Kondás Elemér: Bátrabban és pontosabban kell futballoznunk

2022-09-16 17:32
Vezetőedzőnk eddigi tapasztalatairól és a következő hetekről mondta el véleményét.

Csaknem két hete kezdete meg a közös munkát csapatunk új vezetőedzőnkkel. Múlt héten Novothny Soma bizakodóan és pozitívan nyilatkozott az első edzésekről, most Kondás Elemér a saját nézőpontjából is megosztotta tapasztalatait az elmúlt rövid időszakról:

- Múlt héten kedden érkeztem a klubhoz, azóta próbáltunk begyakorolni néhány új játékelemet, de igazából ezeket még nem tudtuk az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen alkalmazni. Sajnos a hétvége nem úgy alakult, ahogy terveztük. Kielemeztük a felvételeket és be kell látnunk, hogy ha egy fokkal fegyelmezettebbek vagyunk, akkor máshogy alakulhatott volna a végeredmény. Bátrabban és pontosabban kell futballoznunk!

Nem a szokásos bajnoki menetrendbe csöppent bele frissen kinevezett trénerünk, hiszen egy élvonalbeli találkozó után most a MOL Magyar Kupában kell helytállnia a csapatnak, majd válogatott szünet következik. Mindezek közben félszemmel már mindenki az októberi ZTE elleni bajnoki összecsapásra is figyel:

- Fontos a hétvégi kupamérkőzés, készülünk rá teljes erőbedobással. Szeretnék azoknak a játékosoknak lehetőséget adni, akik eddig kevesebbszer léptek pályára, mert fontos, hogy mindenkit lássak meccsszituációban, testközelből játszani. A kupamérkőzések mindig veszélyesek, és tudjuk, hogy a Balassagyarmat egy jó csapat, de abszolút komolyan vesszük a találkozót és az a célunk, hogy továbbjussunk. Jövő héten folytatni fogjuk az edzéseken megkezdett munkát, szeretnénk minőségben hozzátenni a játékunkhoz minden téren, védekezésben, labdakihozatalokban és támadásokban egyaránt. A következő hétvégén, a válogatott szünet során, edzőmeccsel fogjuk lezárni a hetet, utána pedig már célirányosan a Zalaegerszeg elleni találkozóra koncentrálunk.