lesz nekik. Ők is elsősorban a bajnokságra fókuszálnak és tudják, hogy jön a szombati mérkőzés, ami nekik se lesz egyszerű.

Az utóbbi időben két játékosunk is megsérült. Mi a helyzet Korcsmár Zsolttal és Jevgenyij Pavlovval?

- Viszonylag jó hírekkel szolgálhatok. Jevgenyij Pavlov a héten már edzésben volt, így rendelkezésünkre áll szombaton. Korcsmár Zsolt sérülése is szépen javul, akár már most is számíthatnék rá, de ez majd kiderül.

Mi a véleménye a válogatott előző két mérkőzéséről? A Svájc elleni válogatott mérkőzést például a helyszínen tekintette meg.

Így van. Azon a mérkőzésen a magyar válogatott bátran játszott előre és nem ijedt meg az ellenféltől. A bekapott gólok egyéni hibákból születtek, ami szerencsétlen, de része a futballnak. A lettek elleni mérkőzésen bár nem játszottak annyira jól, de a győzelemhez ez is elég volt. Összességében inkább pozitív a mérleg.