Lila környezetben, zöld övezetben készült a csapat - beharangozó

2013-04-12 00:00
A játékosaink már reggel útra keltek Békéscsabára, így a mai felkészülés is ott zajlott. A Magyar Kupában már győzedelmeskedtünk ellenük, holnap pedig meg kell erősíteni a pozíciónkat a bajnoki tabella élén is.

Nagy hangsúlyt fektetett a futballklub a csapat zavartalan felkészülésére, hiszen már pénteken délelőtt elindultak a játékosaink Békéscsabára. Ez is csak egy mérkőzés persze a hátralévő kilenc bajnoki meccs közül, a fontosságát az emeli ki, hogy közvetlen riválisunktól vehetjük el a 3 pontot, amire most is nagy szükségünk van.

A sorsunk a saját kezünkben van, s mindent megteszünk azért, hogy ez így is maradjon. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, az ellenfelek erősek, így bármilyen eredmény előfordulhat az élmezőnyben. Érzik és tudják ezt a fiúk is, s végre most minden mellettünk szól, jó lenne élni a lehetőséggel. Most megmutathatja mindenki, hogy mit tud, ez az a mérkőzés, amiért küzdöttünk, hogy ebből a pozícióból itt megmutathassuk, hogy mi vagyunk a jobbak, ahogy már megtettük ezt az őszi kupamérkőzésen is.

A Fradi II ellen nagyon elfáradt a csapat, s az eltelt két napot legfőképp a regenerálódás töltötték. A két sérült, Basti és Haris mellé Sziszi is a maródiak listájára került, ő lázas beteget jelentett így kimaradt az utazó keretből. Sajnos ezzel még nem teljes a lista, ugyanis Totya is házi őrizetben maradt. Őt betegsége tartja fogva és orvosa határozott utasítására hétfőig nem mozdulhat ki.

Ebéd után csendes pihenőt tartott Békéscsabán a csapat, majd fél ötkor futócipőt húztak a játékosok és a hotel melletti fenyveserdő rejtekébe vetették magukat Fekete János erőnléti edző irányításával.Jani remek erőnlétének köszönhetően játszi könnyedséggel hagyta faképnél a fiúkat, s úgy kellett visszafognia magát a friss erdei levegőben, hogy ne száguldjon el tőlük. Hozzátesszük, Jani biciklivel volt, ami azért enyhíti kicsit a dolog súlyát. A 45 perces laza kocogás nagyon jót tett a testnek és az elmének, az Újházi tyúkhúsleves és a töltött pulykamell ledolgozásában segített, s persze hozzájárult ahhoz is, hogy a milánói bordának legyen helye a 19.00 órai vacsora alkalmával.

A ráhangolódás a mérkőzésre jó úton halad, frissül is a csapat új emberekkel, hiszen minden bizonnyal az FTC elleni meccset kihagyó Lucas és Thiago is a kezdőcsapatban kap helyet, míg bevetésre vár a fiatal Ádám Martin is. Simek Petinek kellemes emlékei vannak a Kórház utcai stadionból, s ha holnap játékhoz jut, reméljük hasonlóan fogjuk őt ünnepelni, mint novemberben. Szóba került a játékosok között a Békéscsaba múlt heti katasztrofális veresége, de ez nem túlzottan téma, hiszen nincs két egyforma összecsapás, sőt, nyilván ez még jobban sarkallja majd a hazaiakat a javításra.

Mi elsősorban mint mindig - Dirk Berger is erre kéri a játékosokat - a saját játékunk javítására és tökéletesítésére fordítjuk a legnagyobb hangsúlyt. Ha mi jól játszunk, alkalmazkodjon az ellenfél hozzánk, féljenek ők tőlünk, s ha ez megvan, akkor már nem lehet semmi baj. Nos, a feladat adott: ha minden meccset nyerünk, nem kell számolgatni. Holnap kiosztásra kerül 3 pont, korán kelünk, hogy beálljunk a sorba érte. A reggeli után egy kis egészségügyi séta következik, az ebéd utáni kis pihenőt követően pedig taktikai megbeszélésen pontosítja a feladatokat a mester. Most sem marad ki a video, speciális módon készül a csapat ebben a tekintetben is. Ez már lassan hagyománnyá válik, hiszen van a csapatnak egy titka, amiben egyrészt az ereje is rejlik, s ezt reméljük szombaton az ellenfelünk is megtapasztalja.

Hajrá, Vasas!