Nem adott esélyt a koszovói élcsapat

2024-01-16 15:00
Csapatunk kedden délután lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a törökországi edzőtáborban, amelyen a koszovói első osztály harmadik helyén álló FC Drita volt az ellenfelünk. A 2–1-es félidőt követően a rivális nem adott esélyt együttesünknek és végül magabiztos győzelmet aratott.

Vasas FC – FC Drita 1–6 (1–2)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
2024. január 16., kedd 15:00
Papillon Sports Center
Törökország

Vasas FC: Uram – Ódor (Doktorics, 60.), Pávkovics, Otigba (Baráth, 60.), Deutsch (Kapornai, 60.) – Vida (Sztojka, a szünetben), Urblík (Rab, 80.) – Molnár (Zimonyi, a szünetben), Radó (Ihrig-Farkas, 60.), Hinora (Girsik, a szünetben) – Holender
vezetőedző: Desits Szilárd

FC Drita: Smakiqi – Besnik Krasniqi, Salihn, Broja, Taaqi – Dabiqaj, Jashari, Baftin, Selmani – Ajzeraj, Blerim Krasniqi
vezetőedző: Zekirija Ramadani

gólszerzők: Pávkovics (14.), ill. Blerim Krasniqi (12.), Jashari (45., 62.), Baftiu, (59.), Prapashtica (72.), Maliqi (81.)

Hidi M Sándor bokasérülést szenvedett a Yelimay Semey elleni edzőmérkőzésen, Tóth Milán pedig kisebb izomsérüléssel bajlódik. Bakti Balázs vádlija a hétfői edzésen sérült meg, fiatal játékosunkkal kapcsolatban pontos diagnózis a jövő hét elején várható. Ahogyan azt már korábban megírtuk, Berecz Zsombor ugyancsak vádlisérülés miatt el sem utazott Belekbe, míg Litauszki Róbert hasonló problémák miatt sajnos haza is tért onnan.

Ellenfelünk kezdte aktívabban a mérkőzést, az 5. percben Uram védte Jashari 18 méterről leadott, lapos lövését. A Dritánál volt többet a labda a találkozó elején, mi visszahúzódtunk a térfelünkre, csak Holender maradt elöl a felezővonalnál. A 8. percben veszélyeztettünk először: Urblík 16 méterről lőtt, Smakiqi látványos vetődéssel ütötte ki a labdát. Továbbra is a Drita irányított, ha sikerült labdát szereznünk, akkor gyors indítással próbáltunk eljutni az ellenfél kapujához. A 11. percben Pávkovics lépett fel a támadóharmadba, ám 18 méterről, a jobb szélről a kapu fölé bombázott.

A 14. percben előnybe került az FC Drita: Blerim Krasniqi kapott jó indítást és 17 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát (0–1). Két perccel később viszont rögtön egyenlítettünk: Radó ívelt be egy szabadrúgást a kapu elé, a felugró Pávkovics pedig 10 méterről a hálóba csúsztatta a labdát (1–1).

Az egyenlítő gól után kiegyenlítetté vált a játék, a 19. minutumban Holender szerzett harcosan labdát a koszovóiak térfelén, a jobb szélen elfutó Hinorához passzolt, aki azonban mellé lőtt. Öt perccel később Jashari próbálkozott 22 méterről, Uram hárított. Fél óra elteltével Besnik Krasniqi jobb oldali beadását Jabiqaj fejelte középre a hosszú oldalon, az érkező Blerim Krasniqi azonban mellé csúsztatott. A 32. percben Molnár és Radó összejátéka után utóbbi egyedül lépett ki, de Smakiqi a kapujából kifutva tisztázott.

A 38. percben Jashari lőtt a tizenhatos jobb oldaláról, Uram jól zárta a szöget és magabiztosan védett. A 42. minutumban Holender jó cselek után a bal oldalról ívelt középre, a tizenegyes pontnál érkező Molnár elől azonban felszabadítottak a védők. Az utolsó percben Jashari lépett ki a védőink között, akik a szomszéd pályáról behallatszodó sípszó miatt megálltak, a koszovói játékos elvitte a labdát Uram mellett is, majd az üres kapuba passzolt (1–2). Az első félidőben ellenfelünk birtokolta többet a labdát, ennek ellenére balszerencsés gól miatt zártuk hátrányban ezt a játékrészt.

A 48. percben Ódor fejelt ki egy jobbról érkező veszélyes beadást a kapunk előteréből. Az 56. percben viszont megduplázta előnyét a Drita: egy jobboldali beadás után Baftiu, a védőinket megelőzve, közelről a hálóba továbbította a labdát (1–3). Három perccel később már három volt a különbség, Blerim Krasniqi ugratta ki Jasharit, aki a kifutó Uram mellett a kapuba passzolt. (1–4). A 67. minutumban csereként beálló Manaj jobbról az oldalhálóba lőtt, a 72. percben azonban a szintén csereként pályára lépő Prapashpica elhúzta a labdát Girsik mellett, majd védhetetlenül lőtt a kapunkba (1–5).

Magabiztos vezetése birtokában ellenfelünk visszahúzódott a térfelére, átengedte nekünk a kezdeményezést. A 77. percben Urblíkot rúgták fel 20 méterre a kaputól, középpályásunk szabadrúgását azonban megfogta a Drita kapusa. A 81. percben saajnos újabb gólt kaptunk: egy hosszan előrevágott labdára Uram jött ki a kapujából, összeütközött Doktoriccsal, így Mariqinek nem volt nehéz dolga, az üresen maradt kapunkba lőtt. (1–6). A 85. percben Girsik és Ihrig-Farkas játszott össze, utóbbi laposan centerezett, ám a középen érkező Zimonyi 16 méterről a koszovóiak kapusának kezébe lőtt. Második félidei teljesítményének köszönhetően a koszovói élvonalbeli bajnokságban harmadik helyen álló FC Drita magabiztosan nyert. 

Folytatás szerdán: január 17-én, 14 órától (helyi idő szerint 16 órától) a bolgár Levszki Szófia ellen lépünk pályára felkészülési mérkőzésen Belekben. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!