Kulcsár: Álomszerű bemutatkozás

2016-09-11 15:10
Kulcsár Tamás tíz napja csapatunk játékosa, ám a Szolnok elleni felkészülési mérkőzés (2-0) után, ezúttal már tétmérkőzésen is betalált az ellenfél hálójába, ami egyúttal három pontot ért a Paks ellen.

Gratulálunk a győzelemhez, a gólodhoz, ami az első bajnoki találatod a Vasas címeres mezében. Álomszerű bemutatkozás. Milyen érzések kavarognak most benned?

- Köszönöm, nagyszerűek, és nagyon boldognak érzem most magam. Kitűnő volt a hangulat a Paks elleni mérkőzésen. Le a kalappal a szurkolók előtt, nagyon kitettek magukért, régen élhettem meg már ilyen csodálatos buzdítást. Egészen más volt ilyen miliőben játszani és ráadásul gólt is rúgni és nyerni.

Mennyire volt nehéz ellenfél a Paks?

- Nagyon nehéz volt ellenük játszani, pedig tudtuk, hogy jó csapat. Összességében nekem az a véleményem a 12 csapatos bajnokságról, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy melyik csapat hanyadik helyet foglalja el – nem lebecsülve, vagy felmagasztalva egy csapatot sem – de mindegyik mérkőzés roppant nehéz. Látszik, hogy a szakmai stábok alaposan kielemzik a soron következő ellenfelet, és jól felkészülnek belőlük. Mi is így tettünk a Paks esetében, minden játékost és csapatrészt feltérképeztünk, erősségeik és gyengeségeik szerint. A mai mérkőzésen szerencsénk is volt, de úgy vélem, hogy ezért sokat is tettünk.

Volt-e mégis valami, amivel meglepett titeket a pályán a Paks?

- Nem. Azt kaptuk tőlük, amire számítottunk. A vezetőedzőnk a hét közben kiértékelte a játékosokat, minden várhatóra felhívta a figyelmünket. Ami esetleg fejfájást okozott nekünk, amikor gólhelyzetbe tudtak kerülni, az amiatt volt, mert mi elrontottuk azt amit mi előtte megbeszéltünk. Vagy valamilyen játékelemet nem jól valósítottunk meg. De úgy gondolom a küzdeni tudásra ma a csapatunk kiérdemelte az ötös osztályzatot.

Fel lehet-e készülni egy olyan szituációra, mint amiből a gólod született, hogy egy szabadrúgásnál a labda elszáll minden felugró játékos feje felett érintés nélkül, ráadásul a kapufáról kipattan?

- Olyannyira igen, hogy a beíveléseknél mindenkinek megvan a maga helye. A kipattanó labda éppen arra a területre érkezett ahol nekem kellett lennem. Én reagáltam le a leggyorsabban a kialakult pillanatnyi, adódó lehetőséget. Azt, hogy adott esetben most előrevetődve fejeltem be a labdát és nem lábbal, már nem kell megmagyarázni. Gól lett, ez a lényeg, még ha ehhez természetesen sok körülménynek kellett egybejátszania. Csodálatos érzés volt új játékosként így bemutatkozni bajnoki mérkőzésen, főleg a hazai közönség előtt. Remélem a folytatásban is hasonlóan eredményes lehetek és hozzájárulhatok a csapatunk további sikerességéhez.