Megerősítettük a pozíciónkat a tabella élén (videó)

2013-04-14 00:00
Bár nagyon igyekeztek a békéscsabaiak, a rangadót 0:2-es végeredménnyel a Vasas nyerte.

Túlzás nélkül állítható, hogy a csoport mindenkori csúcsrangadóját jelentette a mai mérkőzés, hiszen a csapatok múltja és céljai remek alapot adtak arra, hogy jó és közönségszórakoztató mérkőzés kerekedhessen ezen a szép napos délutánon. Nos, a két csapat közül a Békéscsaba tartogatott kérdőjeleket, hiszen a csapat az utóbbi hetekben mélyen várakozáson alul teljesített, s a feljutásért folyó harcban elúszni látszott a reményük, kivéve ha szombaton győztesen hagyták volna el a pályát. A három nappal ezelőtti mezőkövesdi öt gólos vereségük után fogadkoztak a lilák, s mi tagadás a mérkőzés a Vasas jó formája ellenére három esélyes volt.

Pásztor József személye is garancia volt a megújulásra és ennek szellemében a csabaiak nagy elánnal kezdték a mérkőzést. Szó sem volt tapogatózásról, mindkét csapat igyekezett előnyt kicsikarni, hogy aztán már nyugodtabban, a vezetés tudatában játszhassa a játékát a kockáztatni kényszerülő ellenféllel szemben. A kapuk ennek megfelelően felváltva forogtak veszélyben, azonban ha kellett, a kapusok is remekül avatkoztak közbe. Szatmári több ízben bizonyította azt, hogy magabiztos pontja a védelemnek, hol a kapujából messze kifutva, együtt élve a játékkal tisztázott, máskor higgadtan a gólvonalon hárította az ellenfél próbálkozásait. A másik oldalon a csabai hálóőr sem unatkozott, az első félidő legszebb jeleneténél például hatalmas bravúrt mutatott be Cseke Benjamin kapáslövésénél.

Az első félidő krónikájához tartozik egy rendhagyó csere, mivel Dirk Berger már a félidő közepén cserére szánta el magát. A bal oldalon Kovács Dani helyett Katona Máté folytatta a játékot, vele biztosabb és stabilabb lett a bal oldalunk, Dani játéka már a mérkőzés előtt kérdéses volt, így ez a váltás nem volt meglepő. A csabaiak legveszélyesebb játékosa, Obot sok borsot tört a védők orra alá, de a Vasas játékosai remekül kisegítették egymást. Jól működött a középső tengely, Kárpáti és Nikolov is jól megértették egymást.

A második félidőre a szünetben a Vasas német edzője bátrabb játékot és hatékonyabb, gyorsabb támadás vezetéseket kért, ezt elősegítendő bejött a pályára Bobo, amitől offenzívebb előre játékot remélt a mester. Ezzel kissé átalakult a szerkezet is, több kockázatot vállaltunk, hiszen az ellenfél támadásait szűrő Ferkó Ádám vezéráldozat volt ennek érdekében, s reméltük, gólokat tudunk rúgni úgy, hogy megússzuk a hazai találatokat. Szerencsére bejött ez az edzői húzás, ami nem is annyira a szerencsének köszönhető, hiszen sokkal többet tettek a fiúk a második félidőben támadásban, pontosabb és összeszedettebb volt a játékunk. Több ízben gyorsabban eljutottunk a hazaiak kapuja elé és ez döntőnek bizonyult.

Rögtön az első félidő elején Cseke megszerezte első gólját a felnőttek között egy olyan támadás végén, ami mintája volt annak, amit a fiúk sokat gyakoroltak. Labdaszerzés után labdával területnyerés, majd a beinduló ember pontos megjátszása és máris náluk volt az előny.A Békéscsaba azonban nem adta fel, látszott rajtuk, hogy Pásztor József remek munkát végzett, mind erőben, mind mentálisan méltó ellenfelek voltak, s bizony a szerencsével sem álltunk hadilábon a második félidő egyes szakaszaiban.

Lucas beállításával ismét változtattunk, szükség is volt hórihorgas brazil védőnk határozottságára és magasságára, Nikolov viszont egy sorral feljebb próbálta megállítani a lilák rohamait. Shane Recklet is jól tette a dolgát, csakúgy mint Thiago, aki ezen a napon 26. születésnapját ünnepelve ismét vezéregyénisége tudott lenni a csapatnak. A hiba az ő játékában is benne volt, csakúgy, mint a többiekében, de ezen a napon példásan tartott össze a csapat, segítették egymást és küzdöttek egymásért, a piros-kék színekért. Két szélső védőnk, Görgényi és Katona remekül helytállt, Igor Pisanjuk is nagyon hasznosan játszott, de ugyanez elmondható Jacob Wilsonról is, őt külön dicséri a gólja, ami nagyon fontos pillanatban törte meg az egyenlíteni igyekvő riválisunkat.

Összességében egy olyan mérkőzést nyert meg a csapat, amelyen bármilyen eredmény születhetett volna, hiszen a mérkőzésen voltak fordulópontok, s nem volt mindegy, ki szerzi azt a bizonyos első gólt. Hogy mégis a Vasas hagyhatta el győztesen a pályát, az nem a véletlen műve volt, hanem következménye annak, hogy nagyszerűen működtek együtt a csapatrészek, nem szakadt szét a pálya és jó volt látni, hogy van CSAPATUNK.

Nagyon elfáradt mindenki, kedden újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk, 10 nap alatt immár a negyedik, s eddig háromból három, nem akármilyen ellenfelekkel és mérkőzéseken.