Nagy Gergely betegen parádézott

2017-04-23 09:33
Bár igaz, hogy a Honvéd elleni rangadót a csapat nyerte meg, ám ezúttal akadt egy vitán felül álló kiemelkedő teljesítmény: Nagy Gergely kapusunké, aki ráadásul betegen, lázasan védte végig a 90 percet.

Gratulálunk a kiváló teljesítményedhez, ami az elmúlt 24, általad végig védett bajnoki forduló kétség kívül legjobb produkciója volt.

- Minden meccsen maximumot szeretnék nyújtani. A kispestiek elleni találkozón el kell ismernem, hogy szerencsém is volt. A 11-es szituációnál azért vannak jelek, amiket észre lehet venni. Ha Eppel rúgta volna a büntetőt, akkor biztosan középen maradtam volna. Lanzafaménál pedig volt néhány tizedmásodperc, amíg kivártam, hoztam egy döntést, hogy balra vetődök, ami szerencsére jónak bizonyult. Az utóbbi három „hazai” meccsen sajnos túlságosan sok, kilenc gólt kaptunk. Éreztem, hogy ezen javítanom kell és a csapatnak is. Próbálom a fordulónkénti egy gólos átlagot visszahozni. Örülök, hogy ezúttal sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Van még hátra öt bajnoki forduló, remélem, hogy ezeken sikerül minél többször megőrizni a kapunkat a góltól.

A kiváló teljesítményed értékét növeli, hogy betegen, lázasan, begyulladt torokkal védtél a Honvéd ellen. Mikor kezdődött a betegséged?

- Csütörtökön zuhogó esőben, hidegben, viharos szélben edzettünk. Utána már éreztem, hogy nem vagyok jól, a közérzetem egyre rosszabb lett, belázasodtam és a torkom is el kezdett fájni. Pénteken következett egy átmeneti javulás, ám szombat reggelre ismét belázasodtam, dee vállaltam a játékot. Aztán meccs közben éreztem, hogy ismét megy feljebb a lázam, rázott a hideg. Ilyen rosszul még sohasem éreztem magam mérkőzésen.

A Nemzeti Sport szakújságíróitól 9-es osztályzatot kaptál, ami egészen kimagasló, tekintettel, hogy nemcsak büntetőt, de több ziccert is hárítottál, magabiztos voltál a magas labdáknál és összességében hiba nélkül oldottad meg a feladatodat. Profi pályafutásod során emlékszel-e arra, hogy volt-e hasonló magas osztályzatod?

- Nem volt. Hetesnél jobbat még sosem kaptam. De hangsúlyozom, nem ez a fontos, hogy az én teljesítményemet milyen magasra értékelte a szaklap. Lényegesebb, és akkor lesz ez az egész szezon „kilences” ha a csapatunk legalább a dobogón tud végezni.

Lippai József kapusedzőnk azt mondta, hogy a bajnokság végén akkor lesz elégedett, ha a kapott gólok száma nem lesz több, mint a fordulók száma.

- Ugye ez volt a 28. forduló, és most tartunk 31 kapott gólnál. Ahogy már említettem, az utóbbi három hazai meccsen bekapott 9 gól elcsúfította a képet. Mert korábban a legtöbb amit egy meccsen kaptunk 2 találat volt. Ahhoz, hogy a 33. forduló után ne legyen több kapott gól, mint 33 a nevünk mellett további bravúr meccsekre és több nullára lehozott mérkőzésre lesz szükség.

Hogyan érzed, a szerdai Mezőkövesd elleni Magyar Kupa mérkőzésre rendben leszel?

- Ebben nagyon bízom. A meccs után hazamegyek, és a barátnőm fog segíteni a gyógyulásban, kikúrálom magamat. Vasárnap szabadnap, amit ágyban töltök azért, hogy a hétfői edzésen már egészséges lehessek és készülhessek a szerdai, számunkra nagyon fontos kupamérkőzésre, amelyen folytatnánk a kapott gól nélküli sorozatot.