Nem változtak a céljaink!

2024-01-31 17:10
Információk NB II-es együttesünk sérült játékosairól, valamint a keretünket érintő változásokról.

A közelmúltban a médiában és szurkolóink körében is különböző találgatások, valamint a valóságtól távol álló információk jelentek meg a keretünket illetően. Konkrétumok és hivatalos információk nélkül ilyen híresztelésekre ahogyan eddig, úgy ezután sem szeretnénk egyesével reagálni. De természetesen azt sem szeretnénk, hogy drukkereink úgy érezzék, nem látjuk el őket kellő információval, hiszen a tavaszi szezonban is nagy szükségünk lesz rájuk és a buzdításukra.

SÉRÜLTEK

Berecz Zsombor a törökországi edzőtábor előtt szenvedett vádlisérülést, csapatkapitányunk jelenleg rehabilitációját végzi.

Litauszki Róbert részleges vádli izomszakadást szenvedett az edzőtáborban, ahogyan Bakti Balázs is, mindketten egyénileg készülnek rehabilitációs stábunk segítségével, amely a visszajelzések alapján rendben zajlik.

Holender Filip, Vida Máté és Tóth Milán kisebb sérüléséből felépülve már teljes értékű edzésmunkát végez, Faragó Bálint viszont sajnos a jelek szerint ismét súlyos térdsérülést szenvedett, a pontos diagnózis felállításához további vizsgálatok várnak fiatal játékosunkra.

JÁTÉKOSMOZGÁS

Novothny Soma első csapatunkkal készül, támadónk azonban megfelelő ajánlat esetén távozhat. Akárcsak a szakmai stáb döntése értelmében az NB III-as együtteshez irányított Szivacski Donát, aki a legutóbbi hétvégén klubunk engedélyével Mezőkövesden szerepelt próbajátékon.

Balajti Ádám kérte nyáron lejáró szerződése felbontását, ez közös megegyezéssel megtörtént, így szabadon igazolható. Támadónk a legutóbbi évben, miután 2023 januárjában visszatért a Fáy utcába Tiszakécskéről, kilenc mérkőzésen lépett pályára NB III-as csapatunkban, amelyeken három gólt szerzett.

„Nagyon szépen köszönöm a szurkolók támogatását, folyamatosan éreztem a szeretetüket, amiért mindig hálás leszek. Köszönöm Nagy Miklós megértését és korrektségét, amiért félévvel a szerződésem lejárta előtt elengedett, sok sikert kívánok a Vasasnak a jövőben!”

Mi is köszönjük Balajti Ádámnak mindazt, amit a Vasasért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Ihrig-Farkas Sebestyén a mai napon félévre kölcsönben a BVSC együtteséhez került. Szélsőnk az őszi szezonban három mérkőzésen kapott szerepet: kétszer csereként, egyszer pedig kezdőként lépett pályára és egy gólt szerzett a Merkantil Bank Ligában.

„Fél év van még hátra a szerződésemből, de most egy olyan lehetőséget kaptam, amelyet a jelenlegi helyzetemben mindenképpen szerettem volna kihasználni. A Vasas ebben nem akadályozott meg, amit ezúton is nagyon köszönök, nyáron megerősödve szeretnék visszatérni a Fáy utcába és meglátjuk, mit hoz a jövő!”

Kapornai Bertalan kölcsönadásáról is zajlanak az egyeztetések, míg Tóth Milán és Pávkovics Bence őszi remek teljesítménye több csapat figyelmét is felkeltette, értük konkrét ajánlat is érkezett, ám két meghatározó játékosunkra tavasszal is számítunk, így elutasítottuk a megkeresést.

Ami az érkezőket illeti, jelenleg is kapcsolatban vagyunk több klubbal és játékossal, hiszen tovább erősítenénk keretünkön az átigazolás ablak lezárásáig, a céljaink ugyanis nem változtak: szeretnénk feljutni és a következő szezonban az NB I-ben futballozni!