Lapszemle: Más elveszett volna és befejezi a focit - interjú

2019-01-17 13:09
16 évesen olasz sztárcsapat szerette volna leigazolni, 18 évesen már a legnagyobb hazai tehetségek közt tartották számon, tagja volt az U20-as vb-n bronzérmet nyert válogatottunknak. A kezdeti sikerek után azonban megbicsaklott a pályafutása, majd egy családi tragédia után szinte a nulláról kellett magát összeszednie. Balajti Ádám 27 évesen érzi magát újra futballistának, a Vasas csapatkapitányaként és gólkirály-jelöltjeként törne a csúcsra.

Az elmúlt években sokan már csak legyintettek rád, mint örök tehetségre, aki nem lett az, aki lehetett volna. Most vezeted az NB II-es góllövőlistát és a Vasas csapatkapitánya vagy. Ezt pár hónapja is kevesen gondolták volna. Te például beleláttad ezt magadba?

 – A bajnokság elején csak arra gondoltam, hogy a tavalyi 14 gólomnál többet szerezzek és hogy a Váccal minél jobban szerepeljünk az NB II-ben – kezdte Balajti Ádám a csakfoci.hu-nak. – A jó és eredményes játéknak köszönhetően azonban megvásárolt a Vasas, így most még komolyabb célokért küzdhetek.

Minek köszönhető, hogy az utóbbi két évben ennyire gólerős vagy?

 – Elsősorban annak, hogy az eredeti posztomon játszhatok. Már Vácon is előretolt ék voltam és most itt is ezen a poszton bizonyíthatok. Korábban nem nagyon bíztak abban az edzőim, hogy ezt meg tudom oldani, hiszen nem vagyok egy erőcsatár. Emiatt inkább a széleken próbálkoztak velem, ott viszont nem érzem magam olyan jól. Még 17 mérkőzés van hátra, az lenne az igazi, ha mindegyik meccsen betalálnék, de ha mondjuk „csak” 7-8 gól jönne össze, akkor sem lennék szomorú.

Mekkora a különbség az NB I és az NB II között egy támadó számára?

 – Négy és fél éve játszottam utoljára az NB I-ben, akkor még más volt a bajnokság színvonala, azóta szerintem sokat javult, ahogy az NB II-é is. A Debrecen elleni kupameccsen a saját bőrömön éreztem, hogy mennyivel nehezebb dolgom van, sokkal gyorsabban kell gondolkodni, kevesebb idő jut egy-egy cselre vagy jó megmozdulásra. Szeretnék azonban minél korábban visszaszokni az NB I-be.

A teljes interjú itt olvasható!