Mészáros Ferenc nevét viseli a soroksári sportcsarnok

2023-06-16 14:50
Legendás kapusunkról nevezik el a XXIII. kerületi létesítményt, melyről a javaslatot Bese Ferenc soroksári polgármester nyújtotta be.

A kerület vezetője közösségi oldalán számolt be arról, hogy a soroksári sportcsarnok fölveszi idén januárban elhunyt kapusunk, Mészáros Ferenc nevét.

Mészáros Ferenc 1950. április 12-én született Soroksáron, első csapata a VM Egyetértés volt, innen szerződött 18 éves korában a Vasashoz. Tagja volt az 1974-es U21-es Európa-bajnokságon aranyérmes magyar korosztályos együttesnek. Profi pályafutása során a „Bubu” becenéven népszerű hálóőr 1968-1981 között 252 mérkőzésen védte kapunkat, a magyar válogatottban 29 mérkőzésen szerepelt. Az 1978-as argentínai világbajnokságon az olaszok elleni csoportmérkőzésen lépett pályára, négy évvel később a spanyolországi tornán minden találkozón ő volt válogatottunk kapusa. Mészáros Ferenc az 1982. június 15-én a Salvador ellen 10-1-re megnyert mérkőzésen is szerepelt, ennél több gólt azóta sem szerzett egyetlen válogatott sem világbajnokságon.

Tizenhárom Angyalföldön eltöltött sikeres esztendő után a portugál Sporting Lisszabonhoz szerződött. 1984-ben hazatért, két évig volt a Rába ETO kapuvédője, majd újabb három évre Portugáliába igazolt a Vitoria Setubal együtteséhez.

Visszavonulása után szakedzői diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen.